It is currently 18 Jan 2019 05:28





Reply to topic  [ 4 posts ] 
 Eroare afisare date in jsp 
Author Message
Membru eXtream
Membru eXtream
User avatar

Joined: 08 Oct 2011 20:05
Posts: 2154
Detinator Steam: Nu
Fond eXtream: 0
Am o problema imi da eroarea asta la afisare
An error occurred at line: [38] in the jsp file: [/index.jsp]
The method setIdd(int) is undefined for the type Produit
35: produit.setDescription(rs.getString("description"));
36: produit.setPrix(rs.getFloat("prix"));
37: produit.setImage(rs.getString("image"));
38: produit.setIdd(rs.getInt("id_utilizator"));

========================
Am definita metoda in clasa Produit.java
Quote:
public int getIdd() {
return id_utilizator;
}
public void setIdd(int id_utilizator) {
this.id_utilizator = id_utilizator;
}

=========================================

Servlet java

Quote:
protected void doGet(HttpServletRequest req, HttpServletResponse resp)
throws ServletException, IOException {


String id = req.getParameter("id");
String nom = req.getParameter("nom");
String action = req.getParameter("action");
String id_utilizator = req.getParameter("id_utilizator");
if(action.equals(null)){



}

if(action.equals("show")){
System.out.println(action);
Produit produit = new Produit();
try{

Class.forName("com.mysql.jdbc.Driver");
Connection cnx = (Connection) DriverManager.getConnection("jdbc:mysql://localhost/shopcti","root","");
Statement stmt = (Statement) cnx.createStatement();
ResultSet rs = stmt.executeQuery("SELECT * FROM produit WHERE id = "+id);

while (rs.next()) {
produit.setId(rs.getInt(1));
produit.setNom(rs.getString("nom"));
produit.setDescription(rs.getString("description"));
produit.setPrix(rs.getFloat("prix"));
produit.setImage(rs.getString("image"));
produit.setIdd(rs.getInt("id_utilizator"));

req.setAttribute("produit", produit);

}

}catch(Exception e){}

req.getRequestDispatcher("ShowProduit.jsp").forward(req, resp);
}
}



========================================


Iar in fisierul jsp am codul asta
Quote:
<%

PreparedStatement pr = null;
ArrayList<Produit> listproduit = new ArrayList<Produit>();

try{
String keyword = "";
if(request.getParameter("txtKeyword") != null) {
keyword = request.getParameter("txtKeyword");
}
Class.forName("com.mysql.jdbc.Driver");
Connection cnx = (Connection) DriverManager.getConnection("jdbc:mysql://localhost/shopcti","root","");
pr = (PreparedStatement) cnx.prepareStatement("select * from produit WHERE nom like '%" + keyword + "%' " +
" ORDER BY id DESC ");
ResultSet rs = pr.executeQuery();

while(rs.next()){
Produit produit = new Produit();
produit.setId(rs.getInt("id"));
produit.setNom(rs.getString("nom"));
produit.setDescription(rs.getString("description"));
produit.setPrix(rs.getFloat("prix"));
produit.setImage(rs.getString("image"));
produit.setIdd(rs.getInt("id_utilizator")); //aici da eroarea.....


listproduit.add(produit);

}

}catch(Exception e){}



%>


09 Jan 2019 18:08
Profile multumesc WWW
Membru Club eXtreamCS
Membru Club eXtreamCS
User avatar

Joined: 09 Oct 2010 11:39
Posts: 15690
Detinator Steam: Da
Reputatie: Fost membru Club eXtreamCS (5 luni)
Restrictie moderator permanent
Restrictie schimbare nume
Nume anterior: Terra
Membrul anului 2017
Membru Club eXtreamCS (10 Feb)
Fond eXtream: 0
Posibil sa nu poata accesa metoda fiind definita pe alta clasa, eroarea spune clar ca nu este definita deci nu o poate accesa daca tu o ai deja definita.

_________________
Cand profesoara ta de engleza a crescut in balta.

Image


09 Jan 2019 18:28
Profile multumesc
Membru eXtream
Membru eXtream
User avatar

Joined: 08 Oct 2011 20:05
Posts: 2154
Detinator Steam: Nu
Fond eXtream: 0
E aceeasi chestie la toate metodele pentr nume,descriere,pret, numai la id utilizator care e cheie straina,dar nu are treaba fix la ea imi da eroare
Am clasa produse, am fisierul de control java care e totul in regula si jsp-ul,daca scot id utilizator din peisaj, merge, dar vreau si id utilizator sa se afiseze, o solutie?


09 Jan 2019 18:53
Profile multumesc WWW
Membru, skill 0
Membru, skill 0

Joined: 16 Jan 2017 20:37
Posts: 32
Detinator Steam: Nu
CS Status: Citesc forumul eXtreamCS.com...!
Fond eXtream: 0
Dpdv al codului ești sigur ca funcționează cum trebuie? Din câte îmi aduc aminte, Java transmite prin referință, iar modificarea obiectului produit in cod ar duce la modificarea lui și in listProduit (comportament vrut sau nevrut depinde de tine).

Propun sa faci listaproduit.add(new Produit(parametrii));

Pentru asta, trebuie sa ai un constructor definit pentru produit cu toți parametrii.


10 Jan 2019 19:24
Profile multumesc WWW
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: MrAndrei and 93 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  

În cazul în care aveți probleme cu contul trimiteți un email sau mesaj la servicii_extream[arond]yahoo[punct]com

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group