Paranormal, Somnul & Visele [ Topic Special ]

Discutii despre tot ce nu se incadreaza in celelalte categorii.

Moderators: Moderatori ajutatori, Moderatori

User avatar
uatdafac.
Fost moderator
Fost moderator
Posts: 2180
Joined: 26 Nov 2011, 08:20
Detinator Steam: Da
SteamID: uatdafac3
Reputatie: Membru Club eXtreamCS (2 luni)
Fost Moderator
Nume anterior : baietzelu.
Location: Arad
Has thanked: 234 times
Been thanked: 74 times

23 Sep 2015, 19:34

qenko wrote:
red# wrote:
l0gaN wrote:A experimentat vreo cineva sleeping paralysis ?
cum se intampla asta?
Pentru a afla ce este sleep paralysis trebuie să ştim cât de cât ceva despre somn. În timpul somnului trecem prin câteva cicluri ale somnului ce conţin anumite stagii. Sunt 5 stagii, dar voi pune stagiul 3 şi 4 împreună deoarece sunt foarte similare şi nu sunt multe diferenţe între ele. Aşadar, cele 4 stagii sunt: Stagiul 1, 2, 3 şi REM.%0A%0AÎn stagiul 1 şi 2 corpul se relaxează încetul cu încetul iar creierul emite unde alpha şi theta. Nu intrăm în multe detalii pentru că nu ne interesează. Totuşi, în aceste stagii încă putem fi foarte uşor treziţi. Poate vi s-a întâmplat să vină cineva să vă trezească după 20+ minute după ce v-aţi pus în pat şi le-aţi spus "nicio problemă, oricum nu dormeam". Defapt, dormeaţi, doar că eraţi într-un somn uşor.%0A%0AÎn somnul adânc (deep sleep / Stagiile 3 şi 4) creierul emite unde delta în care suntem aproape inconştienţi. În această stare, sistemul imunitar porneşte şi vindecă corpul. Acesta este şi motivul pentru care dormim mai mult când suntem bolnavi. Ar putea fi şi motivul pentru care cineva e în comă?%0A%0AÎn ultimul stagiu, REM (rapid eye movement / mişcarea globilor oculari) activitatea creierul creşte emitând unde similare stării de trezire. Tocmai de aceea această stare se numeşte "stare de somn paradoxal", deoarece noi dormim, dar defapt suntem la fel de trezi ca atunci când nu dormim. Respiraţia şi bătăile inimii încep să crească de asemenea, dar muşchii legaţi de oase paralizează pentru a nu ne mişca în timpul viselor. Evident, în această stare visăm. Procesul de paralizare a corpului se mai numeşte REM antonia. Procesul în care eşti conştient de REM antonia se numeşte Sleep paralysis.%0A%0AUn ciclu poate conţine aceste stagii, nu neaparat toate. Când dormim trecem prin aceste cicluri de mai multe ori. Se crede că un ciclu durează între 60-90 minute. Totuşi, depinde de la persoană la persoană, nu este constant. În prima parte a somnului, să spunem primele 2-3 cicluri, deep sleep durează mai mult decât REM. Dacă ne culcăm doar vreo 2-3 ore s-ar putea să nu ne amintim niciun vis. Cu cât timpul trece şi dormim mai mult cu atât durata deep sleep-ului se micşorează şi cea a stării REM creşte. De exemplu, după 6 ore de somn sunt şanse mai mari să ne amintim visele decât peste 1/2 ore. Deobicei în ultimul ciclu se trece mai mult prin REM.%0A%0AStagiile nu merg de fiecare dată în ordine. De exemplu poţi începe aşa: S1, S2, S3, REM, S3, S2, S2, S3, REM ... S2, REM REM S2 REM. În stagiul 2 petrecem 50% din somn şi de aceea un somn de 30 de minute poate fi suficient pentru a îţi reîncărca bateriile.
Daca tot stii atatea, de ce nu pui si sursa? :D
Citeste regulamentul.
RoyalServer 2
Mr.Adys
Membru, skill +1
Membru, skill +1
Posts: 194
Joined: 26 Aug 2014, 16:42
Detinator Steam: Nu
CS Status: Citesc forumul eXtreamCS.com...!
Fond eXtream: 0
Contact:

23 Sep 2015, 19:48

Image
User avatar
dr0per
Membru, skill 0
Membru, skill 0
Posts: 3
Joined: 25 Sep 2015, 15:10
Detinator Steam: Nu
CS Status: Citesc forumul eXtreamCS.com...!
Fond eXtream: 0
Contact:

25 Sep 2015, 15:25

Cred ca mai interesant mi se pare lucid dreaming decat chestia cu paralizie in timpul somnului.
E mai usor de explicat de ce nu ne putem misca, se pare ca sistemul nervos "e deconectat" in timpul somnului pentru a nu o lua la fuga prin pat in cazul in care visam ca am spart o banca si vine potera dupa noi.
Cat despre lucid dreaming e faza aceea cand visezi si esti consitent ca e un vis, in acel moment poti sa creezi tot ce vrei tu (ceva gen Inception).
Vis lucid este un termen ce desemnează un vis în care persoana care visează este conștientă că viseză și că visul este în curs de desfășurare. În timpul viselor lucide, există posibilitatea de a exercita control conștient efectiv asupra mediului, personajelor și tuturor caracteristicilor acestora, precum și realizarea unor lucruri care sunt imposibile sau foarte puțin probabile în realitatea fizică a stării de veghe. Visele lucide sunt cel mai adesea extrem de realiste prezentând și o ascuțire a acurateței simțurilor celui ce are visul lucid.
Găzduire CS Profesionala - Metin2 - SAMP - Minecraft
www.vdshost.ro
User avatar
Laur eXtream
Fondator eXtream
Fondator eXtream
Posts: 6275
Joined: 06 Apr 2007, 04:04
Detinator Steam: Da
CS Status: Inactiv..
Detinator server CS: cs.extream.ro
Reputatie: Fondator eXtream
Fond eXtream: 200
Location: eXtreamLocation
Has thanked: 183 times
Been thanked: 792 times
Contact:

27 Sep 2015, 18:59

Lasand teoria la o parte, hai mai bine sa vorbim despre fapte concrete.

Ati experimentat vis lucid sau vreo traire in afara corpului? Daca da, spune ce ai vazut, cum te-ai simtit, etc, de la A la Z.
User avatar
ValiG
Membru, skill +1
Membru, skill +1
Posts: 120
Joined: 10 Sep 2015, 18:52
Detinator Steam: Da
CS Status: .
SteamID: ghebaru
Fond eXtream: 0
Location: Bucuresti

28 Sep 2015, 13:04

Laur eXtream wrote:Lasand teoria la o parte, hai mai bine sa vorbim despre fapte concrete.

Ati experimentat vis lucid sau vreo traire in afara corpului? Daca da, spune ce ai vazut, cum te-ai simtit, etc, de la A la Z.
pustiul asta minte mult :D , pustiule cand mai vii si faci pe Nostradamus sa pui si sursa ,zic ( http://forum.fioriginal.ro/reciclare/sl ... t6622.html )
VISUL si CONSTIINTA pentru omenire la ora actuala este ceva necunoscut in mare parte se stie despre asa ceva undeva la 10%

SI @LAUR apropo sa fim sinceri poate multi dintre noi am avut acele experiente "Déjà vu" sa visezi ceva intr-o seara si in urmatoarele zile sa se intample exact asa....lucruri minore dar semnificative

Ceea ce il intreb eu acum pe Nostradamus al nostru este urmatorul lucru , de ce explici ceva ce nu intelegi ?
Post Reply

Return to “Discutii generale”

  • Information