Blue Screen crash

Discutii despre tot ce nu se incadreaza in celelalte categorii.

Moderators: Moderatori ajutatori, Moderatori

Post Reply
User avatar
mixatu
Membru, skill +2
Membru, skill +2
Posts: 680
Joined: 26 Apr 2012, 15:47
Detinator Steam: Da
SteamID: kzu1337
Reputatie: Membru Club eXtreamCS (1 luna)
Location: cstrike
Has thanked: 59 times
Been thanked: 29 times
Contact:

23 Nov 2014, 20:56

Salut. De fiecare data cand bag un joc in bara, iau crash la windows (Blue Screen Dump).

Bag jocul in bara, trec 10-15 minute, iar dupa iau crash.

Cat nu ma joc nimic nu am nici o problema.
RoyalServer 2
User avatar
VegaS
Fost moderator
Fost moderator
Posts: 5963
Joined: 28 Sep 2014, 16:12
Detinator Steam: Da
Reputatie: Fost eXtream Mod
Fost intermediar
Fost membru Club eXtreamCS
Fond eXtream: 0
Location: Zalău, Sălaj

23 Nov 2014, 23:58

Și eu am pățit așa... Apoi am găsit o ofertă la un monitor, l-am cumpărat (fără să cred că va dispărea acea pb) și n-am mai avut pb de atunci...
Încearcă prima dată să-ți restaurezi windows-ul, adică să-l dai la o dată anterioară la care el mergea bine.
Să zicem că ai problema de 3 zile, de pe 20, intri în START - System restore/Restaurare sistem si alegi o dată de maxim 18.11.2014
După ce faci această operațiune pc-ul va rula cum mergea acum 5 zile... Încearcă asta prima dată.
Acest proces durează, deci fă-te comod și ține aproape!

Alternativ:

BSoD (blue screen of death) sau “ecranul albastru”, aceasta eroare este de fapt un ecran aldastru cu scris alb ce apare dintr-o data, aceasta este ultima masura de protectie pe care sistemul de operare o ia in momentul in care este pus intr-o situatie foarte dificila, ca sa fiu mai plastic pot spune ca BSoD-ul este un fel de infarct al computerului.
Cauzele ce declansaza BSoD sau ecranul albastru:
1. Hardware defect (componente pc defecte), memorie ram, hard disk sau alte componente, supraincalzirea componentelor (memorie, procesor, chipset, etc), de cele mai multe ori doar memoria si hard-ul provoaca aceste BSoD-uri.
2. Drivere cu probleme, fie sunt scrise prost, fie sunt incompatibile, de cele mai multe ori driverele nu sunt instalate corect.
3. Lipsa spatiului suficient pe partitia cu sistemul, in general este partitia C:, aici avem nevoie de cel putin 5% spatiu liber in orice moment.
5. Softuri care nu functioneaza cum trebuie sau nu sunt instalate corect.
6. Mallware: virusi, troieni, spyware.
7. Jocurile instalate incorect sau jocurile piratate (nu toate), acestea pot instala unele drivere ce pot intra in conflict cu driverele pe care voi le aveti deja instalate, de multe ori wizardul de instalare este parcurs in fuga de catre gamerii grabiti.
De cele mai multe ori BSoD-urile sunt ocazionale, in aceste cazuri nu trebuie sa intram in panica (totusi nu strica putina atentie), probleme reale sunt acolo unde BSoD-urile sunt frecvente, in acest caz trebuie sa luam masuri imediat.
Pentru inceput ar trebui sa rezolvam problema cu restartarea prea rapida dupa BSoD, in general windows-ul este setat sa se restarteze singur, asta este o problema pentru ca nu ne dam seama ce scrie pe ecranul albastru (ce eroare a cauzat ecranul albastru), in tutorial puteti vedea cum anulam restartarea automata in cazul unui Ecran Albastru, astfel putem citi ce d…u scrie acolo.
Tot in tutorial aveti si cateva sfaturi pentru cei care au ghinionul acesta (BSoD), in principiu trebuie sa verificam componentele predispuse la defectiuni, daca stabilim ca nu este de la hardware trebuie sa dezinstalam driverele sau softurile pe care le-am instalat inaintea “avalansei” de ecrane albastre, asta bineinteles o putem face doar daca intram in windows in modul Safe Mode.

Code: Select all

http://videotutorial.ro/ce-este-bsod-sau-ecranul-albastru-si-cum-stabilim-cauza-acestei-probleme-grave-tutorial-video/
Revino cu un reply sau cere T/C. Salut!
Pozitia mea preferata este CEO.
Post Reply

Return to “Discutii generale”

  • Information