Diacritice !

Discutii despre tot ce nu se incadreaza in celelalte categorii.

Moderators: Moderatori ajutatori, Moderatori

Post Reply
User avatar
Robertzt
Membru, skill +3
Membru, skill +3
Posts: 1191
Joined: 11 Jan 2011, 23:33
Detinator Steam: Da
CS Status: OLTEANCLAN!
Location: București
Has thanked: 183 times
Been thanked: 92 times

06 Jun 2011, 22:30

Am si eu nevoie ca acest text sa fie cu diacritice. Daca exista vreun program sau orice ! +1 multumesc :).

Code: Select all

Satelitii sunt corpuri ceresti care se rotesc in jurul altui corp ceresc, insotindu-l in cursul miscarii sale de revolutie. Dupa originea lor, ei se impart in doua mari categorii: naturali si artificiali.

In astronomie, satelitii naturali se definesc ca fiind corpuri ceresti secundare care executa o miscare de rotatie in jurul unei planete sau stele. Cel mai cunoscut satelit este cel al Terrei, Luna - desi cele doua sunt destul de apropiate ca marime pentru a fi considerate un sistem. Miscarea majoritatii satelitilor este directa, de la vest la est si pe aceeasi directie ca planete in jurul carora orbiteaza. 

Doar cativa sateliti ai marilor planete se rotesc in sens invers; probabil ca acestia au fost captati in campul lor gravitational dupa o anumita perioada de la formarea sistemului solar. De exemplu, Pluto, care se roteste in jurul Soarelui pe o orbita independenta se crede a fi un satelit deviat a lui Neptun. Recent s-a descoperit ca, la randul lui, si Pluto are un satelit. (fig 1)

Satelitii artificiali sunt obiecte plasate cu un scop bine definit pe o orbita in jurul unei planete. De la lansarea primului satelit arificial in 1957, mii de astfel de "luni create de om" au fost trimise pe orbita Pamantului. In zilele noastre, ei joaca un rol important in industria comunicatiilor , in strategia militara si in studiile stiintifice ale Terrei si Universului.

II Scurta istorie
Cativa dintre primii sateliti au fost proiectati pentru a opera in mod pasiv. In loc sa transmita activ semnale radio, ei serveau doar la a reflecta semnale care erau directionate spre ei de catre statiile de pe sol. Semnalele erau reflectate in toate directiile ,astfel incat sa poata fi receptionate de catre statiile din toata lumea. 

In zilele noastre, satelitii folosesc in mod exclusiv sisteme de operare active, in care fiecare din ei poarta propriul echipament transmisie-receptie. Sute de sateliti de comunicatii sunt in prezent pe orbita. Ei primesc semnale de pe o statie de pe sol, le amplifica, apoi le retransmit pe o frecventa diferita la alte statii. Satelitii folosesc o gama de frecvente masurate in hertzi, mai precis benzi de frecventa de aproximativ 6 GHz. 

Primul satelit activ, Score, lansat in 1958 de catre Statle Unite, era echipat cu un aparat de inregistrare a mesajelor primite in timpul trecerii pe deasupra unei statii de transmisie. Acestea erau retransmise cand satelitul se afla deasupra statiei de receptie. Telstar1, lansat de Compania Americana de Telefon si Telegraf in 1962, oferea transmisie tv directa intre SUA, Europa si Japonia, si putea de asemenea asigura redarea catorva sute de statii radio.

Alt satelit, Echo 1, lansat de catre SUA in 1960, era construit dintr-un balon de plastic aluminizat cu diametrul de 30m. In 1964 a fost lansat Echo 2, care avea un diametru de 41m. Capacitatea acestor sisteme era limitata de necesitatea transmitatorilor puternici si antenelor mari de pe sol. 

III Tipuri si componente ale satelitilor artificiali
Inginerii au proiectat multe tipuri de sateliti, fiecare realizat pentru a servi unui anumit scop sau misiune.De exemplu, telecomunicatiile si industria teleradiodifuziunii folosesc satelitii de comunicatii pentru a transporta undele radio, tv si semnalele telefonice pe distante mari fara a fi necesare cabluri sau relee de microunde. Satelitii pentru navigatii arata locatia obiectelor de pe Terra, in timp ce satelitii meteorologici ajuta la realizarea buletinelor meteo. 

Guvernul SUA foloseste sateliti de supraveghere pentru a monitoriza activitatile militare. Satelitii stiintifici servesc ca platforme cu baza in spatiu pentru observarea Pamantului, Lunii si altor planete, comete, galaxii, oferind o gama variata de aplicatii. 

Sateliti de comunicatii
Majoritatea primilor sateliti includeau un oarecare echipament de comunicatie. NASA a lansat primii sateliti de telefonie si televiziune, AT&T's Telastar 1, in 1962.Departamentul de Aparare al SUA a lansat Syncom 3 in 1964. Acesta a fost primul satelit care a avut o orbita geostationara. Din 1957 au fost lansati peste 300 sateliti de comunicatii.Cei din prezent ofera servicii de comunicare audio-video si de transmitere a datelor.

Satelitii de navigare
Satelitii de navigare ajuta la pozitionarea navelor si chiar a automobilelor echipate cu receptori radio speciali. Un asemenea satelit emite continuu semnale radio catre Pamant, care contin informatii pe care un receptor radio de la sol le converteste in informatii despre pozitia satelitului. Receptorul analizeaza mai departe semnalul pentru a afla directia si viteza satelitului.
King of everything! OLTEANCLAN!
RoyalServer 2
User avatar
TzUcK
Fost moderator
Fost moderator
Posts: 2947
Joined: 19 Jul 2009, 15:44
Detinator Steam: Da
Reputatie: Fost moderator
Has thanked: 70 times
Been thanked: 140 times
Contact:

06 Jun 2011, 22:53

Narcizovski
Utilizator neserios (tepar)
Utilizator neserios (tepar)
Posts: 2414
Joined: 18 Mar 2011, 21:25
Detinator Steam: Da
Reputatie: Fost moderator ajutator
Fost Membru Club (7 luni)
Nume anterior: aime, Narcis
Ban pe nedrept (scos)
Restrictie PM (scos-club)
Schimbare nume (-2 luni Club)
Utilizator neserios (tepar)
Has thanked: 301 times
Been thanked: 331 times

06 Jun 2011, 22:54

Uite aici:

Code: Select all

 Sateliţii sunt corpuri cereşti care se rotesc în jurul altui corp ceresc, insotindu-l în cursul mişcării sale de revoluţie. După originea lor, ei se împart în două mari categorii: naturali şi artificiali. 
  
 În astronomie, sateliţii naturali se definesc că fiind corpuri cereşti secundare care execută o mişcare de rotaţie în jurul unei planete sau stele. Cel mai cunoscut satelit este cel al Terrei, Luna - deşi cele două sunt destul de apropiate că mărime pentru a fi considerate un sistem. Mişcarea majorităţii sateliţilor este directă, de la vest la est şi pe aceeaşi direcţie că planete în jurul cărora orbitează.  
  
 Doar câţiva sateliţi ai marilor planete se rotesc în sens invers; probabil că aceştia au fost captaţi în câmpul lor gravitaţional după o anumită perioadă de la formarea sistemului solar. De exemplu, Pluto, care se roteşte în jurul Soarelui pe o orbită independenţa se crede a fi un satelit deviat a lui Neptun. Recent s-a descoperit că, la rândul lui, şi Pluto are un satelit. (fig 1) 
  
 Sateliţii artificiali sunt obiecte plasate cu un scop bine definit pe o orbită în jurul unei planete. De la lansarea primului satelit arificial în 1957, mii de astfel de "luni create de om" au fost trimise pe orbită Pământului. În zilele noastre, ei joacă un rol important în industria comunicaţiilor , în strategia militară şi în studiile ştiinţifice ale Terrei şi Universului. 
  
 ÎI Scurtă istorie 
 Câţiva dintre primii sateliţi au fost proiectaţi pentru a operă în mod pasiv. În loc să transmită activ semnale radio, ei serveau doar la a reflectă semnale care erau direcţionate spre ei de către staţiile de pe sol. Semnalele erau reflectate în toate direcţiile ,astfel încât să poată fi recepţionate de către staţiile din toată lumea.  
  
 În zilele noastre, sateliţii folosesc în mod exclusiv sisteme de operare active, în care fiecare din ei poartă propriul echipament transmisie-recepţie. Sute de sateliţi de comunicaţii sunt în prezent pe orbită. Ei primesc semnale de pe o staţie de pe sol, le amplifică, apoi le retransmit pe o frecvenţă diferită la alte staţii. Sateliţii folosesc o gamă de frecvenţe măsurate în hertzi, mai precis benzi de frecvenţă de aproximativ 6 GHz.  
  
 Primul satelit activ, Score, lansat în 1958 de către Statle Unite, era echipat cu un apărat de înregistrare a mesajelor primite în timpul trecerii pe deasupra unei staţii de transmisie. Acestea erau retransmise când satelitul se află deasupra staţiei de recepţie. Telstar1, lansat de Compania Americană de Telefon şi Telegraf în 1962, oferea transmisie tv directă între SUA, Europa şi Japonia, şi putea de asemenea asigură redarea câtorva sute de staţii radio. 
  
 Alt satelit, Echo 1, lansat de către SUA în 1960, era construit dintr-un balon de plastic aluminizat cu diametrul de 30m. În 1964 a fost lansat Echo 2, care avea un diametru de 41m. Capacitatea acestor sisteme era limitată de necesitatea transmiţătorilor puternici şi antenelor mari de pe sol.  
  
 III Tipuri şi componente ale sateliţilor artificiali 
 Inginerii au proiectat multe tipuri de sateliţi, fiecare realizat pentru a servi unui anumit scop sau misiune.De exemplu, telecomunicaţiile şi industria teleradiodifuziunii folosesc sateliţii de comunicaţii pentru a transporta undele radio, tv şi semnalele telefonice pe distante mari fără a fi necesare cabluri sau relee de microunde. Sateliţii pentru navigaţii arată locaţia obiectelor de pe Terra, în timp ce sateliţii meteorologici ajută la realizarea buletinelor meteo.  
  
 Guvernul SUA foloseşte sateliţi de supraveghere pentru a monitoriza activităţile militare. Sateliţii ştiinţifici servesc că platforme cu bază în spaţiu pentru observarea Pământului, Lunii şi altor planete, comete, galaxii, oferind o gamă variată de aplicaţii.  
  
 Sateliţi de comunicaţii 
 Majoritatea primilor sateliţi includeau un oarecare echipament de comunicaţie. NAŞĂ a lansat primii sateliţi de telefonie şi televiziune, AT&T's Telastar 1, în 1962.Departamentul de Apărare al SUA a lansat Syncom 3 în 1964. Acesta a fost primul satelit care a avut o orbită geostaţionară. Din 1957 au fost lansaţi peste 300 sateliţi de comunicaţii.Cei din prezent oferă servicii de comunicare audio-video şi de transmitere a datelor. 
  
 Sateliţii de navigare 
 Sateliţii de navigare ajută la poziţionarea navelor şi chiar a automobilelor echipate cu receptori radio speciali. Un asemenea satelit emite continuu semnale radio către Pământ, care conţin informaţii pe care un receptor radio de la sol le converteşte în informaţii despre poziţia satelitului. Receptorul analizează mai departe semnalul pentru a află direcţia şi viteză satelitului. 
User avatar
[Gag] b00t
Membru, skill 0
Membru, skill 0
Posts: 39
Joined: 20 Nov 2010, 13:14
Detinator Steam: Da
CS Status: Citesc forumul eXtreamCS.com!
Has thanked: 25 times
Been thanked: 1 time
Contact:

06 Jun 2011, 22:57

Imi spu si mie cum ai facut? Te rog!
Narcizovski
Utilizator neserios (tepar)
Utilizator neserios (tepar)
Posts: 2414
Joined: 18 Mar 2011, 21:25
Detinator Steam: Da
Reputatie: Fost moderator ajutator
Fost Membru Club (7 luni)
Nume anterior: aime, Narcis
Ban pe nedrept (scos)
Restrictie PM (scos-club)
Schimbare nume (-2 luni Club)
Utilizator neserios (tepar)
Has thanked: 301 times
Been thanked: 331 times

06 Jun 2011, 22:58

Ti-am trimis PM!
.cyberg
Membru, skill 0
Membru, skill 0
Posts: 22
Joined: 12 Apr 2011, 22:01
Detinator Steam: Da
CS Status: Citesc forumul eXtreamCS.com...!
Been thanked: 1 time
Contact:

06 Jun 2011, 23:04

Trimite-mi si zi-mi si mie.
User avatar
RzV-
Membru, skill +1
Membru, skill +1
Posts: 212
Joined: 29 Nov 2009, 20:18
Detinator Steam: Da
CS Status: Citesc forumul eXtreamCS.com!
Has thanked: 49 times
Been thanked: 6 times

06 Jun 2011, 23:14

.cyberg wrote:Trimite-mi si zi-mi si mie.
Image
User avatar
Marius
Fost moderator
Fost moderator
Posts: 8294
Joined: 11 Nov 2007, 12:19
Detinator Steam: Da
CS Status: being awesome since 1992
SteamID: kNNwOw
Reputatie: eXtream Mod
Fost administrator
Fost dezvoltator al listei de seriozitate eXtreamCS
Fost Membru Club eXtreamCS
Location: Timisoara
Has thanked: 577 times
Been thanked: 680 times

06 Jun 2011, 23:16

------> un mindset sanatos pentru eXtream <------
PS: NU sunt intermediar
Narcizovski
Utilizator neserios (tepar)
Utilizator neserios (tepar)
Posts: 2414
Joined: 18 Mar 2011, 21:25
Detinator Steam: Da
Reputatie: Fost moderator ajutator
Fost Membru Club (7 luni)
Nume anterior: aime, Narcis
Ban pe nedrept (scos)
Restrictie PM (scos-club)
Schimbare nume (-2 luni Club)
Utilizator neserios (tepar)
Has thanked: 301 times
Been thanked: 331 times

07 Jun 2011, 09:55

V-am dat PM, pentru cei care vreti sa va compilati un text online cu diacritice, dati click pe link-ul lasat de Marius.
Post Reply

Return to “Discutii generale”

  • Information