Guvernul confirmă ridicarea vizelor pentru Canada

Discutii despre tot ce nu se incadreaza in celelalte categorii.

Moderators: Moderatori ajutatori, Moderatori

Post Reply
racolta
Membru, skill 0
Membru, skill 0
Posts: 27
Joined: 29 Mar 2015, 14:51
Detinator Steam: Nu
CS Status: Citesc forumul eXtreamCS.com...!
Fond eXtream: 0
Contact:

31 Oct 2016, 12:31

Code: Select all

Guvernul anunţă că, în urma semnării tratatului CETA, Canada a confirmat ridicarea vizelor pentru cetăţenii români în două etape, parţial de la 1 mai 2017 şi total de la 1 decembrie. Premierul Dacian Cioloş a afirmat că este "un moment important" atât pentru cetăţeni, cât şi pentru oamenii de afaceri.

"Guvernul României salută decizia Guvernului Canadei de a elimina complet vizele pentru cetăţenii români începând cu 1 decembrie 2017. Această decizie se regăseşte în declaraţia Summitului UE-Canada şi confirmă eforturile depuse de Guvernul României pentru a ajunge la acest rezultat", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Executivul precizează că, "în urma discuţiilor intense din ultimele luni între cei doi prim-miniştri, Dacian Cioloş şi Justin Trudeau", Guvernul Canadei a confirmat angajamentul de elimina total regimul de vize pentru toţi cetăţenii români, începând cu 1 decembrie 2017, după o primă etapă de liberalizare parţială de la 1 mai 2017.

”Este un moment important pentru România, nu doar pentru că se deschide accesul românilor la beneficiile Tratatului comercial între Uniunea Europeană şi Canada (CETA), dar şi pentru că se elimină ultima discriminare existentă pentru cetăţenii români faţă de ceilalţi cetăţeni europeni în chestiunea circulaţiei fără bariere pe teritoriul Canadei. Consider, de asemenea, că această liberalizare a regimului vizelor va crea oportunităţi  importante pentru oamenii de afaceri români care doresc să dezvolte proiecte cu parteneri canadieni", a spus Cioloş cu această ocazie.

Premierul i-a mulţumit lui Justin Trudeau pentru "implicarea personală" în această negociere.

În perioada de până la momentul eliminării depline a regimului de vize, Canada va introduce o ridicare parţială a vizelor pentru cetăţenii români eligibili care călătoresc în această ţară, informează Guvernul. Astfel, la 1 mai 2017, cetăţenii români care au deţinut o viză canadiană temporară în ultimii 10 ani (Canadian temporary resident visa) sau care deţin, în prezent, o viză validă, valabilă pentru Statele Unite (valid US non-imigrant visa), vor putea să viziteze sau să tranziteze Canada pe baza unei autorizaţii electronice de călătorie (eTA) în loc de viză.

Uniunea Europeană şi Canada au semnat duminică, la ora locală 14 (15 ora României), la Bruxelles acordul istoric de liber-schimb, CETA.


http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/ ... ape-602451
RoyalServer 2
User avatar
aSh
Membru eXtream
Membru eXtream
Posts: 5383
Joined: 23 Jan 2009, 21:37
Detinator Steam: Nu
Reputatie: Ban 3 luni .
(Ban scos de 1 mai!)
Has thanked: 204 times
Been thanked: 265 times

31 Oct 2016, 16:35

Era si normal ca la un moment dat sa se ridice vizele pentru romanii care vor sa ajunga in Canada,asa se va intampla si cu SUA...
Post Reply

Return to “Discutii generale”

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: Bing [Bot] and 528 guests