Votati nu la miting...

Discutii despre tot ce nu se incadreaza in celelalte categorii.

Moderators: Moderatori ajutatori, Moderatori

Post Reply
User avatar
IsTI37
Fost administrator
Fost administrator
Posts: 10987
Joined: 10 Apr 2007, 15:02
Detinator Steam: Da
Reputatie: Fost administrator
Fost SysAdmin
Fost Fondator GTA5 (CVL)
Location: Cluj-Napoca
Has thanked: 28 times
Been thanked: 776 times

11 Mar 2008, 20:42

Daca nu veniti votati NU ! Doar asa sa fim mai smecheri...

http://www.nouadreapta.org/sondaj.php?sel=b

Oricum nu inteleg carei faza cu problema la separatismul maghiar, daca ati stii ceva despre SzekelyLand (Tinutul secuiesc) ati intelege ca e nevoie de un separatism,autonomie, daca idiotii de la parlament nu isi dau seama ca secuii nu vorbesc nici macar maghiara bine,asa ca le ar fi foarte greu sa invete romana dintr-o carte in limba maghiara, e un loc important pentru cultura maghiara dar nu inteleg de ce vreti ca secuii sa invete romana daca nici ungureste nu stiu sa vorbeasca, treaba e cum e cu romanii si moldovenii... Sigur nu l-ati intelege pe Moldvean,la fel si un ungur nu ar intelege un secui. Asa ca nu e in nicun fel bine pentru ca trebuie sa se faca noi carti pentru secui in limba secuieasca -> romana altfel va fi de parca de ne-ar pune noua in fata o carte in limba moldoveana si n-am intelege nimic... Si treaba e ca idiotii de la parlament habar nu au ca e nevoie de asta si nu impun nici o lege ca limba secuieasca sa fie tratata aparte de limba maghiara..

Cine ar castiga de la asta si cine nu ?

Nu ar castiga parlamentul , pentru ca daca tinutul secuiesc ar fi autonom ei nu ar mai putea sa guverneze legile de pe teritorul lui si nici taxele care circula acolo.
Ar castiga secuii pentru ca ar putea impune legi prin care sa ia bani pentru orice intrare in tinut si ar putea impune noi legi, de exemplu : Limba romana sa nu mai fie obligatorie ci doar Engleza... Oricum in lumea asta nu inteleg de ii intereseaza pe parlamentari ca secuii sa stie romana, sunt sigur ca ei habar nu au de engleza si citesc ca boii discursurile. Intr-o romanie din care toti incearca sa iasa nu inteleg de ce pe secui i-ar interesa sa vina in Romania cand pur si simplu ar invata 'Un Bilet va rog' si s-ar duce pana-n ungaria daca asta-i problema. Oricum nu exista roman in orase care sa nu stie engleza, sunt sigur de asta.

Si am o intrebare :[/u]
Ce ati auzit voi despre secui ?
Post Reply

Return to “Discutii generale”

  • Information