CSSDM Respawn pe server Counter Strike Source

Aici vom publica si discuta despre diverse moduri necesare serverelor dedicate pe Source.

Moderators: Moderatori ajutatori, Moderatori

Post Reply
User avatar
Pitt Bull
Membru, skill +2
Membru, skill +2
Posts: 984
Joined: 09 Jan 2013, 20:49
Detinator Steam: Nu
CS Status: Libertatea este oxigenul sufletului.
Detinator server CS: Nu detin server
SteamID: Fara cont steam
Location: Zalău
Has thanked: 7 times
Been thanked: 30 times
Contact:

27 May 2013, 14:06

Tutorial CSSDM Respawn pe server Counter Strike Source

CSSDM Respawn este versiunea pentru Counter Strike Source a binecunoscutului mod CSDM de pe CS 1.6. Modul are aceeasi functionare, cu meniuri de arme si respawn-uri in diferite puncte ale hartii. Instalarea si configurarea se fac foarte usor.


Acest mod, dezvoltat de Bailopan, este o cumulare de pluginuri Sourcemod deci pentru a rula un server dedicat CS Source pe CSSDM Respawn trebuie neaparat sa ai instalat Sourcemod.


Instalare CSSDM Respawn pe serverul CS Source


1. Descarci installerul CSSDM 2.1.0
2. Dublu click pe executabil si alegi ca folder de instalare directorul principal al serverului (SRCDS).

Installerul iti va copia fisierele modului. Daca serverul este pornit, dai un restart server sau schimbi harta.


Cateva comenzi


Pentru jucatori:
!guns – reactiveaza meniul de arme pentru a le putea schimba
!respawn – te reinvie ( nu trebuie data aceasta comanda decat daca este neaparata nevoie)
!stuck – te deblocheaza (trebuie instalat pluginul zm_stuck.smx , am scris mai jos instructiunile)

Pentru admin:
cssdm_ enable 1\0 – activeaza\dezactiveaza modul
cssdm_spawn_menu – activeaza meniul de creere puncte de spawn (vezi mai jos)


Configurare cvar-uri CSSDM


Cele mai importante cvar-uri pentru functionarea modului, sunt configurate default deci dupa instalare, modul se va active si va rula pe server. Sunt cateva cvar-uri pe care le poti configure dupa bunul tau plac, insa. Acestea le gasesti in SRCDS\cstrike\cfg\cssdm\cssdm.cfg .


CVAR-uri:


cssdm_enabled "1" – activarea modului (pentru dezactivare pui 0)

cssdm_ffa_enabled "0" – daca pui valoarea 1 se va active modulul FFA (Free For All); acest modul face ca jucatorii sa poata omora si coechipieri si sa fie punctati cu frag pentru asta.
Atentie! Pentru ca acest modul sa functioneze trebuie sa ai in SRCDS\cstrike\cfg\server.cfg valoarea 0 la cvarul mp_friendlyfire

cssdm_spawn_method "preset" – metoda de spawn (“preset” e pentru spawn pe toata harta, iar “none” este pentru spawn doar in baze)

cssdm_respawn_wait "0.75" – acesta este timpul in secunde care trece dupa moartea hucatorului pana la respawn (aici nu pui valori mari pentru ca daca o faci, jucatorul va sta mort mult timp)

cssdm_allow_c4 "0" – daca este 1 atunci teroristii vor avea bomba pe care o pot planta, iar daca este 0 bomba va fi eliminata din joc

cssdm_enable_equipment "1" – activare echipament

cssdm_spawn_protection "1" – activeaza protectia in spawn

cssdm_prot_time "2" – timpul in secunde cat dureaza protectia in spawn
cssdm_refill_ammo "1" – daca valoarea este 1 atunci munitia este nelimitata (trebuie sa reincarci insa arma)

cssdm_force_mapchanges "0" – daca pui valoarea 1 modul va forta schimbarea hartii, pe hartile fy, aim, awp (sin u numai) la atingerea limitei de timp pentru runda (limita setata de cvarul mp_timelimit in server.cfg); fortarea schimbarii hartii este necesara pe aceste harti deoarece rundele nu se termina niciodata deci se va juca acea harta la nesfarsit

cssdm_respawn_command "1" – daca valoarea este 1 atunci jucatorilor le este permis sa foloseasca comanda !respawn


CVAR-uri pentru arme si echipament


Acestea se gasesc in SRCDS\cstrike\cfg\cssdm\ cssdm.equip.txt unde poti active sau dezactiva meniul (desi nu recomandam) si poti seta tu ce arme si ce echipament vrei sa dea modul.


Nu v-as recomanda sa umblati la setarile armelor pentru a nu da totul peste cap. Evential daca vrei sa stergi awp-ul sau celelalte sniper-e poti sa o faci si ele nu vor mai aparea in meniu. Pentru multi snipere-le sunt enervante pe servere CSSDM. Daca vrei sa scoti awp-ul din meniu mergi la linia 111 din acest fisier si stergi cu totul aceasta linie ("weapon" "awp").


Daca vrei ca modul sad ea grenade, armura, nightvision sau defuse jucatorilor setezi aceste lucruri la "AutoItems" (de la linia 34 la linia 59) prin valorile yes sau no.Cam acestea ar fi cateva cvar-uri. Cele care nu le-am explicat aici, ar fi bines a nu umbli la ele decat daca stii bine ce faci.Puncte de spawn in modul CSSDM


Dupa cum ai vazut mai sus modul poate fi configurat sa invie jucatorii oriunde pe harta sau doar in baze. Cvarul pentru aceasta optiune este cssdm_spawn_method, iar valorile sunt: preset – pentru spawn in puncte pe toata harta si none – pentru spawn in baze.


Punctele de spawn sunt configurate in SRCDS\cstrike\cfg\cssdm\spawns in fisiere text de tipul de_dust2.txt, de_inferno.txt.


Instalarea default are spawn-uri gata configurate pentru hartile cele mai importante. Pentru celelalte harti insa, va trebui sa faci singur punctele de spawn.


Pentru a creea puncte de spawn trebuie sa ai admin pe Sourcemod cu nivel obligatoriu de acces “g” (map). Intri pe server si dai in consola comanda cssdm_spawn_menu si iti va aparea un meniu pe ecran. Acela este meniul de creere puncte de spawn. Mergi in locul pe care vrei sa-l salvezi ca punct de spawn si din meniu dai Add Position . Repeti aceata procedura de cate ori vrei (pe o harta ca de_dust sunt in jur de 30 de puncte de spawn) si faci o schimbare de harta pentru ca punctele de spawn sa se activeze. Modul va creea automat in folderul spawns un fisier text pentru harta respective, daca acesta nu exista deja.Problema blocarii jucatorilor in spawn pe CSSDM


Pe multe harti, in special pe cele mici jucatorii se vor bloca in spawn daca serverul este aglomerat. Blocarea apare doar daca modul este setat sa invie jucatorii pe toata harta. Dac este setat sa invie doar in baze, blocarea nu va mai aparea.


Daca totusi vrei ca spawn-ul sa se faca pe toata harta, o metoda de deblocare a jucatorilor este folosirea pluginului zm_stuck.smx pentru Sourcemod. Instalezi acest plugin (vezi instalarea pluginurilor Sourcemod) si playerii pot folosi comanda !stuck in chat ori de cate ori se blocheaza. Vor fi deblocati prin teleportarea in alt punct de spawn al hartii.
Cvarul zm_teleportcount regleaza numarul maxim de astfel de teleportari admise pe runda. Se seteaza in fisierul sp al pluginului dupa care se compileaza si se copiaza noul smx in sourcemod\plugins (vezi compilarea si instalarea pluginurilor Sourcemod).Configurarea modului CSSDM pe harti


Acest mod se poate configure diferit pe fiecare harta. Se poate seta deci sa ai de exemplu pe o harta spawn-uri in baza, iar pe alta spawn-uri pe toata harta, pe una sa ai grenade iar pe alta san u ai. Pentru a face acest lucru intri in SRCDS\cstrike\cfg\cssdm\maps unde ai 2 tipuri de fisiere:
de_sample.cssdm.cfg si de_sample.equip.txt


Faci copii celor doua fisiere si le denumesti dupa numele hartii. De exemplu:

Code: Select all

fy_iceworld.cssdm.cfg si fy_iceworld.equip.txt

In ele configurezi cum vrei tu cvarurile pentru harta respective.
Se pot face configurari diferite pentru toate hartile daca tii neaparat, dupa aceasta metoda.
REGULI GENERALE : Afișează regulile forumului
1. Utilizati corect limba romana (folositi cuvinte intregi, virgula, punctul si cratima). NU FOLOSITI limbaj de chat!
2. Raspundeti concret! Fara offtopic, fara mesaje scurte, inutile sau deja postate!
* offtopic = reprezinta devierea de la subiectul care se discuta
3. Folosirea cuvintelor sau inregistrarea cu nume obscene/jignitoare duce la restrictionarea accesului, stergerea contului, etc.
4. Este interzis orice atac la persoana. Discutati ideea, nu persoana !
5. Restrictii reclame :
a) Reclama este permisa in subiecte atat timp cat ele au legatura cu idea care se discuta.
b) In semnatura este permisa o singura reclama SIMPLA de tip TEXT cu dimensiunea fontului setat pe NORMAL
c) Reclama nu este permisa in campurile personale gen: Locatie, CS Status.
d) Nu aveti voie sa deschideti topicuri cu referire exacta la un site in scopul obtinerii de vizite, se considera reclama !
6. Nu folositi imagini in semnatura mai mari decat 500x120. Puteti folosi mai multe imagini care, toate sa nu depaseasca marimea impusa !
7. Folositi CAUTAREA si apoi intrebati pentru ceva daca nu exista pe forum! Numele topicurilor create trebuie sa reflecte continutul subiectului pe care se discuta. Nu vor fi permise topicuri de genul: help, ajutor pls, cum fac, etc
8. Este permisa continuarea unei discutii vechi de pe forum, chiar daca aceasta a fost deschisa cu cativa ani in urma. NU se permite insa dublu-post, triplu-post sau UP-uri.
* dublu-post / triplu - post = adaugarea unor mesaje unul dupa altul intr-o discutie a forumului de catre aceeasi persoana
* UP = adaugarea unor mesaje unul dupa altul cu scopul de a scoate in evidenta discutia respectiva
9. Orice fel de continut cu caracter erotic va fi sters, iar daca este necesar se vor aplica avertismente.
10. Nu este permisa promovarea firmelor de hosting in afara de http://www.eXtreamHost.com , fie ca este vorba de o reclama directa sau indirecta.
11. Nu este permisa postarea de continut ilegal: warez, carding (bine cunoscutele "metode" de furat domenii etc.) si alte practici "neortodoxe", se vor aplica avertismente sau ban, dupa caz si antecedente.

SANCTIONAM DRASTIC INCALCAREA ACESTOR REGULI SI ORICE ABUZ !


WARNINGS/Avertismente
3 Avertismente = BAN pe forum pentru o anumita perioada de timp, in functie de gravitatea regulilor incalcate!
1 Avertisment = 15 de zile

Mesaje private
Abuzul in orice fel de folosirea mesajelor private va duce la sanctionare. In concluzie, vi se va lua dreptul de a mai trimite mesaje.
Reclamatiile cat si penalizarile se regasesc aici: discutii-forum/reclamatii-mesaje-private-t335539.html

Suplimentar
1. In semnatura nu sunt permise linkuri catre jocuri (site-uri) gen bitefight, monstergame, etc.
2. La profilul Detinator server CS se permite reclama catre un server de Counter-Strike.
3. Orice insulta adusa asupra unui administrator se penalizeaza cu ban permanent. Orice insulta adusa asupra unui moderator se penalizeaza (in functie de gravitatea situatiei) de la avertisment pana la ban permanent.
4. Nu se permite ridicarea subiectelor cu mesaje gen "UP!" unul dupa altul, indiferent de timpul dintre raspunsuri.


Atentionari
1. Nu se permite schimbarea numelui pe forum
2. Nu aveti voie cu mai mult de 1 cont / persoana (vi se sterg toate mesajele si contul de utilizator de pe forum drept penalizare) - cei care abuzeaza si isi fac mai multe conturi, risca sa primeasca ban permanent

 

[regulia][/regulia]
Model postare addonsuri : Afiseaza modelul
Acesta este un tip standard pentru postarea unui addons

A. Continut

- Nu mai stergeti folderul scripting din amxmodx pe motiv ca nu avem nevoie sau ca face lag !
- Nu includeti in addons mai multe pluginuri care fac acelasi lucru, gen hpk.
- Nu includeti in addons pluginul show_ip la care orice jucator are acces la comanda amx_ipban.
- Nu includeti in addons pluginuri care nu stiti ce fac.
- Nu personalizati addons-ul cu reclame catre alte site-uri/forum-uri,etc...
- Postati intotdeauna .sma-ul pluginurilor incluse.

B. Postare

Titlul: Va contine tipul addons-ului ( amxmodx/amxmod/adminmod/war3ft/superhero/csdm/etc..)
- Va rog nu folositi in numele topic-ului caractere ! Gen : "-->> addons by me <--"
- Deoarece am observat cateva confuzii, cand postati un addons, nu scrieti in interiorul postului "titlu : addons,blablabla"


Descriere:

Ce contine addons-ul. Adica ce mod, ce versiune, ce alte facilitati are in plus (booster,hlguard,webmod,statsme,etc.)
* Puteti folosi urmatorii termeni :

* Normal - addons standard.
* Normal+ - addons standard dar cu cateva lucruri modificate.
* War3ft - addons cu puteri war3ft.
* UWC3 - addons cu puteri war3ft diverse.
* Respawn/CSDM - addons care te reinvie imediat dupa ce mori.
* Soccerjam - addons cu fifa/cs instalat.
* Zombie - addons in care jucatorii trebuie 'infectati' de un zombie.
* DeathRun - addons in care jucatorii trebuie sa treaca de obstacole
* Hide N'Seek - addons in
* Divers - addons Neinclus in aceste tipuri (daca credeti ca mai trebuie adaugat un alt tip trimiteti-mi mesaj pe privat !)

Autor: Cine a facut addonsul respectiv
Versiune: 1.x 2.x
Descarcare:

Code:
[url=Linkul_catre_addons]Link![/url]


Pluginuri: aici veti scrie ce pluginuri are addons-ul postat (fara cele de baza) si ce fac acestea !
plugin1.amxx - ce face pluginul respectiv
plugin2.amxx - ce face pluginul respectiv
plugin3.amxx - ce face pluginul respectiv

ATENTIE !
- Daca vreti sa postati un addons care nu este facut de dvs.,folositi intai cautarea pentru a va asigura ca addons-ul respectiv nu este deja postat de altcineva !
- De asemenea,daca incercati sa ne pacaliti cu un addons copiat si punandu-va pe dvs ca si autor,topicul va fi mutat la Cos si riscati sa primiti warn !
- NU postati tot link-ul catre addons ! Ci folositi ]URL :
Code:
[url=linkul_catre_addons]cuvant[/url]


C. Raspuns/Reply
1.Cei care posteaza addons-ul !
Daca vi se zice "gj,misto addons" nu raspundeti cu "merci,alte pareri",etc...

2.Cei care raspund !
Nu faceti reply-uri de gen-ul "gj","bravo","misto addons","gg tare",etc...

3.Copiere !
Daca vi se pare ca un addons postat este copiat, nu faceti replay cu "copiat,praf","addons-ul este copiat","nu tu l-ai facut".etc.. ci veniti cu o dovada daca vreti sa fiti bagati in seama! Daca aduceti acuzatii false riscati sa primiti warn ! De asemenea, nu aduceti cuvinte vulgare la adresa autorului, veti primi fara nici o ezitare warn sau chiar ban !
Model postare servere :Afiseaza modelul
Va rugam respectati urmatorul model de postare al serverului, completand campurile cu datele corecte:

Titlul va contine: NUMELE / ADRESA IP a serverului si in paranteze patrate Non.Steam / Steam / Steam & Non.Steam
Adresa poate fi de tip: NUME / IP
Port: portul acestuia
Jucatori: 18 / 22 / 24 (sau cat aveti setat)
Tipul poate fi: Non.Stop (merge 24/24 ore) sau PartTime (functioneaza doar ziua sau intre anumite ore ale zilei/noptii)
Modul poate fi: Normal / ZombieMod / SourceMod / Metamod:Source

Anticheat: Protejat / Neprotejat
Tara: RO / US / DE (sau orice alte INITIALE ale tarii respective)

EXEMPLU:
Titlu (sau numele topicului): ExTrEaM [Steam & Non.Steam]
Continut:
  Adresa: extream.idle.ro (acesta este doar un exemplu!)
  Port: 27015
  Jucatori: 18
  Tip: Non.Stop
  Mod: Normal
  Anticheat: Neprotejat
  Tara: RO

----------- Sfarsit exemplu ---------------------

* Nu va lasati adresa la SITE / FORUM in model pentru ca se considera reclama si primiti avertisment sau topicul dvs. ajunge la cos!
* Titlurile vor fi colorate cu rosu ca in exemplul de deasupra !
* Cine NU respecta modelul prezentat i se va STERGE topicul !!
* NU aveti voie sa adaugati comentarii de genul: serverul meu este cel mai tare..etc. pentru ca iarasi vi se va sterge topicul ! Insa puteti lasa alte informatii diverse (un ID Yahoo, un mail, etc.)
Post Reply

Return to “Moduri”

 • Information
 • Who is online

  Users browsing this forum: No registered users and 1 guest