protejare telefon

Discutii despre tot ce nu se incadreaza in celelalte categorii.

Moderators: Moderatori ajutatori, Moderatori

User avatar
Carnacior
Membrul anului 2016
Membrul anului 2016
Posts: 1762
Joined: 23 Jun 2013, 14:08
Detinator Steam: Da
CS Status: I eat more pussy than cervical cancer
Detinator server CS: jb.b-zone.ro
SteamID: -
Reputatie: Fost Scripter eXtreamCS
Membrul anului 2016
Membru Club eXtreamCS (1 iul )
Location: Targu Mures
Has thanked: 5 times
Been thanked: 13 times
Contact:

21 Apr 2015, 15:29

red# wrote:
Carnacior wrote:
red# wrote: mrg, sti ceva bun ? program ceva>?
il tin in pc daca e nevoie.
pai nu exista nimic care sa
- mearga cand e telefonul oprit / bateria scoasa
- mearga fara semnal de internet
In afara de astea, ***, orice program e bun. Preferabil sa fie cat mai simplu, de ex la iphone am unul care merge cu locatiile si cu edge, nu are nevoie de 3g, deci le pot lasa mereu pornite sa nu mance bateria la greu

Cred ca se poate bloca si la noi acum dupa IMEI, daca pierzi orice speranta sa-l mai gasesti, te poti asigura ca nici cine l-a gasit nu poate face nimic cu el
mersi!
dar de unde se blocheaza prin IMEI?
mda, aparent la noi in romania inca nu este disponibil asa ceva, eu credeam ca s-a facut deja, in america de ex se face asa ceva
citeste asta


Localizare telefon mobil după IMEI
Probabil te întrebi cum găsim un telefon furat dacă acesta nu dispune nici de receptor GPS şi nici de un sistem de operare care să-ţi permită instalarea unei aplicaţii speciale.
Soluţia universal valabilă indiferent de tipul telefonului pe care îl ai este utilizarea IMEI-ului. Acronim pentru International Mobile Equipment Identity, IMEI-ul este un cod unic de 15 cifre pentru fiecare telefon mobil din lume, pe care îl poţi afla prin trei metode:
tastezi codul *#06# pe telefon. Pe ecran apare codul IMEI
sub bateria telefonului, dacă modelul tău îţi oferă acces la acumulator
pe cutia în care a venit telefonul
În cazul în care îţi este furat telefonul, este recomandat să depui o plângere la poliţie în care să menţionezi, pe lângă circumstanţele incidentului, şi codul IMEI al telefonului. În plus, prezintă toate documentele legate de telefon (ambalajul original, factura etc), în măsura în care le deţii.
Conform legii, poliţia are dreptul de a localiza un telefon mobil declarat furat, însă numai după primirea acordului din partea procurorului şi a judecătorului care se ocupă de acest caz. Tot conform legii, judecătorul se pronunţă cu privire la această solicitare în maxim 48 de ore, astfel că pot trece chiar şi două zile până la începerea urmăririi telefonului.
După primirea celor două aprobări, poliţia poate localiza telefonul pe baza codului IMEI furnizat cu ajutorul operatorului de telefonie, lucru care sporeşte semnificativ şansele ca telefonul să fie găsit.
Teoretic, cu ajutorul codului IMEI, orice operator de telefonie are posibilitatea de a bloca un telefon mobil declarat furat. În practică, niciun operator din România nu apelează la aceasta metodă care ar face ca telefonul furat să fie inutilizabil şi care ar duce, implicit, la scăderea furturilor de telefoane.
Codul IMEI pentru un Samsung Galaxy Nexus
Codul IMEI pentru un Samsung Galaxy Nexus

Localizare telefon prin GPS
Cu excepţia telefoanelor foarte ieftine, aproape orice terminal mobil are încorporat un receptor GPS care îţi poate spune, cu o precizie mai mică sau mai mare, locul în care se află dispozitivul tău.
Este însă foarte important ca, atunci când încerci să utilizezi aceasta metodă pentru a localiza un telefon furat, terminalul să fie pornit şi să fie într-o zonă accesibilă pentru sateliţii GPS de pe orbita Pământului.
În plus, pentru localizare trebuie să apelezi la un serviciu suplimentar, care poate fi disponibil fie sub forma unei pagini de internet, fie sub forma unei aplicaţii.
Vom aborda cazul cel mai banal: ai un telefon relativ simplu, fără sistem de operare, dar care beneficiază de GPS şi are posibilitatea de a se conecta la internet.
Unul dintre cele mai simple moduri în care poţi afla localizarea telefonului este să foloseşti serviciul Google Latitude. Dezvoltat pentru a putea vedea unde se află prietenii tăi fără să-i mai suni, serviciul poate fi utilizat şi pentru monitorizarea propriei. Trebuie doar să intri de pe browserul telefonului tău pe site-ul Google Latitude, să te lochezi cu contul tău Google, să permiţi serviciului să-ţi localizeze poziţia şi să rămâi logat pe acest site.
În cazul în care îţi este furat telefonul, intri pe Google Latitudine de pe orice dispozitiv (PC, laptop, tabletă, telefon), te loghezi în cont şi accesezi opţiunea “View location history”, acolo unde poţi vedea pe unde s-a plimbat telefonul tău.
Este însă important să reţii ca acest truc funcţionează doar atât timp cât cel care a intrat în posesia telefonului tău nu şterge coockie-urile şi istoricul de navigare din browser şi nu resetează complet telefonul.
Aceasta metodă de localizare a telefonului prin satelit poate fi utilizată şi pe smartphone-uri cu Android, iPhone sau Windows Phone, însă este mai bine să foloseşti servicii specializate pe care ţi le prezentăm în continuare.
Google Latitude te poate ajuta sa-ti localizezi telefonul pierdut
Google Latitude te poate ajuta sa-ti localizezi telefonul pierdut

Localizare telefon cu Android
Sistemul de operare Android nu beneficiază de o aplicaţie oficială Google pentru localizarea telefonului, însă există numeroase aplicaţii care suplinesc această lipsă:
Cerberus – aplicaţia îţi permite să localizezi un smartphone Android şi să-l controlezi prin SMS. De exemplu, prin SMS poţi să ştergi memoria telefonului, să-l faci să pornească o alarmă puternică chiar dacă este pe silent, să blochezi telefonul cu o parolă şi să-l determini să realizeze o fotografie cu camera foto frontală artunci când cineva greşeşte parola. Poza o vei primi apoi pe mail pentru a vedea chipul celui la care a ajuns telefonul. Aplicaţia poate fi testată gratuit şapte zile, după care trebuie să plăteşti 3 EUR.
Prey Anti-Theft – Aplicaţia îţi permite să localizezi telefonul prin GPS şi Wi-Fi şi detectează momentul în care cartela SIM este schimbată. Ai posibilitatea de a bloca telefonul cu o parolă, iar în cazul în care aceasta este tastată greşit primeşti o poză realizată instant cu camera foto frontală, la fel ca la Cerberus.
Mobile Security and Antivirus de la Avast şi Kaspersky Mobile Security sunt doi antiviruşi renumiţi pentru Android, însă includ şi funcţie Anti-Theft prin care poţi localiza telefonul în caz de furt, pe lângă alte funcţii avansate precum blocarea telefonului sau ştergerea datelor de pe acesta.
Ai nevoie de o protectie pentru server? R4GE Server Guard
Cel mai avansat si folosit plugin de protectie romanesc public! Nu ma crezi? VERIFICA


http://www.facebook.com/xyz.aron
Follow me for random bullshit and possibly interesting updates
Skype @ xyz_aron


Image
Post Reply

Return to “Discutii generale”

  • Information