Ce inseamna VPS si VDS?

Discutii despre tot ce nu se incadreaza in celelalte categorii.

Moderators: Moderatori ajutatori, Moderatori

Post Reply
Krrish
Membru, skill 0
Membru, skill 0
Posts: 8
Joined: 30 Dec 2014, 18:01
Detinator Steam: Nu
CS Status: Citesc forumul eXtreamCS.com...!
Fond eXtream: 0
Contact:

05 Jan 2015, 16:29

Salut!
Am o intrebare si anume Ce inseamna VPS si VDS? Va rog sa-mi explicati cat mai concret :d
Scuzati-ma daca am gresit categoria
RoyalServer
User avatar
netzwerk
Membru, skill +1
Membru, skill +1
Posts: 312
Joined: 18 Dec 2014, 18:12
Detinator Steam: Nu
CS Status: fuck dush
Fond eXtream: 0
Contact:

05 Jan 2015, 17:07

Cauta pe google, gasesti.
Last edited by netzwerk on 05 Jan 2015, 18:18, edited 3 times in total.
http://silentzone.ro/ - Tutoriale de tot felul.
Iarta-ma ca perspectiva de a-mi pierde tara ma face trist
User avatar
DRS
Fost moderator
Fost moderator
Posts: 2515
Joined: 24 Jan 2012, 22:00
Detinator Steam: Da
CS Status: Joc foarte rar.
Detinator server CS: N/A
SteamID: Privat
Reputatie: Fost moderator
0.5/3
Location: Birmingham, UK
Has thanked: 32 times
Been thanked: 54 times

05 Jan 2015, 17:09

Mutat la categoria corespunzatoare


VDS = Virtual Dedicat Server
VPS = Virtual Privat Server

am copiat eu aici ce inseamna, tu cel de sus daca vrei sa faci o fapta buna copiaza textul si scrie sursa...nu pune link direct, se considera reclama.

Majoritatea proprietarilor de afaceri si administratori IT stiu ca serviciile de hosting virtuale sunt o alternativa flexibila, accesibila si eficienta la un server dedicat fizic. Cu toate acestea, este posibil sa aveti probleme in a intelege avantajele si dezavantajele diferitelor servicii de hosting din cauza terminologiei oarecum complexe si confuze pe care companiile de hosting o folosesc de multe ori atunci cand isi descriu produsele. VM, VPS si VDS sunt 3 dintre termenii cei mai frecvent neintelesi in randul clientilor serviciilor de virtualizare servere. Pentru a alege o optiune adecvata de hosting, ar trebui sa intelegi diferentele esentiale dintre acesti 3 termeni.

In hosting, VM se refera la orice masina virtuala. Acesta este un software care simuleaza activitatea unui computer fizic, dar o masina virtuala poate fi configurata sa ruleze doar un singur proces.

VPS hosting se refera la hosting de servere virtuale private. Un VPS este un server virtual privat creat pentru a emula perfect un server fizic, prin utilizarea unui software de virtualizare. Softwareul de virtualizare ruleaza sub sistemul de operare standard, astfel incat utilizatorul poate lucra intr-un mediu de operare tipic pentru administrarea unui website. Serverul virtual este limitat de softwareul de virtualizare si nu poate depasi limitele stabilite prin software. Serverele virtuale private de obicei ruleaza un sistem de operare standard, cum ar fi Windows sau o distributie de Linux, iar sistemul de operare este mentinut de catre platforma de virtualizare.

VDS se refera la un server dedicat virtual. Serverele dedicate virtuale utilizeaza hypervisori, care sunt un alt produs important de inteles. Un hypervisor administreaza virtualizarea si va permite sa configurati mai multe masini virtuale prin acces root. Acest acces root este diferenta majora dintre un VDS si un VPS. Deoarece VDS este o optiune mult mai puternica si mai flexibila de hosting, aceasta este alegerea ideala pentru intreprinderile care se asteapta la cresteri majore pe termen lung. VDS hosting ofera scalabilitate mai mare decat VPS hosting, din cauza modului in care un hypervisor ruleaza direct in hardware. Microsoft Hyper-V este un exemplu foarte popular al acestui mod de virtualizare.

Daca aveti nevoie sa gazduiti un singur website, VPS hosting este optiunea ideala pentru inceput, deoarece ofera scalabilitate, usurinta de utilizare superioara si un cost redus in comparatie cu un VDS sau un server dedicat fizic. Cu toate acestea, VDS hosting este o alternativa excelenta la un server fizic, daca aveti nevoie de acces root la serverul dvs. si daca va asteptati ca afacerea dvs. sa creasca semnificativ.

Cu toate acestea, VDS hosting are 2 dezavantaje majore. Primul ar fi faptul ca este mult mai scump decat VPS hosting din cauza faptului ca un cont VDS va consuma mai multe resurse decat un cont VPS. Al doilea dezavantaj ar fi faptul ca veti primi mai putin suport tehnic atunci cand lucrati cu un VDS, deoarece afacerea dvs. poate fi responsabila pentru sistemul de operare si softwareul care ruleaza sub hypervisor.

Intelegand diferentele esentiale dintre aceste 2 masini virtuale, servere virtuale private si servere dedicate virtuale, ar trebui sa va fie mai usor sa decideti cum sa abordati nevoile de virtualizare ale afacerii dvs. Virtualizarea serverelor poate fi extrem de avantajoasa atunci cand este utilizata in mod corespunzator, si cu un furnizor de virtualizare potrivit, veti beneficia de produse virtuale cu care veti putea satisface toate nevoile de virtualizare ale serverului dvs.

Sursa: Megahost
YOU CAN TRY MY CHAT GPT, IMAGE GENERATOR, BLOG & WEBSITE TITLE/CONTENT GENERATOR, TEXT TO SPEECH, AI CODE AND MUCH MORE
Image
User avatar
mariuss615
Membru, skill +3
Membru, skill +3
Posts: 1399
Joined: 16 Mar 2010, 10:24
Detinator Steam: Da
CS Status: Mahăr
Reputatie: Organizator Cupe eXtreamCS
Location: București
Has thanked: 28 times
Been thanked: 91 times
Contact:

05 Jan 2015, 18:07

Mai pe intelesul tuturor, la vds ai kernel propriu si resurse garantate. La VPS in cele mai multe cazuri imparti kernel-ul cu toti ( ce urat suna, mai bine zis exista un singur kernel pentru toate lumea si nu poti face modificari) si tot in cele mai multe cazuri resursele nu sunt garantate ( adica gen ai platit, dar nu am in momentul asta x mb ram asa ca iti dau y mb ram pana se elibereaza). Mai popular spus nu cred ca se poate.
Web Hosting gratuit cu SSL inclus si Litespeed pentru orice site care tine link in footer. PM daca te intereseaza.
User avatar
VegaS
Fost moderator
Fost moderator
Posts: 5963
Joined: 28 Sep 2014, 16:12
Detinator Steam: Da
Reputatie: Fost eXtream Mod
Fost intermediar
Fost membru Club eXtreamCS
Fond eXtream: 0
Location: Zalău, Sălaj

05 Jan 2015, 18:16

virtual private server
E un pc virtual cu procesor, rami, hdd și conexiune internet. Poți face multe lucruri cu el, singura cerință care ți se impune e să nu-l suprasoliciți, pentru că afectează celelalte ip-uri din clasa voastră, astfel provoacă lag sau chiar serviciu indisponibil temporar.

virtual dedicated server
Este tot un pc virtual... etc etc doar că ăla îți este dedicat ție, în întregime. Mai pe scurt faci ce vrei cu el, atâta timp cât e legal și el suportă "duce"

Diferența de preț între ele este una majoră. Gen, un vps de 3gb cu 2 procesoare, hostat pe germania, găsești și la 3e. Firmă bună și mare. Aceleași caracteristici dacă ar fi pe vds, ar fi de 10 ori mai scump. Ar mai fi o opțiune și anume alegerea unui vps cloud, nici vps nici vds, între. Prețul evident, mult mai apropiat de prețul unui vps. Problema e că sunt puține firme care oferă astfel de produse... Depinde pentru ce ai nevoie. pentru site-uri / servere etc un vps mediu nu prea face față, nu dispune de resursele necesare, asta dacă ai un site cu trafic mare, membri ș.a.m.d Dacă ai un site sau vrei un site mai mult informativ și câteva vizite pe zi...e ok, altfel ai nevoie de un vds.
Pozitia mea preferata este CEO.
Post Reply

Return to “Discutii generale”

  • Information