Sa trec?

Discutii despre tot ce nu se incadreaza in celelalte categorii.

Moderators: Moderatori ajutatori, Moderatori

User avatar
IsTI37
Fost administrator
Fost administrator
Posts: 10987
Joined: 10 Apr 2007, 15:02
Detinator Steam: Da
Reputatie: Fost administrator
Fost SysAdmin
Fost Fondator GTA5 (CVL)
Location: Cluj-Napoca
Has thanked: 28 times
Been thanked: 776 times

14 Apr 2013, 03:47

tictac wrote:Nu inteleg ce-i incanta pe uni, consuma resurse mai putine...asta e o prostie.... consuma imediat dupa ce l-ai instalat 500-600mb ram ( 1333mhz ), daca ai ddr3 pe frecventa mare, daca inca stai pe ddr2 800mhz o sa-ti consume undeva la 800-900mb ram, care in timp cca 1-2 luni o sa devina 1.4-7 gb...
Nu conteaza daca consuma mai putin cu 200mb daca ai resurse si chiar daca nu ai diferenta o sa fie nula.
Sa nu exageram, utilizeaza in jur de 400 mb cu o gramada de chestii deschise + ca face si cache.
Este mai bun Windows 8 dar ca interfata e un big fail pentru pc-uri.
RoyalServer
User avatar
Raduk
Membru, skill +1
Membru, skill +1
Posts: 246
Joined: 29 Nov 2008, 08:26
Detinator Steam: Da
Location: Brasov
Has thanked: 12 times
Been thanked: 31 times

14 Apr 2013, 04:16

@tictaci tipul de memorie ram sau frcventa nu au nici o legatura cu cantitatea de memorie consumata, principalele deosebiri dintre DDR2 si DDR3 fiind frecventa mai inalta (mai pe romaneste banda de transfer) si consumul de curent (DDR3 fiind mai generos). De exemplu ai de carat o gramada de lemne, DDR3 este ca si cum ai cara gramada cu o caruta, iar DDR2 ca si cum ai cara-o cu bratul.

Iar cat despre windows 8 vs windows 7, in primul rand e cu o versiune mai noua deci ar trebui sa fie superior (da glumes, hahahah). Dupa mine toata chestia cu metro e tentativa microsoft de a aduce un shop in windows. Alte sisteme de operare concurente ca mac os sau anumite distributii de linux au integrat un sistem de cumparare/instalare de softwer destul de smecher. De exemplu in Ubuntu ca sa instalezi o aplicatie tot ce trebuie sa faci e: intri in aplicatie, scri in bara de cautare programul ce vrei sa il instalezi (acolo gasesti o descriere+comentarii de la alti utilizatori) apesi butonul install scri parola si gata! In windows trebuie sa cauti ca retardatu pe google un site sigur de unde sa descari programul sa il download-ezi sa il deschizi sa dai de vreo 5 ori next, sa accepti termenii si conditiile sa alegi locatia unde se va instala sa dai din nou next sa dai finish si gata. Nu mai zic de sistemul de la mac os unde fiecare aplicatie inainte sa ajunga in shop e verificata de o echipa si deabia apoi aprobata, pentru ca utilizatorul sa fie 99% sigur ca nu vor aparea probleme cu ea.

Cat despre gandaci, pai este un lucru "normal" ca la orice sistem de operare scos de microsoft primele saptamana si apara bug-uri pentru a avea ce rezolva staff-ul cand se plictiseste. Oricum a trecut ceva timp de la aparitia lui pe piata si mai mult ca sigur probleme importante nu mai sunt. (iti dai seama ca aici nu ma refer la compatibilitate)

Cel mai bine fa o partitie de 20-30 giga si instaleaza windows 8 in daual-boot cu windows 7. In felul asta poti face suficiente teste sa vezi cum se descurca. Eu unul m-am jucat putin cu asta si iti spun ca imbunatatirile sunt vizibile.
Post Reply

Return to “Discutii generale”

  • Information