Diferenta intre Pozitiv/Negativ si Benefic/Malefic

Discutii despre tot ce nu se incadreaza in celelalte categorii.

Moderators: Moderatori ajutatori, Moderatori

Post Reply
User avatar
AGSQ
Membru, skill +2
Membru, skill +2
Posts: 778
Joined: 29 Dec 2014, 23:53
Detinator Steam: Da
Fond eXtream: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times
Contact:

17 Oct 2015, 17:36

Am vazut ca multi folosesc pozitiv sau negativ in diverse discutii fara sa-si dea seama ca fac o foarte mare greseala.

Contrar aparentelor, termenii „pozitiv” si „negativ” nu pot fi folositi pentru exprimarea binelui si raului, ei pot fi folositi doar pentru a defini factura sau tipul unui lucru, eveniment, fenomen sau a unei fiinte.

Spre exemplu, barbatii sunt fiinte de factura/tip pozitiv, fiind electrici si dinamici, sunt guvernati de semnul + (plus), iar femeile sunt fiinte negative, fiind magnetice, statice si reci, guvernate de semnul – (minus).
Asadar, putem spune ca barbatii sunt de tip pozitiv, iar femeile de tip negativ, insa asta nu inseamna ca femeile sunt rele sau fac rau. Pur si simplu ele atrag, in timp ce barbatii emit.

Iar la fel in cazul magnetilor, care au poli pozitivi si negativi. Asta inseamna oare ca sunt si buni si rai in acelas timp ? NU!

Termenul „Benefic” si „Malefic” in schimb, face referire la modul in care actioneaza ceva.
Spre exemplu, un barbat (pozitiv) care iti face pana la masina, tocmai a facut o actiune malefica pentru tine, deoarece iti genereaza disconfort, nervi, te scoate din starea de calm, iti provoaca pierdere … etc.
Alt exemplu, o femeie (negativ) care doneaza 500 EURO unui copil care nu are ce manca, a facut o actiune benefica pentru acel copil, deoarece pe langa faptul ca i-a dat sa manance (indirect), i-a creeat o stare de liniste, pace, multumire, confort, chiar daca doar de moment, dar este o actiune benefica.

Bineinteles, o actiune poate fi si benefica si malefica in acelas timp, dar asta tine doar de „unghiul din care privim”.

Sursa: http://www.andreicojan.com/ganduri-prof ... icmalefic/
Web Hosting gratuit cu SSL inclus si Litespeed pentru orice site care tine link in footer. PM daca te intereseaza.

VPS SSD Ieftin IPv6-Only, in Europa, la doar 0.8€/luna!
Post Reply

Return to “Discutii generale”

  • Information