Filme istorice

Discutii despre tot ce nu se incadreaza in celelalte categorii.

Moderators: Moderatori ajutatori, Moderatori

User avatar
chill_toica
Membru, skill +4
Membru, skill +4
Posts: 1783
Joined: 05 Feb 2008, 23:15
Detinator Steam: Da
SteamID: chill_toica
Reputatie: Nume anterior: dr_moarte
Membru Club eXtreamCS (2 luni)
1 avertisment scos = -2 luni club
Location: Bucuresti
Has thanked: 499 times
Been thanked: 118 times

02 Mar 2013, 14:41

L-a vazut si pe asta , mai astept merci
RoyalServer 2
User avatar
Nido
Fost moderator
Fost moderator
Posts: 1125
Joined: 17 Jun 2009, 14:03
Detinator Steam: Nu
CS Status: O sa reusesc pentru ca vreau !
Reputatie: Nick anterior : Gam3r Cstrike
Fost moderator
Location: Hunedoara/Lupeni
Has thanked: 53 times
Been thanked: 84 times
Contact:

02 Mar 2013, 14:56

Mihai Viteazul (1970)

O frescă epică descriind regimul lui Mihai Pătraşcu(1593-1601) cunoscut ca Mihai Viteazul faimosul prinţ care a unit cele 3 provincii româneşti Valahia (Ţara Românească), Moldova şi Transilvania într-un singur stat la sfârşitul secolului al XVI-lea, în ciuda opoziţiei Imperiilor Otoman şi Habsburgic.

Ip Man (2008)

Fo Shan era cunoscut ca oraşul cel mai celebru unde se practicau arte marţiale din plăcere , maestrul Ip Man era un membru respectat în această comunitate fiind cunoscut ca expert în arta Wing Chun dar totodata şi foarte modest , răspunzând rareori provocărilor la lupte , dar fără a-şi răni adversarii , dându-le tuturor o lecţie de onoare , până când în oraş îşi face apariţia un străin Jin Shan Zhao care nu are acelaşi respect pentru adversar şi provoacă la luptă toţi maeştrii de arte marţiale , câştigând duelurile el speră să-şi deschidă în oraş un club în urma căruia să se îmbogăţească.


Che: Part one & Che: Part two (2008)

Prima parte din povestea lui Soderbergh (prezentă la Cannes în 2008 cu numele Che - The Argentine) începe cu evenimentele în care Che Guevara răstoarnă împreună cu Fidel Castro, în Cuba, regimul lui Batista. Al doilea film, Guerrilla, prezintă senzaţionala lui sosire la New York în 1964 pentru a vorbi în faţa Naţiunilor Unite şi continuă, conform descrierii, până la asasinarea eroului naţional al Cubei în jungla boliviană.


Tora! Tora! Tora! (1970)

După ce Germania invadează Polonia, mecanismele războiului sunt puse în mişcare, iar japonezii încep să plănuiasca atacul. Deşi bine organizat, atacul a fost precedat de multe tensiuni în interiorul guvernului nipon. Prima parte e o alternanţă între scene prezentând situaţia din SUA şi Japonia, iar a doua conţine scene spectaculoase de bătălie, cele mai performante pentru mijloacele cinematografice la îndemână în anii 70. Producţia filmului a durat mai mulţi ani, mai ales din cauza negocierilor aprige între producătorii americani şi cei japonezi.


Tsar (2009)

În Rusia secolului al XVl-lea, Ivan cel Groaznic crede că a fost investit cu o misiune sfântă. El crede că Judecata de Apoi se apropie, se instaurează ca monarh absolut şi distruge pe oricine stă în calea planurilor sale. În timpul domniei sale de teroare, Filip, superiorul mânăstirii din Insula Solovetsky, un om studios şi prietenul apropiat al lui Ivan, îndrăzneşte să se opună tiraniei lui mistice. O mare înfruntare între două viziuni opuse asupra lumii este tema filmului.


Invictus (2009)

Preşedintele nou ales Mandela ştie că, din punct de vedere rasial şi economic, ţara sa a rămas divizată din cauza apartheid-ului. Convins că îşi poate unifica poporul prin intermediul limbajului universal al sportului, Mandela se asociază cu liderul echipei sud-africane de rugby în scopul câştigării incredibilei competiţii din 1995, de la World Cup Championship.


Attila (2001)

Europa anilor 434. Războinicul Attila şi fratele său preiau conducerea hunilor, neam de popor nomad. După moartea fratelui, Attila, vrea să formeze un imperiu care să domine lumea, reuneşte prin lupte succesive triburile de huni şi visează să cucerească Imperiul Roman. Dorinţa de putere a tânărului hun îi nelinişteste pe slabul împărat roman Valentin şi pe ambiţiosul general Flavius, care se aliază cu vizigoţii, împotriva lui Attila. Dar Attila nu poate fi uşor învins pe câmpul de luptă. De aceea, duşmanii săi, împreună cu fiica unui conducător ucis de Attila, pun la cale un plan de anihilare.


Mongol: The Rise of Genghis Khan (2007)

Filmul de faţă ne spune povestea primilor ani de viaţă ai celui care avea să fie cunoscut drept Genghis Han, creatorul Imperiului Mongol. Pornind de la copilăria plină de pericole a liderului, născut în 1162 sub numele de Temugin („Fierarul”), şi ajungând la bătălia definitorie care i-a marcat destinul, filmul ilustrează multiplele faţete ale personalităţii lui Genghis Han, dezvăluind nu doar stereotipul barbarului rău şi brutal, ci mai ales latura de conducător vizionar, lipsit de frică.


Valkyrie (2008)

Actiunea se petrece în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în care colonelul SS Claus von Stauffenberg, proaspăt întors de pe frontul din Africa, organizează împreună cu un grup de ofiţeri germani, un complot pentru asasinarea lui Adolf Hitler, încercând să preia controlul Germaniei pentru a opri războiul. Operaţiunea purta numele de cod: "Valkyrie", o situaţie de urgenţă menită a fi folosită în ultima instanţă în cazul revoltei împotriva guvernării naziste.

The 300 Spartans (1962)

În secolul 5 înainte de Christos, armata persană se pregătea să invadeze puternicele orase-cetăţi greceşti. Grecii au fost prinşi pe nepregătite de acest atac, dar eroismul regelui Leonidis al Spartei şi al oamenilor lui a salvat civilizaţia greacă de la pieire.pariţia tentaţia de a pleca departe de orăşelul natal şi de familia sa disfuncţională. Gilbert se trezeşte în faţa unei decizii care îi va stabili cursul vieţii.


Munich (2005)

Subiectul filmului este unul foarte delicat: asasinarea unor sportivi israelieni la Olimpiada de vara din 1972. Pe 5 septembrie un grup extremist palestinian denumit Septembrie Negru, intră în Satul Olimpic unde omoară doi sportivi israelieni şi ia ostatici alţi nouă. După aproape o zi, operaţiunea de salvare dă greş şi sportivii sunt asasinaţi. Câteva zile mai târziu Israelul bombardeaza baze ale teroriştilor din Siria şi Liban.


Katyn (2007)

Mark Renton este un tânăr scoţian dependent de heroină şi face parte dintr-un grup de prieteni. Dar nu durează mult până încep să apară consecinţele nefaste ale dependenţei lor şi descoperă astfel că nu există soluţii uşoare împotrivă singurătăţii şi a durerii vieţii. Problemele lor legate de consumul de heroină, dilemele sexuale, întorsăturile ironice de situaţie sunt dublate de referinţe constante la conflictele etnice, religioase şi fotbalistice, care fac parte din mecanismele comunităţii din care provin.


Chi Bi (2008)

În China începutului de secol III, mai precis în anul 208 e.n., războinicul şi primul ministru Cao Cao l-a convins pe ultimul împărat din Dinastia Han că singura modalitate de a reuni toate teritoriile sub stăpânirea lui este aceea de a declara război ţinutului Xu din partea de vest şi ţinutului Wu din partea de sud a imperiului. Atunci când ţinutul Wu a fost invadat de către milioanele de soldaţi ai lui Cao Cao, conducătorul Sun Quan a solicitat ajutor militar de la rivalul său din ţinutul Xu - Liu Bei, formându-se astfel o alianţă politică destul de improbabilă în alte condiţii, dar şi armatele reunite ale celor doi s-au dovedit a fi mult inferioare numeric adversarilor lor.


The Last Emperor (1987)

Filmul este povestea adevărată a lui Aisin-Gioro Pu Yi, ultimul conducător al dinastiei Ching. Acţiunea se petrece între anii 1908 şi 1967. Încă de la vârsta de 3 ani acesta duce o viaţă plină de responsabilităţi şi diferită cu mult de cea a copiilor obisnuiţi. Ţinut "prizonier" în propiul castel, Pu Yi se căsătoreşte cu Wan Jung, sperând să scape de atribuţii. Lucrurile evolueaza, la fel şi viaţa sa.


Hotel Rwanda (2004)

În 1994, unele dintre cele mai mari atrocităţi din istorie au avut loc într-o ţară africană numită Rwanda. Totuşi, într-o epocă a comunicării de mare viteză şi a ştirilor non-stop, aceste evenimente au trecut aproape neobservate. În doar trei luni, un milion de oameni au fost omorâţi cu brutalitate. În faţa acestor fapte greu de descris, din iubire pentru familia sa, un bărbat obişnuit îşi adună un curaj nemaipomenit încercând să salveze mai mult de o mie de refugiaţi, oferindu-le adăpost în hotelul pe care îl conduce.


Saving Private Ryan (1998)

În cel de-al doilea război mondial, victoria nu a fost atinsă doar prin tactici de război sau generali cu voinţa de fier, ci şi de sacrificiul unor oameni simpli care cu sau fără voia lor, şi-au schimbat meseria de zi cu zi, pentru a deveni soldaţi. Filmul regizat de Steven Spielberg ne prezintă jurnalul unei misiuni de salvare, în care scopul misiunii este găsirea şi aducerea acasă a unui singur om. Ultimul supravieţuitor din 4 fraţi plecaţi la război.

King Arthur (2004)

Situată între mit, legendă şi istorie, figura regelui Arthur a inspirat secole la rând artiştii de pretutindeni. În această variantă cinematografică Arthur este surprins în momentul în care doreşte să părăsească Britania, pentru a se întoarce la pacea şi stabilitatea Romei. Cavalerii Mesei Rotunde – Lancelot, Galahad, Bors, Tristan şi Gawain – îl vor face însă să înţeleagă faptul că Britania va avea nevoie de un conducător puternic atunci când gloria Romei va apune.


Downfall (2004)

Acţiunea filmului începe într-o noapte a anului 1942 când Traudl se alătură domnişoarelor Junger şi Christian pentru a deveni secretare personale ale lui Adolf Hitler. Apoi pe cele trei secretare, le surprind peste 3 ani, în 1945, când ruşii vin spre Berlin şi ele alături Eva, Goebels cu soţia şi cei cinci copii, şi câţiva ofiţeri se vor ascunde în buncăr. Acolo se consumă ultima parte a tragediei războiului. În acel buncăr, Hitler are de luat decizii importante. Junge este o secretară care este tot timpul lângă Hitler, dar totuşi departe de realitate.

The Great Escape (1963)

Bazat pe o poveste reală, filmul relatează şirul evenimentelor celei mai mari evadări a soldaţilor din armata aliaţilor dintr-un lagăr german în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Prima parte a filmului se axează pe eforturile realizate în pregătirea evadării şi pe procesul de săpare în secret al unui tunel. A doua parte tratează eforturile masive ale germanilor de a depista pe toţi cei 70 de prizonieri evadaţi ce sunt pe undeva prin Al Treilea Reich, încercând să-şi facă drum până în Anglia sau unele ţări neutre.


Spartacus (1960)

Spartacus, un sclav de origine tracă, este antrenat pentru a deveni gladiator, dar el nu acceptă această soarta şi organizează o revoltă împotriva stăpânilor. Din ce în ce mai mulţi sclavi se alătură rebeliunii, văzând în asta singura lor şansa de a fi liberi, iar Spartacus îi conduce cu o mână de fier spre sudul Italiei.

Schindler’s List (1993)

Povestea adevărată a lui Oscar Schindler, un industriaş german, care a ales să-şi "investească" averea strânsă în timpul războiului în salvarea a câtorva sute de evrei. Filmul este o mărturie emoţionantă despre ororile războiului şi despre alterarea caracterelor umane în timp de război.

Kingdom of Heaven (2005)

Este povestea unui tânăr cavaler, la origine un modest fierar, pe care circumstanţele îl transformă în conducător al armatelor şi aparator al cetăţii Ierusalimului. Punctul de pornire în destinul fierarului Balian îl constituie întâlnirea cu un cruciat, cavalerul Godfrey de Ibelin. Acesta îi spune că este tatăl său şi îi arată lui Balian ce înseamnă cu adevărat rangul de cavaler luându-l cu el în Regatul Cerului, în cetatea Ierusalimului.


Gladiator (2000)

La sfârşitul unei campanii care a durat 12 ani, împăratul Romei, Marcus Aurelius, ajuns la vârsta senectuţii, vrea să lase conducerea imperiului generalului Maximus, un om recunoscut de soldaţi pentru meritele sale. Fiul împăratului, Commodus, furios pentru că nu este el cel ales să conducă imperiul, îşi ucide tatăl şi ordonă omorârea lui Maximus. Maximus reuşeste să fugă, dar este capturat şi apoi vândut ca sclav. În scurt timp ajunge gladiator şi se întoarce la Roma pentru a se răzbuna pe Commodus care îi omorâse soţia şi copilul.

Troy (2004)

O adaptare de excepţie după marea epopee a lui Homer, filmul urmăreşte asediul Troiei de către greci. După 10 ani de lupte crâncene, războiul a ajuns la final, însă grecii nu vor să plece fără să cucerească citadela pe care nici o altă armată nu reuşise să o înfrângă. Paris, prinţul Troiei, o răpeşte pe frumoasa Helena, soţia regelui Menelau, iar aceasta insultă nu poate fi suportată. Afrontul adus lui Menelau îl face pe fratele său, Agamemnon, puternicul rege din Micene, să unească armatele Greciei pentru a apăra onoarea familiei.


Braveheart (1995)

Un film istoric despre legendarul William Wallace, un film despre dragoste, trădare, rebeliune, curaj şi naşterea unei naţiuni. De mic copil William Wallace este confruntat cu consecinţele devastatoare ale lacomiei Regelui Angliei Edward the Longshanks. O dată cu trecerea timpului, lucrurile nu se schimba şi, după ce-i este ucisă iubita de către englezi, William porneşte o revoltă care va cuprinde întreaga ţara şi va evolua într-un război de independenţă.
Citeste si:
REGULI GENERALE : Afișează regulile forumului
1. Utilizati corect limba romana (folositi cuvinte intregi, virgula, punctul si cratima). NU FOLOSITI limbaj de chat!
2. Raspundeti concret! Fara offtopic, fara mesaje scurte, inutile sau deja postate!
* offtopic = reprezinta devierea de la subiectul care se discuta
3. Folosirea cuvintelor sau inregistrarea cu nume obscene/jignitoare duce la restrictionarea accesului, stergerea contului, etc.
4. Este interzis orice atac la persoana. Discutati ideea, nu persoana !
5. Restrictii reclame :
a) Reclama este permisa in subiecte atat timp cat ele au legatura cu idea care se discuta.
b) In semnatura este permisa o singura reclama SIMPLA de tip TEXT cu dimensiunea fontului setat pe NORMAL
c) Reclama nu este permisa in campurile personale gen: Locatie, CS Status.
d) Nu aveti voie sa deschideti topicuri cu referire exacta la un site in scopul obtinerii de vizite, se considera reclama !
6. Nu folositi imagini in semnatura mai mari decat 500x120. Puteti folosi mai multe imagini care, toate sa nu depaseasca marimea impusa !
7. Folositi CAUTAREA si apoi intrebati pentru ceva daca nu exista pe forum! Numele topicurilor create trebuie sa reflecte continutul subiectului pe care se discuta. Nu vor fi permise topicuri de genul: help, ajutor pls, cum fac, etc
8. Este permisa continuarea unei discutii vechi de pe forum, chiar daca aceasta a fost deschisa cu cativa ani in urma. NU se permite insa dublu-post, triplu-post sau UP-uri.
* dublu-post / triplu - post = adaugarea unor mesaje unul dupa altul intr-o discutie a forumului de catre aceeasi persoana
* UP = adaugarea unor mesaje unul dupa altul cu scopul de a scoate in evidenta discutia respectiva
9. Orice fel de continut cu caracter erotic va fi sters, iar daca este necesar se vor aplica avertismente.
10. Nu este permisa promovarea firmelor de hosting in afara de http://www.eXtreamHost.com , fie ca este vorba de o reclama directa sau indirecta.
11. Nu este permisa postarea de continut ilegal: warez, carding (bine cunoscutele "metode" de furat domenii etc.) si alte practici "neortodoxe", se vor aplica avertismente sau ban, dupa caz si antecedente.

SANCTIONAM DRASTIC INCALCAREA ACESTOR REGULI SI ORICE ABUZ !


WARNINGS/Avertismente
3 Avertismente = BAN pe forum pentru o anumita perioada de timp, in functie de gravitatea regulilor incalcate!
1 Avertisment = 15 de zile

Mesaje private
Abuzul in orice fel de folosirea mesajelor private va duce la sanctionare. In concluzie, vi se va lua dreptul de a mai trimite mesaje.
Reclamatiile cat si penalizarile se regasesc aici: discutii-forum/reclamatii-mesaje-private-t335539.html

Suplimentar
1. In semnatura nu sunt permise linkuri catre jocuri (site-uri) gen bitefight, monstergame, etc.
2. La profilul Detinator server CS se permite reclama catre un server de Counter-Strike.
3. Orice insulta adusa asupra unui administrator se penalizeaza cu ban permanent. Orice insulta adusa asupra unui moderator se penalizeaza (in functie de gravitatea situatiei) de la avertisment pana la ban permanent.
4. Nu se permite ridicarea subiectelor cu mesaje gen "UP!" unul dupa altul, indiferent de timpul dintre raspunsuri.


Atentionari
1. Nu se permite schimbarea numelui pe forum
2. Nu aveti voie cu mai mult de 1 cont / persoana (vi se sterg toate mesajele si contul de utilizator de pe forum drept penalizare) - cei care abuzeaza si isi fac mai multe conturi, risca sa primeasca ban permanent

 

  • Tutorial instalare limba romana pe forum [phpbb3] click aici !


  • Tutorial instalare dproto 0.9.87 [WINDOWS + LINUX] click aici !
User avatar
BRANDY #1
Fost moderator
Fost moderator
Posts: 3907
Joined: 24 Dec 2008, 08:32
Detinator Steam: Da
CS Status: lucky-competitions.com
Reputatie: Fost moderator
Location: Leicester, UK
Has thanked: 1 time
Been thanked: 132 times

02 Mar 2013, 15:35

Gladiator, Braveheart ... pai astea le-a vazut oricine ma, mai ales taicasu :)) Spartacus ala vechi din '60 cu tatal lui Michael Douglas, e genial... Kirk Douglas traieste si acum... are 100 si ceva de ani ... e stafie :))

Angels & Demons
Zero Dark Thirty
Carol I
Triunghiul Mortii
Mergem înainte, că înainte era mai bine!
Casual
Fost moderator
Fost moderator
Posts: 4000
Joined: 25 Mar 2009, 22:54
Detinator Steam: Da
Reputatie: Fost eXtream Mod
Has thanked: 52 times
Been thanked: 655 times
Contact:

02 Mar 2013, 16:12

chill_toica wrote:Nu a-ti inteles de loc ce vreau , el vrea filme cu cavaleri etc ,cu sabii , nu cu arme , nu cu tancuri , nu cu aberatii SF, in genu la atilla ,300 spartani etc , aveti +1 multumesc oricum
Aberatii SF ?

300 sau Hitler: The rise of evil nu sunt deloc cum zici tu, n-ai zis ca vrea filme istorice? Astea sunt niste filme care incearca cat mai mult sa arate ce s-a intamplat atunci.
Auzi si tu... vrea filme cu cavaleri :)))) sa se uite la Robin Hood atunci :)))). Eu te sfatuiesc sa-i bagi filmele astea, in special 300 (2006) ca sigur o sa-i placa.
Post Reply

Return to “Discutii generale”

  • Information