Computer-ul si stresul vizual

Discutii despre tot ce nu se incadreaza in celelalte categorii.

Moderators: Moderatori ajutatori, Moderatori

Post Reply
Cristian.R
Fost moderator
Fost moderator
Posts: 3958
Joined: 28 Sep 2007, 20:24
Detinator Steam: Nu
Reputatie: Fost Super Moderator
Fost Designer eXtream
Nick anterior: Masaroo
Has thanked: 134 times
Been thanked: 185 times

22 Jul 2008, 11:18

Este adresat celor care stau foarte mult la PC ( Personal Computer )
Utilizatorii care petrec mai mult de 8 ore pe zi in fata computer-ului sunt afectati de “stresul vizual“. Daca sunteti unul dintre aceste persoane si vreti sa stiti daca sunteti afectati de aceasta “boala” a secolului tehnologiei, iata cateva dintre simptome: tensiune la nivelul ochilor, miopie, dureri de cap, modificari ale perceptiei culorilor, dureri musculare la nivelul gatului, umerilor, spatelui si incheieturii mainilor, dureri la nivelul degetelor, oboseala permanenta si scadere a randamentului.

Tensiunea si durerea la nivelul ochilor, senzatia de arsura si de vedere incetosata, senzatia de “nisip in ochi”, iritarea ochilor si inrosirea lor, starile de slabiciune si ameteala ar trebui sa va convinga sa va adresati medicului oftalmolog si sa acordati o mai mare atentie sanatatii dumneavoastra.

Asa arata un ochi obosit:
Image

Iata si cateva sfaturi ale specialistilor : in primul rand, orice persoana care utilizeaza calculatorul mai mult de 2-3 ore zilnic ar trebui sa faca un control oftalmologic amanuntit cel putin odata pe an, iar cei care lucreaza zilnic la calculator mai mult de 5 ore ar trebui sa mearga la oftalmolog cel putin odata la 6 luni.

Daca lucrati la calculator, este bine sa acordati atentie si luminii din incapere. O lumina prea puternica duce, in timp, la aparitia sau intensificarea durerilor oculare. De aceea, trebuie sa incercati sa va amplasati biroul astfel incat fereastra sau sursa de lumina artificiala sa fie pozitionata in partea stanga a biroului, fara “sa bata” pe monitor. Incercati, in timpul lucrului, sa stingeti becurile si lampile puternice si sa trageti jaluzelele, mai ales in timpul zilelor insorite.

Pentru a va asigura un confort ocular maxim ajustati gradul de iluminare a monitorului si intensitatea culorilor.

Asa arata un ochi sanatos:
Image

Este recomandat ca la fiecare jumatate de ora sa faceti o pauza de 5 minute, privind in zare, un pom (verde) sau cerul senin, albastru; cerul innorat are un efect relaxant asupra ochilor. De asemenea trebuie sa incercati sa clipiti mai des pentru a va asigura o mai buna umezire a ochilor, deoarece in fata monitorului clipiti de 4 ori mai putin decat in mod normal.
RoyalServer 2
Sony17.
Membru, skill +1
Membru, skill +1
Posts: 277
Joined: 20 Jul 2008, 10:00
Detinator Steam: Nu
CS Status: Traiesc pentru a distruge , Faraonul
Location: In meniul de cs:s :>
Been thanked: 1 time

22 Jul 2008, 11:42

frate eu stau 7 ore pe zi la pc pentru ca am extrem de multa treaba ;) ... dar de asemenea s-au iventat ochearii de computer dar si cu ochelari ... sanatatea ne este in pericol pentru ca exista asa zisa "rupere de realitate" si trebuie sa ne candim si la sanatatea organismului si a ochilor si sa stam la pc dar cu o restrictie ;)
User avatar
Marius
Fost moderator
Fost moderator
Posts: 8294
Joined: 11 Nov 2007, 12:19
Detinator Steam: Da
CS Status: being awesome since 1992
SteamID: kNNwOw
Reputatie: eXtream Mod
Fost administrator
Fost dezvoltator al listei de seriozitate eXtreamCS
Fost Membru Club eXtreamCS
Location: Timisoara
Has thanked: 577 times
Been thanked: 680 times

23 Jul 2008, 13:56

Graffity Jobly wrote:pentru aia care au monitor cu plasma le este bine[a meu e stricat X-( ] Dar la ceilalti le este :-&
Nu conteaza, de exemplu eu fac o pauza de vreo ora sau doua la vreo 4 sau 5 ore...in care stau pe afara si ma uit pe munti etc, cateodata daca e urat afara stau la televizor, departe de el....sau stand asa in pat ascultand muzica :). Trebuie sa ai ochii relaxati orice monitor ai avea, si eu am tot dinala cu plasma. Avem la scoala dinalea cu tub catodic, am stat la 1 ora la distanta la care stau la asta rezolutie 800x (nu stiu cat) cand acasa stau la plasma, la rezolutie 1024....si m-au durut ochii toata ziua atunci. La televizor iara am dinala cu plasma :P...deci sunt intr-un fel protejat :)
------> un mindset sanatos pentru eXtream <------
PS: NU sunt intermediar
Post Reply

Return to “Discutii generale”

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 667 guests