Ce este bitcoin

Discutii despre tot ce nu se incadreaza in celelalte categorii.

Moderators: Moderatori ajutatori, Moderatori

Post Reply
wEaponS
Membru, skill 0
Membru, skill 0
Posts: 47
Joined: 20 Jul 2015, 20:08
Detinator Steam: Da
CS Status: Citesc forumul eXtreamCS.com...!
Fond eXtream: 0
Contact:

16 Nov 2015, 18:54

titlu spune tot spuneti tot ce stiti despre aceasta moneda virtuala
RoyalServer
User avatar
sys32#
Membru, skill +1
Membru, skill +1
Posts: 297
Joined: 14 Sep 2015, 21:47
Detinator Steam: Nu
SteamID: grizlyy66
Fond eXtream: 0

16 Nov 2015, 20:02

https://ro.wikipedia.org/wiki/Bitcoin wrote:Bitcoin este un sistem de plată electronică descentralizat și o monedă digitală creată în 2009 de Satoshi Nakamoto[1][2]. Numele Bitcoin se referă de asemenea și la programul cu sursa deschisa pentru folosirea acestor monede, cât și la rețeaua peer-to-peer (de la egal la egal) pe care acesta o formează. Spre deosebire de majoritatea monedelor, Bitcoin nu se bazează pe încrederea într-un emitent central. Bitcoin folosește o bază de date distribuită peste noduri ale unei rețele de la egal la egal (peer-to-peer) pentru a inventaria tranzacțiile și se folosește de criptografie pentru a furniza funcții de bază pentru securitate cum ar fi asigurarea că bitcoinii nu pot fi cheltuiți decât de cel care îi deține și decât o singură dată.
Bloo#
Membru eXtream
Membru eXtream
Posts: 2794
Joined: 08 Jan 2014, 11:36
Detinator Steam: Da
Reputatie: Nume anterior: Red#
Fost Moderator ajutator
0.8/3
Location: Amsterdam
Has thanked: 12 times
Been thanked: 13 times

16 Nov 2015, 20:02

Code: Select all

Bitcoin este un sistem de plată electronică descentralizat și o monedă digitală creată în 2009 de Satoshi Nakamoto. Numele Bitcoin se referă de asemenea și la programul cu sursa deschisa pentru folosirea acestor monede, cât și la rețeaua peer-to-peer (de la egal la egal) pe care acesta o formează. Spre deosebire de majoritatea monedelor, Bitcoin nu se bazează pe încrederea într-un emitent central. Bitcoin folosește o bază de date distribuită peste noduri ale unei rețele de la egal la egal (peer-to-peer) pentru a inventaria tranzacțiile și se folosește de criptografie pentru a furniza funcții de bază pentru securitate cum ar fi asigurarea că bitcoinii nu pot fi cheltuiți decât de cel care îi deține și decât o singură dată.

Construcția monedei Bitcoin permite deținerea și transferul anonim de valoare. Bitcoinii pot fi salvați pe un computer personal sub forma unu fișier portofel sau pot fi stocați cu un serviciu de portofel a unei terțe părți, iar în ambele cazuri bitcoinii pot fi trimiși prin intermediul internetului oricărei persoane cu o adresă Bitcoin. Topologia de la egal la egal și lipsa unei administrații centrale fac nefezabil ca o autoritate, un guvern, etc. să manipuleze valoarea Bitcoinului sau să introducă inflație prin producerea lor.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Bitcoin
Post Reply

Return to “Discutii generale”

  • Information