Bayern Muchen - Chelsea Maine 21:45 [ FINALA UCL]

Discutii despre tot ce nu se incadreaza in celelalte categorii.

Moderators: Moderatori ajutatori, Moderatori

Locked

Bayern Vs. Chelsea

Poll ended at 16 May 2012, 10:14

Bayern Muchen
30
61%
Chelsea
19
39%
 
Total votes: 49
User avatar
Alexeey
Membru, skill +3
Membru, skill +3
Posts: 1191
Joined: 04 Feb 2012, 11:40
Detinator Steam: Da
Reputatie: Fost Membru Club eXtreamCS (doua luni)
Nume anterior: Alexander132
Location: Romania,Constanta
Has thanked: 36 times
Been thanked: 58 times

26 Apr 2012, 10:14

Marţi 24 aprilie, orele 20.45 nu exista vreun spaniol care să nu „vadă” o finală LC între „extratereştii” şi „galactici”. Pe 25 aprilie, la miezul nopţii, Spania era în doliu. Pe 19 mai, pe Allianz Arena vor juca doar doi spanioli - Torres şi **** (Chelsea) şi jumătate (după tată) Gomez de la Bayern.

Nemţii nu erau încă în avion

Când ai 2-0 în minutul 14 (1-0 era suficient pentru calificare – n.a.) şi te cheamă Real Madrid, când ai în spate un „vulcan” cu 80.000 de suporteri fanatici şi când adversarul, chiar dacă îl cheamă Bayern este groggy, clasicul proverv, „pe nemţi să nu spui că i-ai bătut, decât atunci când îi vezi urcaţi în avion”, devine istorie. Şi totuşi, în seara zilei de 25 aprilie, pe un Santiago Bernabeu care nu aştepta decât formalitatea trecerii celor 76 de minute rămase, pentru a celebra „dubla” istorică (victoria de la Barcelona şi calificarea în finala Ligii Campionilor), proverbul mai sus amintit şi-a dovedit, mai mult ca oricând actualitatea şi/sau perenitatea.

Bayern şi-a revenit din pumni, cei 11 jucători trimişi în teren de experimentatul (66 de ani) Jupp Heynckes şi-au adus aminte că sunt nemţi sau că evoluează la o echipă germană şi s-au apucat de treabă „nemţeşte”. Germanii pus stăpânire pe joc şi şi-au forţat adversarul să se apere, lasându-i doar cartea contraatacului, dar şi în acest caz, „raidurile” lui Ronaldo, Di Maria, Benzema sau Khedira au fost controlate de apărătorii din Bavaria. Când în minutul 27, Robben a înscris, iar cele două echipe se aflau la egalitate (2-1 Bayern în tur, 2-1 Real acum), totuşi se credea că spaniolii vor reuşii să puncteze în cele 63 de minute de joc rămase. Nu au reuşit nici măcar în cele 30 suplimentare. Mai mult, maghiarul Kassay putea „evita” prelungirile, dacă în minutul 45+1 acorda un penalty pentru oaspeţi, la un henţ clar în careu la Pepe. Intrarea în prelungiri a fost însă decisă de Casillas, care in trei rânduri i-a salvat pe „galactici” de la primirea unor goluri „iminente”.

În timpul suplimentar de joc, ambele echipe au încercat să înscrie golul calificării, madrilenii fiind mai periculoşi între minutele 105-118, dar tabela a îngheţat la scorul de 2-1. Victorie în câmp a spaniolilor, insuficientă pentru calificare, iar nemţii însă nu se gândeau la scara avionului.

„Thrillerul” de la miezul nopţii

Ce a urmat, se poate spune că a copiat „reţeta” de succes a unui thriller marca Hitchcock. După primele două serii de penalty-uri, tabela arăta un neverosimil 0-2. Neverosimil în condiţiile în care primii executanţi au fost „puştiul” (19 ani) Alaba (fundaşul stânga al bavarezilor) şi Ronaldo autorul ambelor goluri ale spaniolilor din timpul regulamentar de joc. La acest 0-2, niciun fan al Realului nu mai credea în minuni, cu atât mai puţin antrenorul madrilenilor, Mourinho, care, în genunchi implora Divinitatea să-l ajute la penalty-uri. Dar „reţeta Hitchcock” este una verificată. Germanii ratează de două ori consecutiv, iar spaniolii (din teren şi din tribune) sperau, în egalare şi mizau pe moralul „celui care revine”. Execuţia catastrofală a lui Ramos – şut mult peste poartă – a spulberat însă şansele Realului, iar torpila lui Schweinsteiger a înschis semifinala.

Cheile meciului: Heynckes şi Ronaldo

Când un meci (o calificare) se decide la penalty-uri, iar echipa necalificată, totuşi a obţinut victoria în cele 120 de minute jucate, este dificil să găseşti un erou şi un ţap ispăşitor. Totuşi, calificarea a fost decisă de două momente cheie. Victoria la penalty-uri a nemţilor a fost rezultatul unei decizii majore luate de Heynckes. Antrenorul bavarezilor nu l-a trecut pe lista primilor 5 executanţi pe ...principalul marcator de la 11 metri, Robben. Din trei motive. În primul rând, pentru că deşi a înscris în min.27 din penalty, execuţia a fost modestă, Casillas fiind aproape de respingerea şutului. În campionatul german, au existat situaţii în care Robben, în acelaşi joc, după ce a înscris din penalty, să rateze un al doilea acordat în favoarea echipei lui. Nu în ultimă instanţă, în situaţii de tensiune maximă, Robben ratează. Aşa s-a întâmplat recent, în derby-ul Borussia Dortmund – Bayern 1-0, când a ***** în final un penalty care ar fi păstrat pe bavarezi cu şanse în cursa pentru titlu. Exista riscul ca la Madrid, Robben să rateze la loviturile de departajare, iar Heynckes nu a vrut să rişte nimic.

De cealaltă parte, Ronaldo a comis o eroare impardonabilă. Penalty-ul din minutul 6 l-a executat excelent, în sânga portarului jos, adică în zona lui clasică de executare. La departajări, inexplicabil a schimbat colţul, mizând pe faptul că portarul va plonja în stânga. Ronaldo însă a uitat că Neuer este unul dintre cei mai buni portari din lume, şi că germanul s-a pus în „pielea” sa şi i-a anticipat „noua”intenţie. Dacă portughezul se „punea” şi el în „pielea” lui Neuer, trăgea în stânga lui şi poate altul ar fi fost rezultatul final.

Real – Bayern 2-1 (2-1) (2-1) 1-3 după penalty-uri

REAL: Casillas - Arbeloa, Sergio Ramos, Pepe, Marcelo - Xabi Alonso, Khedira - Di Maria (75 Kaka), Ozil (111 Granero), Cristiano Ronaldo - Benzema (106 Higuain). Antrenor:J. Mourinho
BAYERN: Neuer - Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba - Luiz Gustavo, Schweinsteiger - Robben, Kroos, Ribery (95 Muller) - Gomez. Antrenor: J. Heynckes

A arbitrat: Viktor Kassay (Ungaria)

Au înscris: 1-0 (Ronaldo – min.6 penalty); 2-0 (Ronaldo – min.14); 2-1 (Robben – min.27 penalty).

Lovituri de departajare: Alaba – înscrie 0-1, Ronaldo – ratează 0-1; Gomez – înscrie 0-2, Kaka – ratează 0-2; Kroos – ratează 0-2, Xabi Alonso – înscrie 1-2; Lamm – ratează 1-2, Ramos – ratează 1-2; Schweinsteiger – înscrie 1-3, Real nu mai execută.

Cartonaşe galbene: Pepe, Arbeloa, Granero – Robben, Alaba, Badstuber, Gustavo.

Suturi spre poartă: Real 9 – Bayern 9

Pe spaţiul porţii: 6 – 7

Cornere: 5 – 5

Faulturi comise: 12 – 27

Jucătorul meciului: Arjen Robben

Două revanşe pe „Bernabeu”

Meciul dintre Real şi Bayern a prilejuit pentru două nume sonore din tabăra oaspeţilor un prilej de revansă pentru tratamentul aplicat pe vremea când apărau culorile madrilenilor. Este vorba de antrenorul Jupp Heynckes şi de Arjen Robben. Primul a fost antrenorul care a condus echipa la câştigarea Ligii Campionilor în 1998 (după o „secetă” de 32 de ani), dar după câteva zile a fost demis pentru că Real s-a clasat doar pe locul 4 în campionatul intern. Al doilea, a jucat între 2007 şi 2009 la Real, dar a fost marginalizat şi, pur şi simplu a fost îndepărtat forţat de către club, înainte de încheierea contractului.

A şasea ciocnire anglo-saxonă

Bayern – Chelsea este a 6-a finală dintre o echipă germană şi una engleză în Liga Campionilor/CCE. 5 finale au fost câştigate de echipele britanice, iar una de …Bayern, care a jucat până acum 3 finale împotriva echipelor engleze.

Cele 5 finale au fost următoarele:

74/75 Bayern München - Leeds United 2-0

76/77 Liverpool - Borussia Mönchengladbach 3-1

79/80 Nottingham Forest - Hamburger SV 1-0

81/82 Aston Villa - Bayern München 1-0

98/99 Manchester United - Bayern München 2-1

Bayern 4 trofee şi 3 finale

Bavarezii au jucat 7 finale CCE/Liga Campionilor. Au câştigat trofeul de 4 ori, iar de 3 ori au trebui să se mulţumească cu medaliile de argint. De menţionat că Bayern a câştigat în premieră Cupa Campionilor Europeni în 1974, după o dublă finală cu Atletico Madrid. În prima manşă cum după prelungiri scorul a fost egal, conform regulamentului de atunci, meciul s-a rejucat. După acest eveniment, s-a renunţat la rejucare, introducându-se loviturile de departajare după prelungiri.

Finale câştigate

73/74 Bayern München - Atlético Madrid 1-1 (d.p.)

Bayern München - Atlético Madrid 4-0 (rejucare)

74/75 Bayern München - Leeds United 1-0

75/76 Bayern München - Saint Etienne 1-0

00/01 Bayern München - Valencia 1-1 ( 5-4 pen.)

Finale pierdute

81/82 Aston Villa - Bayern München 1-0

98/99 Manchester United - Bayern München 2-1

09/10 Internazionale - Bayern München 2-0

Chelsea la a doua finală

Echipa patronată de magnatul rus Roman Abramovich se califică pentru a doua oară în finala primei competiţii europene de club.În sezonul 2007/2008, Chelsea a jucat finala contra celor de la Manchester United. După 90 de minute scorul a fost egal, 1-1, în prelungiri nu s-a înscris, iar la loteria penalty-urilor a învins United cu 6-5, căpitanul John Terry ratând ultimul penalty din seria de 5, la scorul de 4-3 pentru echipa sa.

CASTIGA CHELSEA
Last edited by Alexeey on 18 May 2012, 23:04, edited 2 times in total.
RoyalServer
User avatar
eSh'ha.
Membru, skill 0
Membru, skill 0
Posts: 5
Joined: 25 Apr 2012, 23:06
Detinator Steam: Da
CS Status: Citesc forumul eXtreamCS.com...!
Contact:

26 Apr 2012, 10:30

De ce mai porneşti un alt topic, dacă există deja unul ? Eu l-am făcut defapt pe primul, dar aceşti domni nu ştiu să aprobe subiectele.
User avatar
Audi
Membru eXtream
Membru eXtream
Posts: 2365
Joined: 23 Nov 2009, 22:01
Detinator Steam: Da
Has thanked: 163 times
Been thanked: 240 times

26 Apr 2012, 10:38

Bayern :)>- .
User avatar
BlAcK-AnGeL
Membru, skill +2
Membru, skill +2
Posts: 578
Joined: 31 Aug 2011, 09:07
Detinator Steam: Da
CS Status: -Retired-
Detinator server CS: Da
SteamID: gornich_cs
Location: ./hlds-Giurgiu
Has thanked: 28 times
Been thanked: 51 times
Contact:

26 Apr 2012, 10:39

Audi wrote:Bayern :)>- .
"Oricine a inventat fotbalul , ar trebui să fie venerat ca un zeu." - Hugo Sanchez
"Viaţa poate fi înţeleasă numai privind înapoi, dar trebuie trăită privind înainte." - Kirkegaard
"Viața nu are subtitrare, ori o ințelegi ori nu..." - Wolf Wildfire

buGGed.ro. | ROMANIA RPG SERVER
User avatar
cosmin111
Membru, skill +2
Membru, skill +2
Posts: 863
Joined: 07 Jul 2011, 12:02
Detinator Steam: Da
CS Status: Ma plictisesc de moarte :))
Detinator server CS: Da
SteamID: Privat Vrei ceva PM
Location: Bucuresti
Has thanked: 1 time
Been thanked: 53 times

26 Apr 2012, 10:41

Eu unu zic ca chelsea .
User avatar
Alexeey
Membru, skill +3
Membru, skill +3
Posts: 1191
Joined: 04 Feb 2012, 11:40
Detinator Steam: Da
Reputatie: Fost Membru Club eXtreamCS (doua luni)
Nume anterior: Alexander132
Location: Romania,Constanta
Has thanked: 36 times
Been thanked: 58 times

26 Apr 2012, 11:53

naspa ca nu e barca-real ..era mai mult interes la meciul ala , dar asa..
User avatar
BlAcK-AnGeL
Membru, skill +2
Membru, skill +2
Posts: 578
Joined: 31 Aug 2011, 09:07
Detinator Steam: Da
CS Status: -Retired-
Detinator server CS: Da
SteamID: gornich_cs
Location: ./hlds-Giurgiu
Has thanked: 28 times
Been thanked: 51 times
Contact:

26 Apr 2012, 11:56

Alexander132 wrote:naspa ca nu e barca-real ..era mai mult interes la meciul ala , dar asa..
Adică să înţeleg că dacă nu sunt pe teren Messi & Ronaldo nu se poate juca fotbal?
"Oricine a inventat fotbalul , ar trebui să fie venerat ca un zeu." - Hugo Sanchez
"Viaţa poate fi înţeleasă numai privind înapoi, dar trebuie trăită privind înainte." - Kirkegaard
"Viața nu are subtitrare, ori o ințelegi ori nu..." - Wolf Wildfire

buGGed.ro. | ROMANIA RPG SERVER
User avatar
Alexeey
Membru, skill +3
Membru, skill +3
Posts: 1191
Joined: 04 Feb 2012, 11:40
Detinator Steam: Da
Reputatie: Fost Membru Club eXtreamCS (doua luni)
Nume anterior: Alexander132
Location: Romania,Constanta
Has thanked: 36 times
Been thanked: 58 times

26 Apr 2012, 12:01

BlAcK-AnGeL wrote:
Alexander132 wrote:naspa ca nu e barca-real ..era mai mult interes la meciul ala , dar asa..
Adică să înţeleg că dacă nu sunt pe teren Messi & Ronaldo nu se poate juca fotbal?
daca compari lot-urile .... nu inteleg ce puteti vedea la bayern \:d/
User avatar
BlAcK-AnGeL
Membru, skill +2
Membru, skill +2
Posts: 578
Joined: 31 Aug 2011, 09:07
Detinator Steam: Da
CS Status: -Retired-
Detinator server CS: Da
SteamID: gornich_cs
Location: ./hlds-Giurgiu
Has thanked: 28 times
Been thanked: 51 times
Contact:

26 Apr 2012, 12:03

Alexander132 wrote:
BlAcK-AnGeL wrote:
Alexander132 wrote:naspa ca nu e barca-real ..era mai mult interes la meciul ala , dar asa..
Adică să înţeleg că dacă nu sunt pe teren Messi & Ronaldo nu se poate juca fotbal?
daca compari lot-urile .... nu inteleg ce puteti vedea la bayern \:d/
Nu neaparăt loturile , ci modul în sine de a juca.În cazul în care nu ai observat, Bayern a avut o evoluţie extrem de impresionantă pe tot parcursul sezonului.
"Oricine a inventat fotbalul , ar trebui să fie venerat ca un zeu." - Hugo Sanchez
"Viaţa poate fi înţeleasă numai privind înapoi, dar trebuie trăită privind înainte." - Kirkegaard
"Viața nu are subtitrare, ori o ințelegi ori nu..." - Wolf Wildfire

buGGed.ro. | ROMANIA RPG SERVER
Amun
Fost moderator
Fost moderator
Posts: 2004
Joined: 06 Apr 2008, 22:03
Detinator Steam: Da
Reputatie: Nume anterior: Sawyer
Fost Moderator
Has thanked: 80 times
Been thanked: 116 times

26 Apr 2012, 12:13

in finala a ajuns o echipa care a fentat fotbalul (chelsea) si una care a jucat excelent (bayern) sper sa fie spectacol , sa iese la joc si chelsea ..
User avatar
Madalin
Membru eXtream
Membru eXtream
Posts: 3247
Joined: 16 Apr 2007, 14:20
Detinator Steam: Da
Reputatie: Nume anterior: Dependent
Fost super moderator
Location: Bucuresti.
Has thanked: 109 times
Been thanked: 368 times

26 Apr 2012, 12:22

bayern castiga finala.
ale, ale, ale!
User avatar
aSh
Membru eXtream
Membru eXtream
Posts: 5384
Joined: 23 Jan 2009, 21:37
Detinator Steam: Nu
Reputatie: Ban 3 luni .
(Ban scos de 1 mai!)
Has thanked: 204 times
Been thanked: 265 times

26 Apr 2012, 12:31

Bayern Muchen poate castiga Finala Ligii Campionilor 2012 :D
Locked

Return to “Discutii generale”

  • Information