Vrei RAM? Foarte, foarte mult RAM? Acum ai o solutie

Discutii despre tot ce nu se incadreaza in celelalte categorii.

Moderators: Moderatori ajutatori, Moderatori

Post Reply
Iusti21
Membru, skill +3
Membru, skill +3
Posts: 1365
Joined: 26 Oct 2015, 22:19
Detinator Steam: Da
Fond eXtream: 0
Been thanked: 1 time

25 Jul 2016, 13:11

Unii dintre voi probabil au in acest moment 16GB de RAM, si vi se pare mult. Altii sunt deja la 32GB si parca ar vrea mai mult, pentru ca lucreaza cu software care devoreaza memorie. Eh, pentru acei oameni exista acum o solutie.
Compania Diablo Tech anunta dezvoltarea unui nou modul de memorie a carui capacitate este de 128GB. Acesta se numeste Memory1 si este compatibil cu standardul DDR4 pentru memorie de sistem, dar nu este tocmai DDR4 sau RAM.

In schimb, Memory1 foloseste memorie NAND, ceea ce ii permite sa aiba o capacitate foarte mare, la un cost foarte mic in comparatie cu RAM normal. Cei 128GB costa cam o zecime din cat ar costa DIMM-urile de memorie necesare pentru a atinge aceeasi capacitate, iar acesta este doar inceputul. Diablo Tech pregateste si module de 256GB de memorie.

Desigur, fiind vorba de NAND, nu are tocmai aceeasi viteza ca RAM-ul normal, dar de managementul sau se va ocupa o componenta software specializata, care se va depozita in aceasta memorie de sistem date care urmeaza sa fie accesate de RAM.

Ideea este ca multe aplicatii pentru servere, cum ar fi baze de date, necesita foarte multa memorie pentru a functiona la potential maxim. Si chiar daca acea memorie este mai lenta, stocarea unei baze de date in acest tip de RAM duce la utilizarea sa mai eficienta decat de pe un SSD sau un hard disk.

Desigur, Memory1 este disponibil doar pentru servere. Nu de alta, dar pe desktop nu prea sunt multe placi de baza care sa suporte atat de multa memorie sau de acest tip.

Bine asa.
RoyalServer
User avatar
Juli
Membru, skill +1
Membru, skill +1
Posts: 478
Joined: 06 Apr 2016, 14:27
Detinator Steam: Nu
CS Status: Citesc forumul eXtreamCS.com...!
Fond eXtream: 0
Been thanked: 1 time
Contact:

25 Jul 2016, 13:31

O sa dureze ceva implementarea, nu cred ca memoria ram reprezinta o problema mare pentru rapiditatea unui server. De obicei procesorul nu face fata sau latimea de banda.
Post Reply

Return to “Discutii generale”

  • Information