Spuneţi NU DROGURILOR.

Discutii despre tot ce nu se incadreaza in celelalte categorii.

Moderators: Moderatori ajutatori, Moderatori

.cyberg
Membru, skill 0
Membru, skill 0
Posts: 22
Joined: 12 Apr 2011, 22:01
Detinator Steam: Da
CS Status: Citesc forumul eXtreamCS.com...!
Been thanked: 1 time
Contact:

12 Apr 2011, 22:04

Spuneţi NU DROGURILOR !



▶ Oamenii primesc droguri pentru a-şi schimba gândirea, comportamentul şi simţurile. Aceste feluri de substanţe se numesc psihoactive şi includ alcoolul şi tutunul, la fel şi drogurile naturale şi produse. În trecut, majoritatea drogurilor folosite erau produse din plante naturale, aşa ca tufa de coca pentru cocaină, opiu de mac pentru heroină şi cannabis pentru haşis şi marijuana. Mai recent, drogurile ca extazi sau LSD au început a fi produse pe cale sintetică de variate întreprinderi chimice.

▷ Oamenii care folosesc droguri provin din toate paturile sociale, deşi statistica demonstreazăcă probabil unele paturi sociale utilizează drogurile mai mult decât altele.De exemplu, probabilitatea utilizării drogurilor este mai mare la bărbaţi decât la femei, la bărbaţi celibatari decât la cei căsătoriţi, la locuitorii uraşelor decât la cei rurali, la tineri decât la bătrâni.


▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼

▶ Prizonierii şi copiii străzii, de asemeni, demonstrează o înaltă frecventă a abuzului de droguri. Datele recente sporesc neliniştea cu privire la întrebuintarea sporită a drogurilor în rândul tinerilor din toata lumea. Datele disponibile demonstreaza că raspândirea printre tineret tinde să fie de trei ori, de patru ori mai înaltă decât răspândirea între populaţia generală.

▷ Care sunt efectele? Toate drogurile pot fi clasificate în trei categorii: Depresantele (spre exemplu heroina, barbiturate) sunt sedative care acţionează asupra sistemului nervos. Relaxarea artificială şi uşurarea de la nelinişte şi stres mintal tinde să producă dependenţă psihologica şi renunţarea de la utilizarea lor este problematică. Dependenţa poate duce la supradozare acută, care la rândul sau poate cauza moartea din cauza depresiei respiratorii. Stimulantele (spre exemplu cocaina, crackul, amfetamine) sunt agenţi care activează, sporesc sau măresc activitatea neurală.



▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼

▶ În primul rând ei cauzează frisoane, dureri de cap, hipertensiune şi bătăi de inimă sporite. Efectele de lungă durată sunt greaţă, insomnia, pierderea greutăţii, convulsii şi depresia. Halucinogenele (spre exemplu marijuana, extazi, LSD) sunt un grup chimic divers care produce schimbări mintale profunde, cum ar fi euforia, neliniştea, distorsiunea senzorială, halucinăţii vivide, deluzii, paranoie şi depresie. Nu exista drog ilicit, care ar putea fi considerat sigur. Într-un fel sau altul utilizarea substanţelor psihoactive modifică funcţionarea normală a organismului uman şi în termen lung, poate cauza daune serioase.

▷ Cât de prevalent este abuzul? Prevalenţa abuzului diferitor droguri variază între regiuni şi chiar între ţări în întreaga lume. Marijuana şi haşisul: Estimarile indică că canabis este cel mai abuzat drog în toate părţile lumii, pe care îl consumă estimativ 141 milioane oameni (sau 2.4 procente din populaţia globului). În mod particular, un număr mare de oameni tineri experimentează cu canabis: în unele ţări atât de mult ca 37 procente din copiii de şcoală şi adulţii tineri au folosit drogul o dată în ultimul an şi 10-25% o data în ultima luna. În general, abuzul de cannabis sporeşte în multe ţări, stabilizându-se în ţările, unde a atins nivel înalt. Drogurile sintetice: Raspândindu-se relativ încet în anii '80, abuzul stimulantilor de tip amfetaminic a sporit rapid în Europa, Australia, America de Nord şi Asia de Sud-Est în anii '90. În timp ce abuzul s-a stabilizat în unele dintre aceste zone, exista o creştere continuă a cererii globale, în particular în Asia de est si de Sud-est. În mod sporind, drogurile sintetice şi-au sporit semnificatia, în special între tineri, drept drog de amuzament ales, deseori în combinatie cu cannabis.

▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼

▶ MDMA (extazi) este popular în ţările industriale în special în Europa. Alte droguri din plante: În general, cocaina împreună cu diverse alte substanţe derivate din coca, cum ar fi bazuco domină cererea pentru tratament. UNDCP estimează că circa 13 milioane de oameni abuzează cocaina în întreaga lume: cel mai înalt nivel fiind în Statele Unite. În comparaţie cu alte droguri, abuzul de heroină şi alte opiate este mai puţin prevalent.

▷ Estimările Naţiunilor Unite indică că circa 8 milioane de oameni abuzează opiatele, în mare parte în Europa, Asia de sud-est şi de sud-vest. Nivele crescând de abuz sunt înregistrate în europa de est şi Asia centrală. Cocaina nu pare a fi printre drogurile de prima alegere printre tineri. Cu toate acestea, tendinţa arată o oarecare creştere în abuzul acesteea în Europa (în special în Londra si Amsterdam). Cât de mare este oferta? Mare! În 1999, producerea globală de opiu a atins nivelul de 5,794 tone metrice, cultivate pe 219,000 hectare de mac. Mai mult de 75 procente de opiu vine din Afganistan.



▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼

▶ Heroina

Este un drog tare care produce puternice stări de euforie. Este extrasă prin metode chimice din morfină. Oamenii care folosesc heroina sunt supuşi unui mare risc de a deveni dependenţi. Vulnerabili la posibilitatea de a consuma heroina sunt persoanele tinere care nu ştiu ce urmări poate avea consumul acestui drog. Heroina este un fel de praf (pudra) şi uneori este combinată cu diferite substanţe. Se poate şi injecta. Efectele acestui drog sunt dramatice. În primul efectele psihice şi faptul că persoanele dependente vor fi respinse de societate. În al doilea rând consumatorii de heroină vor avea mari probleme cardiovasculare şi respiratorii. Alte efecte: constipaţie, dereglări sexuale sau endocardita. Poate duce însă şi la diminuarea văzului, la pneumonie, la comă şi chiar la moarte.

▷ Cocaina

Este un drog destul de puternic care poate duce rapid la dependenţă. Se prezintă sub forma de pudră cristalină de culoare albă. Poate fi prizată sau, dacă este sub formă lichida se poate injecta. Are un efect rapid asupra organismului, efect ce durează până la 20 de minute. Şi de aici încep marile probleme. După terminarea efectului, consumatorul simte din nou nevoia acelei stări euforice şi doreste o nouă doză. Efectele cocainei: nervozitate, depresie, acte iraţionale, halucinaţii, paranoia, hipertensiune, probleme cardiovasculare, hemoragii cerebrale. Trebuie să adăugăm că în cele din urmă poate duce la moarte. Pentru 15-20 de minute de euforie nu merită să vă distrugeţi viaţa. Nu uitaţi dacă a-ţi consumat odată, puteţi deveni dependenţi şi societatea în care trăiţi vă va respinge ca om.

▶ Ecstasy

Se prezintă sub formă de tablete sau capsule. Drogul produce senzaţii plăcute, senzaţii de fericire şi armonie. Acestui drog afectează în primul rând creierul.


▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼

Consumul de droguri şi alcool în România.
Numărul real al consumatorilor de droguri din România nu este cunoscut. Până în acest moment nu a fost realizat nici un studiu la nivel naţional, în rândul întregii populaţii; astfel, toate cifrele vehiculate în legătură cu consumul de droguri în România sunt estimări.

În 1999 a fost însă realizat un studiu la nivel naţional în rândul elevilor de clasa a 10-a de liceu (15-16 ani). Studiul a relevat ca 9.5% dintre ei au consumat droguri ilegale cel puţin o dată în viaţa lor, iar 22% (cel mai ridicat procent din Europa) s-au îmbătat cel puţin o dată până la această vârstă (ESPAD, 1999). Conform unor date furnizate de Ministerul Sănătăţii, în 2001, dintre consumatorii de droguri care au solicitat servicii medicale 93% erau consumatori de heroina. Cei mai mulţi dintre ei erau din Bucureşti.

Legislaţie.
Începând cu Convenţia şi Protocolul cu privire la Opiu (încheiată la Geneva în Februarie 1925) România a aderat la şi a ratificat toate convenţiile internaţionale importante al căror scop este de a controla şi de a limita consumul de droguri ilegale. Convenţia Naţiunilor Unite împotriva Traficului Ilegal de Narcotice şi Substanţe Psihotropice (1988) este ultimul act internaţional semnificativ pe care ţara noastră l-a semnat în acest domeniu.

În România, legislaţia privind drogurile se bazează pe Codul Penal, pe Codul Vamal şi pe Regulamentul Vamal - astfel toate faptele care implica deţinerea sau vânzarea/cumpărarea de droguri (indiferent de scop, cantitate) sunt pedepsite cu închisoare şi, în unele cazuri, şi cu limitarea unor drepturi.

"Legea împotriva drogurilor" în România este Legea Nr. 143 din 2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri. Iată câteva dintre prevederile acestei legi:

Art.4.Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 5 ani.

Art. 5.Punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unui local, a unei locuinţe sau a oricărui alt loc amenajat, în care are acces publicul, pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.

Art.11.
(1) Îndemnul la consumul ilicit de droguri, prin orice mijloace, dacă este urmat de executare, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

(2) Dacă îndemnul nu este urmat de executare, pedeapsa este de la 6 luni la 2 ani sau amendă.

Vă amintesc o vorbă, "eu lupt pentru viaţă, nu împotriva ei", aşa că, sper că unii dintre voi o să vă mai lăsaţi de acest viciu.

▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼
Persoanele care au ajutat la creerea acestui aşa zis "protest" împotriva drogurilor sunt :
Redactor principal şi coordonator : Ciurea Vlad ( .cyberg ) ;
Redactori secundari : Vasile Răzvan ( RazWan ) , Bălan Alexandru ( Colo ) ;
Tehnoredactor : Ciurea Vlad (.cyberg) , Cojocaru Ştefan ( StefaN ).


Dacă vreţi să-l copiaţi pe site-ul vostru respectaţi drepturile de autor şi păstraţi sursa,mulţumesc.

Sper să respectaţi munca depusă la acest articol, să-l citiţi în întregime şi cei care încă se droghează, să-şi lase părerile aici sau pe forumul nostru official pentru a-i putea ajuta.

SURSĂ : Click
Poate o să vă interesaţi şi pe forumul nostru despre acest articol,

mulţumesc,
echipa godplay.
Last edited by .cyberg on 13 Apr 2011, 00:08, edited 1 time in total.
RoyalServer 2
User avatar
Robertzt
Membru, skill +3
Membru, skill +3
Posts: 1191
Joined: 11 Jan 2011, 23:33
Detinator Steam: Da
CS Status: OLTEANCLAN!
Location: București
Has thanked: 183 times
Been thanked: 92 times

12 Apr 2011, 23:27

Am spus de mult DA! ;)
King of everything! OLTEANCLAN!
User avatar
Robertzt
Membru, skill +3
Membru, skill +3
Posts: 1191
Joined: 11 Jan 2011, 23:33
Detinator Steam: Da
CS Status: OLTEANCLAN!
Location: București
Has thanked: 183 times
Been thanked: 92 times

12 Apr 2011, 23:28

OLTEANU' wrote:
Robert951 wrote:Am spus de mult DA! ;)

La ce la creta de scri la scoala?
Nu e treaba ta ce trag/fac eu ! ;)
King of everything! OLTEANCLAN!
User avatar
Alexandru
Fost moderator
Fost moderator
Posts: 1283
Joined: 09 Sep 2008, 00:41
Detinator Steam: Nu
CS Status: Nu mă vedeţi, nu sunt aici.
Reputatie: Fost moderator
Nume anterior: Al3s5uL
1.3 / 3
Location: Moş Crăciun şi prietenii săi!
Has thanked: 41 times
Been thanked: 89 times

12 Apr 2011, 23:35

Unu la mana, am scos topicul de la cos, NU ca sa va certati.
Doi la mana, am scos topicul de la cos, NU ca sa va laudati ce-ati facut si ce faceti.

In mare parte, cititi-l, stiu cum e, ca sa nu aud comentarii aiurea. Nu conteaza ce-am facut, ce n-am facut. In mare parte, tot ce s-a scris e foarte adevarat.

Mersi pentru intelegere.
Va astept personal pe MNX Counter Strike Community, nu veti regreta! Va garantez!

Image
User avatar
Robertzt
Membru, skill +3
Membru, skill +3
Posts: 1191
Joined: 11 Jan 2011, 23:33
Detinator Steam: Da
CS Status: OLTEANCLAN!
Location: București
Has thanked: 183 times
Been thanked: 92 times

12 Apr 2011, 23:36

Alexandru wrote:Unu la mana, am scos topicul de la cos, NU ca sa va certati.
Doi la mana, am scos topicul de la cos, NU ca sa va laudati ce-ati facut si ce faceti.

In mare parte, cititi-l, stiu cum e, ca sa nu aud comentarii aiurea. Nu conteaza ce-am facut, ce n-am facut. In mare parte, tot ce s-a scris e foarte adevarat.

Mersi pentru intelegere.
Eu nu ma cert cu el ! El sa bagat singur in seama :p Eu mi-am spus parerea. ( chiar nu ma intereseaza daca comentati sau nu ). Fiecare isi spune parerea.
King of everything! OLTEANCLAN!
User avatar
Kryme
Membru, skill +4
Membru, skill +4
Posts: 1922
Joined: 31 Dec 2008, 12:45
Detinator Steam: Da
SteamID: PM si il dau.
Reputatie: Ban 1 luna
Ban 2 luni
Location: Zalău
Has thanked: 132 times
Been thanked: 69 times

12 Apr 2011, 23:40

Robert951 wrote:
Alexandru wrote:Unu la mana, am scos topicul de la cos, NU ca sa va certati.
Doi la mana, am scos topicul de la cos, NU ca sa va laudati ce-ati facut si ce faceti.

In mare parte, cititi-l, stiu cum e, ca sa nu aud comentarii aiurea. Nu conteaza ce-am facut, ce n-am facut. In mare parte, tot ce s-a scris e foarte adevarat.

Mersi pentru intelegere.
Eu nu ma cert cu el ! El sa bagat singur in seama :p Eu mi-am spus parerea. ( chiar nu ma intereseaza daca comentati sau nu ). Fiecare isi spune parerea.
Esti un copil ma:)
Vi aici si scris ca fumezi?
E vai de tine:)
User avatar
Alexandru
Fost moderator
Fost moderator
Posts: 1283
Joined: 09 Sep 2008, 00:41
Detinator Steam: Nu
CS Status: Nu mă vedeţi, nu sunt aici.
Reputatie: Fost moderator
Nume anterior: Al3s5uL
1.3 / 3
Location: Moş Crăciun şi prietenii săi!
Has thanked: 41 times
Been thanked: 89 times

12 Apr 2011, 23:41

"Fiecare isi spune parerea."

Exact. Nu incercati sa influentati si sa suferiti. Alde toate posturile de mai sus. SE POATE ASA CEVA?
Va astept personal pe MNX Counter Strike Community, nu veti regreta! Va garantez!

Image
User avatar
Robertzt
Membru, skill +3
Membru, skill +3
Posts: 1191
Joined: 11 Jan 2011, 23:33
Detinator Steam: Da
CS Status: OLTEANCLAN!
Location: București
Has thanked: 183 times
Been thanked: 92 times

12 Apr 2011, 23:47

Da frate am scris mai sus ca m-am drogat odata si porma ma prins garda etc. :| Doamne baa duceti-va la culcare ca e tarziu.
Am zis simplu: "Am spus de mult DA!" de aici tragi ce concluzie vrei tu pe mine chiar nu ma intereseaza. dar vad ca pe voi va roade de alti.
King of everything! OLTEANCLAN!
.cyberg
Membru, skill 0
Membru, skill 0
Posts: 22
Joined: 12 Apr 2011, 22:01
Detinator Steam: Da
CS Status: Citesc forumul eXtreamCS.com...!
Been thanked: 1 time
Contact:

13 Apr 2011, 00:10

Bine, am înţeles. Te-ai drogat, dar de ce? Cine a fost de vină ? Anturajul, depresii în familie, sau ce? Vreau să mai fac un articol, şi am nevoie de părerile celor care s-au drogat, motive pentru ce au făcut.

@ Este posibil să pornesc o campanie cu fly-ere pe stâlpurile din buzău & bucureşti, o să mă interesez la primărie.
@2 : am updatat articolul.
User avatar
Mihay
Membru, skill +3
Membru, skill +3
Posts: 1203
Joined: 03 May 2008, 19:34
Detinator Steam: Da
CS Status: aici! :)
Detinator server CS: Nu
SteamID: BruT16
Reputatie: Contribuitor
Location: Pe Marte
Has thanked: 21 times
Been thanked: 18 times
Contact:

13 Apr 2011, 08:39

si cu ce te ajuta acest topic ?
nu o sa se lase nimeni de nimic pentru ca ai facut tu acest topic inutil din punctul meu de vedere
infine , e problema voastra , dar daca e deja acel topic cu tigari care are deja peste 50 pagini si nu rezolvati nimic , ce crezi ca o sa faci cu asta ? ? ? ? ?
Image
Image
User avatar
mNT.
Membru, skill +2
Membru, skill +2
Posts: 770
Joined: 05 Aug 2008, 03:00
Detinator Steam: Da
CS Status: CHEATER
Detinator server CS: NU
SteamID: nuls.tiu
Reputatie: Ban 3 luni .
(Ban scos de 1 mai!)
Location: IASI
Has thanked: 18 times
Been thanked: 47 times

13 Apr 2011, 08:49

NU DROGURILOR... gata, am spus :)
Image
Loading...
Image
User avatar
Mihay
Membru, skill +3
Membru, skill +3
Posts: 1203
Joined: 03 May 2008, 19:34
Detinator Steam: Da
CS Status: aici! :)
Detinator server CS: Nu
SteamID: BruT16
Reputatie: Contribuitor
Location: Pe Marte
Has thanked: 21 times
Been thanked: 18 times
Contact:

13 Apr 2011, 09:00

mNT. wrote:NU DROGURILOR... gata, am spus :)
=)))))))))
Image
Image
Post Reply

Return to “Discutii generale”

  • Information