Şerban Huidu,implicat într-un accident rutier grav.

Discutii despre tot ce nu se incadreaza in celelalte categorii.

Moderators: Moderatori ajutatori, Moderatori

Post Reply
TheStars
Membru, skill +2
Membru, skill +2
Posts: 560
Joined: 29 Mar 2009, 21:11
Detinator Steam: Da
CS Status: Let's Do The ZU
Detinator server CS: Nu
Location: Vulcan
Has thanked: 52 times
Been thanked: 54 times

18 Oct 2011, 21:56

Madalin wrote:Huidu e vinovat, el de la accidentul din Austria nu mai avea voie sa conduca, dar probabil o fii dat bani la testele psihologice ca sa conduca din nou, cu toate ca el nu se recuperase complet.

Oricum, din ce am auzit de pe la stiri si din unele posturi de pe aici, am vazut o pedeapsa de 1 la 8 ani, dar eu daca ma duc sa-i tai gatul cuiva, primesc 20 de ani, de ce ?!?!?!?!?!

De facut, o sa faca inchisoare, dar nu cred ca o sa stea mai mult de 4,5 ani, asta este legea din Romania, cred ca daca facea un asemenea accident intr-o tara straina, era pedepsit cu moartea..
pentru ca e ucidere din culpa!
culpa=fara sa vrea
RoyalServer 2
User avatar
wind
Membru, skill +3
Membru, skill +3
Posts: 1457
Joined: 24 Nov 2008, 21:39
Detinator Steam: Da
Detinator server CS: CS.JoiNeT.Ro
SteamID: windcs
Reputatie: Ban 2 luni!
Location: Constanta
Has thanked: 30 times
Been thanked: 58 times
Contact:

19 Oct 2011, 20:18

!UL!@N wrote:
wind wrote:Cum frate sa omori 3 persoane chiar fara intentie si sa scapi nepedepsit, ce 8 ani daca era in alta tara pentru 3 persoane omorate inchisoare pe viata , si la noi ca a omorat 3 oameni ii da doar maxim 8 ani ... asa ceva nu se poate , sunt sigur ca daca ii da drumu o sa mai omoare si altii

Gandeste asa...

anu trecut ai fost la munte si te-ai dat cu skiuri ...ai dat cu capu de un copac si acum esti handicapat (nu gandesti normal) (iar asta pentru ca ai fost un om bun si ai ocolit un grup de copii...!)

ok...zici ..."Multumesc Doamne ca sunt in viata" , acum mergi frumos cu masina...conditiile de pe sosea sunt cum sunt , in urma a unor zile cu ploaie si frig , si faci un accident , omori 3 persoane ...si te gaseste vinovat si iti da inchisoare pe viata.
Imagineaza-ti tu toate lucrurile astea si apoi mai spune tu odata ca merita cineva inchisoare pe viata pentru un astfel de lucru.

Omu asta nu a omorat ca a vrut , nu s-a dus la nimeni cu un pistol / cutit si a omorat.
Daca el merita inchisoare pe viata...astea care fac ce am spus mai sus ...merita pe 2 vieti?

Este adevarat , a luat viata a 3 fiinte umane. Insa nu cu intentie ...poate a fost ghinion , poate asa a vrut Dumnezeu...poate a fost vina lui(iar asta schimba MULTE lucruri - iti asumi una sau mai multe responsabilitati atunci cand decizi ca vrei sa conduci o masina)

Ganditi inainte sa spuneti ceva , sau macar imaginati-va daca a-ti fi in locul lui.
sunt sigur ca daca ii da drumu o sa mai omoare si altii
Daca se dovedeste ca a ramas cu ceva 'erori la hdd' dupa accidentul de la ski...nu mai pupa el permis si alte lucruri.

Iar in legatura cu durata inchisorii...sunt legi scrise in care sunt specificate exact perioada pentru toate tipurile de infractiuni , si sunt judecatori a caror servici este sa decida aceasta perioada , corect ...asa ca , sa ii lasam sa isi faca munca
Si ? A fost vina lu ala cu loganu ca era pe banda cealalta iar huidu era pe contrasens in depasire ?
User avatar
TzUcK
Fost moderator
Fost moderator
Posts: 2947
Joined: 19 Jul 2009, 15:44
Detinator Steam: Da
Reputatie: Fost moderator
Has thanked: 70 times
Been thanked: 140 times
Contact:

19 Oct 2011, 21:55

1. Conţinutul legal:
"Uciderea din culpa a unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.
Uciderea din culpa ca urmare a nerespectarii dispoziţiilor legale ori a masurilor de prevedere pentru exerciţiul unei funcţi sau meserii, ori pentru efectuarea unei anume activitaţi, se pedepseşte cu închisoare da la 2 la 7 ani.
Când uciderea din culpa a unei persoane este savârşita de un conducator de vehicul cu tracţiune mecanica, având în sânge o îmbibaţie alcoolica ce depaşeşte limita legala sau care se afla în stare de ebrietate, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani.
Cu aceeaşi pedeapsa se sancţioneaza fapta savârşita din culpa, de orice alta persoana în exerciţiul profesiei sau meseriei şi care se afla în stare de ebrietate.
Daca prin fapta savârşita s-a cauzat moartea a doua sau mai multor persoane, la maximul pedepselor prevazute în alin.precedente se poate adauga un spor de pâna la 3 ani."
2. Condiţii preexistente:
2A. Obiectul infracţiunii:
- obiectul juridic generic - este identic ca la celelalte infracţiuni contra persoanei;
- obiectul juridic special - este format din totalitatea relaţiilor sociale care ocrotesc dreptul la viaţa, chiar şi în cazul faptelor savârşite din culpa, cu toate ca suprimarea vieţii unei persoane în asemenea condiţii este mai puţin grava raportata la celelalte infracţiuni de omor.
- obiectul material - este corpul persoanei ucise.
2B. Subiecţii infracţiunii:
- subiectul activ - poate fi orice persoana care răspunde penal. Dar, uneori legea cere o anumita calitate - conducator auto. Cât priveşte coautoratul, în doctrina sunt mai multe opinii care confirma sau infirma posibilitatea acestuia.
- subiectul pasiv - este persoana ucisa. Aceeaşi persoana poate fi de cele mai multe ori atât subiect activ cât şi subiect pasiv al infracţiunii.

3. Conţinutul constitutiv:
3A. Latura obiectiva:
- elementul material - se poate savârşii printr-o acţiune sau inacţiune de ucidere din culpa. În acest caz nu avem o infracţiune violenta, premeditata sau prin cruzimi ci o conduita greşita a autorului într-o situaţie periculoasa (conducerea unui autovehicul, mânuirea unui agregat). Daca faptuitorul s-a folosit însa de aceste instrumente pentru a produce moartea persoanei, nu va mai opera incidenţa acestui articol.
- urmarea imediata - moartea persoanei. Daca nu se produce aceasta urmare, încadrarea juridica a faptei va fi de vatamare corporala din culpa.
- legatura de cauzalitate - ea trebuie întotdeauna stabilita, astfel încât sa se cunoasca în concret fapta care a dus la acest rezultat. Nu va exista legătură de cauzalitate daca între acţiunea faptuitorului şi urmarea imediata s-au interpus factori externi.Totodata nu va exista legătură de cauzalitate daca faptuitorul, în momentul savârşirii faptei, nu-şi putea reprezenta urmarile faptelor sale (caz fortuit).
3B. Latura subiectiva:
- forma de vinovaţie - culpa simpla sau cu prevedere.

4. Forme. Modalitaţi. Sancţiuni.
FORME:
1. actele preparatorii - nu sunt posibile;
2. tentativa - nu este posibila;
3. fapt consumat - se consuma atunci când se produce moartea persoanei.
MODALITAŢI: Uciderea din culpa cunoaşte 3 forme agravate:
a. Uciderea din culpa ca urmare a nerespectarii dispoziţiilor legale ori a masurilor de prevedere pentru exerciţiul unei funcţi sau meserii, ori pentru efectuarea unei anume activitaţi, se pedepseşte cu închisoare da la 2 la 7 ani.
În aceasta agravanta se includ de obicei accidentele de circulaţie. Aici intervine culpa profesionala, când şoferii sunt obligaţi sa reduca viteza pâna la evitarea oricarui pericol. În activitatea medicala se poate reţine culpa profesionalâ în cazul unei consultaţii superficiale a bolnavului.
Astfel, de ex. exista raspunderea penala a chirurgului care, dupa efectuarea operaţiei a uitat o compresa în corpul victimei şi aceasta a decedat.
b.Când uciderea din culpa a unei persoane este savârşita de un conducator de vehicul cu tracţiune mecanica, având în sânge o îmbibaţie alcoolica ce depaşeşte limita legala sau care se afla în stare de ebrietate, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani.
Cu aceeaşi pedeapsa se sancţioneaza fapta savârşita din culpa, de orice alta persoana în exerciţiul profesiei sau meseriei şi care se afla în stare de ebrietate.
În acest caz subiectul activ este calificat în sensul ca este un conducator auto. De menţionat ca, starea de ebrietate nu este sinonima cu starea în care şoferul are în corp o anumita îmbibaţie alcoolica. Aceasta agravanta îşi are raţionamentul în aceea ca între alcoolism şi ingracţionalitate exista o strânsa legatura. Dupa unii autori aceasta agavanta ar îndeplini condiţiile concursului de infracţiui, iar dipa alţii aceasta ar fi o infracţiune comlpexa. Însa cei mai mulţi tind catre prima opinie.
c.Daca prin fapta savârşita s-a cauzat moartea a doua sau mai multor persoane, la maximul pedepselor prevazute în alin. precedente se poate adauga un spor de pâna la 3 ani."Aceasta agravanta are în vedere situaţia în care printr-o sg. fapta se cauzeaza moartea a 2 sau mai multor persoane.
SANCŢIUNI:
- închisoare de la 1 la 5 ani în forma tip şi
- închisoare de la 2 la 7 ani sau de la 5 la 15 ani în forma agravata, care poate fi sporita cu 3 ani.


Greu e sa te documentezi . Daca nu au depus plangere ia cu suspendare sau poate 6 luni fara .
Ce inseamna cu suspendare ?

Adica daca mai face o "boacana" il baga la puscarie pentru cat ii da cu suspendare .

El nu a baut deci risca intre 1 si 5 ani in functie de gravitatea lucrurilor .
User avatar
Remu5
Membru, skill 0
Membru, skill 0
Posts: 56
Joined: 11 Jul 2011, 23:09
Detinator Steam: Da
CS Status: AFK
SteamID: with_gfc
Location: Baia Mare
Has thanked: 3 times
Been thanked: 5 times

19 Oct 2011, 22:01

A omorat 2-3 persoane,puscarie pe viata ,atat pot sa spun,chiar daca nu va fi asa :) !
Image
User avatar
xVib[E]R
Membru eXtream
Membru eXtream
Posts: 2302
Joined: 22 May 2011, 16:22
Detinator Steam: Nu
CS Status: bind w +quit
Detinator server CS: No.
Location: Romania
Has thanked: 101 times
Been thanked: 360 times
Contact:

19 Oct 2011, 22:20

Mitzocul wrote:
Adevăr 100%, uitaţi-vă dacă aveţi timp!
Badea explică detaliat. Uitaţi-vă !
----------------------------------------
VIPSZONEGAMES RO
----------------------------------------
FORUMUL vă stă la dispoziţie !

Image
__________________________________________________________________________________________________________________________________

MixCloud | SoundCloud | YouTube - Y!M:[email protected]
User avatar
cristianbalan
Membru, skill +1
Membru, skill +1
Posts: 464
Joined: 27 Feb 2011, 22:42
Detinator Steam: Nu
CS Status: Citesc forumul eXtreamCS.com...!
Has thanked: 6 times
Been thanked: 10 times
Contact:

19 Oct 2011, 22:33

aolloooo puuscarie pe viata,mai oameni buni nu a omorat 2000000 de oameni



A omorat 3 oameni,fara s vrea,pedeapsa va fi de 7 ani cam asa ,accidente sunt in fiecare zi,si mai grave...
User avatar
panasonic-
Membru, skill +1
Membru, skill +1
Posts: 338
Joined: 15 Jul 2011, 23:22
Detinator Steam: Da
Reputatie: Restrictie Mesaje Private!
Has thanked: 79 times
Been thanked: 38 times

19 Oct 2011, 22:51

Cred ca o sa scape nenorocitul.. ce sa-i faci legea din romania..
User avatar
RedForce
Fost moderator
Fost moderator
Posts: 1478
Joined: 17 Sep 2007, 18:20
Detinator Steam: Da
SteamID: redforcex
Reputatie: Fost moderator
Membru Club eXtreamCS (2 luni)
0.1/3
Location: Calea Moşilor, Bucureşti
Has thanked: 353 times
Been thanked: 135 times

20 Oct 2011, 07:30

panasonic- wrote:Cred ca o sa scape nenorocitul.. ce sa-i faci legea din romania..
"nenorocit" esti tu, ca te iei de un om cu necazuri mari. Sper sa ti se intample si tie la fel sa vedem daca iti convine sa ti se zica asa >:D<
User avatar
cristianbalan
Membru, skill +1
Membru, skill +1
Posts: 464
Joined: 27 Feb 2011, 22:42
Detinator Steam: Nu
CS Status: Citesc forumul eXtreamCS.com...!
Has thanked: 6 times
Been thanked: 10 times
Contact:

20 Oct 2011, 09:42

Cu totii il faceti criminal,dar defapt nu este !

Criminanul este cel care omoara ca VREA si ca este CONSTIENT de ceea ce face
User avatar
Alexeeee
Membru, skill +2
Membru, skill +2
Posts: 523
Joined: 28 Feb 2010, 13:00
Detinator Steam: Da
Has thanked: 16 times
Been thanked: 22 times

20 Oct 2011, 10:36

pentru toti astia cu "nenorocitul si infractorul" .. dar domane fereste sa vi sa intample chiar voua sau parintilor vostri.. atunci i-ati mai face nenoriciti si criminali? sunt curios de asta..
User avatar
panasonic-
Membru, skill +1
Membru, skill +1
Posts: 338
Joined: 15 Jul 2011, 23:22
Detinator Steam: Da
Reputatie: Restrictie Mesaje Private!
Has thanked: 79 times
Been thanked: 38 times

20 Oct 2011, 11:28

Cum sa ii tii parte la nenorocitul asta ? Nu vedeti ca cate ori a dat-o la intors - nu avea anvelope de iarna dupa - s-a uitat in spate, la copii si nu a fost atent..
Si daca era un om simplu ca voi ceilalti stateati ani grei, si asta a scapat fara cea mai mica pedeapsa.
User avatar
Alexeeee
Membru, skill +2
Membru, skill +2
Posts: 523
Joined: 28 Feb 2010, 13:00
Detinator Steam: Da
Has thanked: 16 times
Been thanked: 22 times

20 Oct 2011, 12:00

panasonic- wrote:Cum sa ii tii parte la nenorocitul asta ? Nu vedeti ca cate ori a dat-o la intors - nu avea anvelope de iarna dupa - s-a uitat in spate, la copii si nu a fost atent..
Si daca era un om simplu ca voi ceilalti stateati ani grei, si asta a scapat fara cea mai mica pedeapsa.
hai ma gata, taci stai in banca ta.n-as vrea sa vad un asemenea necaz in familia ta.. (doamne fereste)..
Post Reply

Return to “Discutii generale”

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 422 guests