Taxe anuale pentru domeniile pe viata....

Discutii despre tot ce nu se incadreaza in celelalte categorii.

Moderators: Moderatori ajutatori, Moderatori

Post Reply
User avatar
Pavel
Fost moderator
Fost moderator
Posts: 3612
Joined: 17 Feb 2011, 22:47
Detinator Steam: Da
Reputatie: Fost Administrator
Fost Membru Club eXtreamCS
Nume anterior: xkeze.
Fond eXtream: 2
Location: Bucuresti
Has thanked: 71 times
Been thanked: 102 times

05 Dec 2013, 12:08

Code: Select all

Proprietarii de domenii ".ro" vor plati o taxa de inregistrare si una anuala de reinnoire, al caror cuantum va fi stabilit prin ordin al ministrului pentru Societatea Informationala, la propunerea Registrului national RoTLD din ICI Bucuresti, anunta Mediafax.

"Taxa anuala de inregistrare si reinnoire al unui nume de domeniu «.ro» se stabileste, la propunerea Registrului, prin ordin al ministrului pentru Societatea Informationala. Data de la care se va percepe aceasta taxa pentru numele de domenii nou inregistrate este data publicarii in Monitorul Oficial a ordinului. Pentru numele de domenii existente inregistratorii au obligatia reinnoirii acestora in termen de maxim 3 luni de la data publicarii ordinului in Monitorul Oficial. Pentru numele de domenii inregistrate in ultimele 24 de luni, reinnoirea se face in momentul in care dreptul de folosinta a numelui de domeniu este egal cu 24 luni", se arata intr-un proiect de hotarare de guvern privind inregistrarea domeniilor ".ro", publicat de Ministerul pentru Societatea Informationala.

In prezent, costul pentru un domeniu ".ro" este 51,26 dolari, plus TVA, conform datelor disponibile pe http://www.rotld.ro/. "Nu exista taxa de mentenanta anuala in prezent. Plata se face la inregistrare. Daca se va introduce taxa de mentenanta anuala veti fi anuntati din timp", se precizeaza pe pagina web a Registrului national RoTLD din cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica - ICI Bucuresti, coordonat de Ministerul pentru Societatea Informationala.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului de act normativ, prin introducerea taxei pe perioada determinata (anuala) RoTLD va beneficia de informatii actualizate in ceea ce priveste domeniile active, domeniile folosite si cele nefolosite, si va putea debloca domeniile achizitionate si nefolosite in vederea punerii la dispozitia utilizatorilor a dreptului de folosinta a numelor respective.

"Ca urmare a analizei tendintelor si practicilor pe pietele internationale si luand in considerare cheltuielile cu mentenanta, costurile pentru asigurarea securitatii datelor, investitiile necesare pentru echipamente dedicate si teste de penetrare, cheltuielile de intretinere cu baza de date pusa in serviciul public in vederea interogarii datelor (Whois), s-a concluzionat ca in acest moment este necesara schimbarea politicii in domeniul inregistrarii numelor de domenii in Romania prin introducerea taxei pe perioada determinata (taxa anuala)", se mai spune in nota de fundamentare. Potrivit proiectului de act normativ, numele de domenii ".ro" sunt inregistrate pentru o perioada determinata de mimin un an, care ulterior poate fi prelungita prin reinnoire.

Perioada maxima pentru care se poate face inregistrarea sau reinnoirea unui nume de domeniu .ro este de doi ani.

"Poate fi inregistrant orice persoana fizica sau juridica cu conditia sa-si asume responsabilitatea pentru utilizarea legala a numelui de domeniu si sa nu produca prin utilizarea numelui de domeniu prejudicii tertelor parti. Responsabilitatea privind utilizarea numelor de domenii si respectarea drepturilor de proprietate intelectuala apartine inregistrantului. Numele de domenii nu pot fi inregistrate doar in scopul revanzarii. Numele de domenii nu pot include expresii ofensatoare sau care sa incite la savarsirea unei infractiuni. Regula de atribuire a numelor de domenii este «primul venit, primul servit»", se mai spune in proiectul de act normativ.
Sursa Yoda.
Cum se poate face asa ceva?Adica eu platesc pe viata domeniul si ei imi baga taxe anuale , altfel imi dezactiveaza domeniul si-l pun in vanzare, este hotie pe fata.
Rapidserver
M3taph0riK
Membru eXtream
Membru eXtream
Posts: 2127
Joined: 16 Jan 2013, 12:55
Detinator Steam: Da
CS Status: Utilizator Serios
SteamID: Utilizator Serios
Reputatie: Restrictie moderator
Nume anterior: RzV24
Utilizator neserios (tepar)
Has thanked: 60 times
Been thanked: 250 times

05 Dec 2013, 12:29

Cata taranime !!! Normal ca vor sa aplice taxa la cate mii de domenii .ro sunt inregistrate si utilizate in momentul de fata este ca un magnet pentru buzunarul lor si sper ca treaba asta sa ramana doar la faza de proiect altfel va strani multe reactii si controverse.

Si ma doare undeva de cheltuielile lor de mentenanta daca am platit pentru un bun/serviciu atunci am drepturi depline asupra lui...iar daca ei au cheltuieli prea mari atunci sa majoreze pretul dar sa nu-mi puna taxa.
User avatar
Kryme
Membru, skill +4
Membru, skill +4
Posts: 1922
Joined: 31 Dec 2008, 12:45
Detinator Steam: Da
SteamID: PM si il dau.
Reputatie: Ban 1 luna
Ban 2 luni
Location: Zalău
Has thanked: 132 times
Been thanked: 69 times

05 Dec 2013, 12:34

Si eu daca am domeniul pe viata de 3 ani,n-au ce-mi face,un contract semnat e clar semnat,nu e logic?
User avatar
miber
Membru, skill +4
Membru, skill +4
Posts: 1993
Joined: 09 Apr 2013, 02:43
Detinator Steam: Da
CS Status: Web Designer.
SteamID: mibfx
Location: rootem
Has thanked: 50 times
Been thanked: 110 times
Contact:

05 Dec 2013, 12:51

O porcarie... in primul rand este marlanie la mijloc nu au nici un drept atat cat platim de 10 ori un domeniu romana cel din america (.us/.com) este maxim de 10-20 euro si la noi un domeniu este de 50 usd... vor ca sa ne pacaleasca pe ei ca ei au grija de datele noastre dar defapt se inseala, ei ofera numele domeniului dar datele de pe el sunt pe firmele de host care ei ofera securitate nu statul, deci este marlanie eu asa o concept, si aveam de cand sa imi cumpar un domeniu .ro acum ca vad ca sar putea sa nu mai fie pe viata ma indoiesc si mie sa nu raman la cel .com tot dreacu ala este doar ca fara taxa aia... infine daca se baga taxa asta eu cred ca anual dai 20-30 usd si platesti un domeniu 50 usd deci te baga in sapa de lemn.
M-am lasat, is pensionar pe caz de boala, acum ma tratez cu Mari pana dau de Ioana.

Image
User avatar
Belgia
Membru, skill +2
Membru, skill +2
Posts: 545
Joined: 08 Jan 2013, 23:38
Detinator Steam: Da
Detinator server CS: SUD.SZR.RO # CLASSIC
SteamID: gaby_razer
Has thanked: 76 times
Been thanked: 16 times
Contact:

05 Dec 2013, 15:14

Pai daca iau un domeniu acum pe viata pana nu sa aplicat legea tot voi platii? sau cei care cumpara dupa ce sa aplicat vor platii? Ca asa imi va convine sa il renoiesc anual pe cel care il am decat sa platesc toate prostiile lor ...
Vand domeni-ul VSZ.ro ~ 4 Euro Orange
User avatar
wind
Membru, skill +3
Membru, skill +3
Posts: 1457
Joined: 24 Nov 2008, 21:39
Detinator Steam: Da
Detinator server CS: CS.JoiNeT.Ro
SteamID: windcs
Reputatie: Ban 2 luni!
Location: Constanta
Has thanked: 30 times
Been thanked: 57 times
Contact:

05 Dec 2013, 15:18

In alte state nu exista "pe viata" domeniile, doar in Romania se putea asa ceva. Si este normal ca Romanii au scos "pe viata" domeniile, nici nu ma miram sa tina prea mult treaba asta cu "pe viata" :))
User avatar
IsTI37
Fost administrator
Fost administrator
Posts: 10999
Joined: 10 Apr 2007, 14:02
Detinator Steam: Da
Reputatie: Fost administrator
Fost SysAdmin
Fost Fondator GTA5 (CVL)
Location: Cluj-Napoca
Has thanked: 28 times
Been thanked: 776 times

05 Dec 2013, 16:01

Practic era oricum un marketing.
Ar fi mult mai bine daca s-ar introduce o taxa de mentenanta fiindca exista mii de domenii foarte bune care nu sunt utilizate de 10 ani.

Acum nu va asteptati la 10 euro pe an, ci la maxim 3-5, ceea ce zic eu e acceptabil daca iti trebuie un domeniu.
Oricum, daca ai un website sau business nu o sa plangi la 5 euro in plus dati intr-un an, ai un venit de minim 100 de euro pe an dintr-un website (activ/pasiv/indirect) altfel nu vad de ce ai tine adresa aceea. Sunt multi care tin o adresa doar din orgoliu dar nu il utilizeaza la nimic.

Un domeniu care ar putea fi foarte profitabil in acest fel nu e tinut degeaba de cineva falit care habar n-are ce sa faca cu el.
Post Reply

Return to “Discutii generale”

  • Information