10 pasi spre un site mai bun

Discutii despre tot ce nu se incadreaza in celelalte categorii.

Moderators: Moderatori ajutatori, Moderatori

Post Reply
User avatar
Ox|g3N
Fost moderator
Fost moderator
Posts: 147
Joined: 07 Jun 2007, 22:55
Detinator Steam: Da
Location: ITALIA
Contact:

09 Jun 2007, 15:24

1. Construiti-l pentru utilizatori

Dezvoltarea trebuie sa suporte ceea ce au nevoie utilizatorii, nu neaparat ceea ce compania doreste sa promoveze, declara Kerry Bodine, analit in cadrul Forrester Research in Cambridge. „Trebuie sa concepi designul cu gandul la utilizatori, la fiecare decizie pe care o iei,” adauga aceasta.

Suna destul de simplu, insa adesea necesita o schimbare in gandire. „Dezvotatorii sunt extrem de concentrati pe construirea de tehnologii si nu neaparat daca acestea au sens pentru utilizator,” declara Helen Galasso, vice presedinte de marketing interactiv in cadrul Coldwell Banker Real Estate in Parsippany, New Jersey. „Am avut un dezvoltator care spunea ‚Daca utilizatorii nu-si dau seama cum sa utilizeze anumite functionalitati, atunci nu ar trebui sa le foloseasca,’...asta avem de combatut.”

2. Asculta-ti utilizatorii

Forrester a analizat peste 200 de site-uri web si a gasit ca doar 2 % dintre acestea au trecut testele de utilizare. Companiile ar putea sa se descurce mai bine daca ar recruta utilizatori obisnuti pentru a le testa siteurile, a declarat Bodine. „Doresti sa cunosti unde se impotmolesc, de ce anume sunt confuzati,” adauga aceasta.

3. Fa ca informatia sa fie usor de gasit

Utilizatorii doresc un site web in care sa poata naviga usor, declara Jeff Sluder, digital brand manager pentru PG.com, site-ul companiei Procter & Gamble in Cincinnati. „Vizitatorii site-ului sunt frustrati atunci cand aterizeaza pe o pagina si realizeaza ca nu e ceea ce se asteptau sa gaseasca si trebuie sa utilizeze butonul Back pentru a incerca iar. De obicei, acestia parasesc site-ul si il viziteaza pe urmatorul din lista celor afisate de motorul de cautare,” adauga acesta.

Echipa Web de la Merrill Lynch e de acord. Aceasta si-a conceput site-ul de asa natura ca acesta sa-si aminteasca fiecare pagina vizitata de cei ce intra pe ML.com. „De obicei, acestia incearca sa se logheze pe unul din site-urile mai mici, precum ML Direct,” declara Joseph Infozino, director e tehnologii in cadrul Merill Lynch. „Asa ca prima data, acestia intra pe ML.com, insa data viitoare, ne amintim sa ii aducem la ultima pagina vizitata pentru a ii salva de efortul unui clic.”

4. Acomodeaza toti utilizatorii

Varsta medie pentru oamenii ce completeaza prescriptii pe Medco.com este 54, iar 20 % dintre acesti indivizi au peste 65 de ani, declara Tom Feitel, ofiter Web in cadrul Medco Health Solutions, o companie de management a beneficiilor farmaceutice din Franklin Lakes, New Jersey.

Pentru a imputernicii oamenii cu defecte vizuale sau alte dizabilitati, Medco a conceput un site web accesibil. Spre exemplu, a eliminat meniurile drop-down, care pot fi problematice pentru cei carora le tremura mainile. Totodata, a largit marimea anumitor imagini si a schimbat paleta de culori si marimea fonturilor pentru a facilita navigarea pe site si lizibilitatea.

Administratorii web are trebui de asemenea sa se asigure ca site-urile lor pot fi utilizate pe calculatoarele mai putin performante, declara Terry Golesworthy, presedinte al Customer Respect Group, o firma de cercetari si consultanta a carei activitati se concentreaza pe modul in care corporatiile isi trateaza clientii online.

5. Fii responsabil

Coldwell Banker a dezvoltat un program denumit Lead Router pentru a se asigura ca agentii sai nu rateaza nici un continut generat online, declara Charlie Young, vice presedinte de marketing. Aplicatia converteste intrebarile online in mesaje text ce sunt trimise catre telefoanele agentilor i 10 secunde. „Nu doar ca putem sa le raspundem virtual clientilor nostri,” declara Young, „insa majoritatea primesc raspunsul in maxim 8 ore.”

Companiile cu cele mai reusite site-uri web nu restrictioneaza contactul cu utilizatorii online pe Internet, declara Golesworthy. Acestia isi posteaza toate informatiile de contact, inclusiv cele fizice. Acestia au sisteme formale pentru managementul e-mail-urilor sosite, garantand totusi un raspuns consumatorilor, iar site-urile de top au totodata optiuni de chat online, instant.

6. Masuratori

Prea multi manageri web isi bazeaza succesul pe masuratorile interne, precum numarul de accesari ale site-urilor. Mai bine v-ati masura site-ul in comparatie cu cele ale corporatiilor concurente si a celor din alte domenii.

7. Construieste incredere

Majoritatea consumatorilor nu mai au retineri in privinta afacerilor online, insa totusi trebuie linistiti in privinta securitatii. „Exista retineri, in mod particular in cadrul site-urilor pentr uconsumatori” declara Golesworthy. „Oamenii au citit despre furtul de identitate, problemele de securitate si spam.” Cele mai bune site-uri explica clar politicile de securitate, intimitate si marketing de la bun inceput.

8. Sa fie conducere, insa toata lumea sa lucreze in echipa

„Trebuie sa va ganditi la un site drept calea principala prin care consumatorii afla despre compania voastra. Pai daca asa stau lucrurile, atunci de ce ar trebui intretinuta de oameni tehnici?” declara Golesworthy.

Cu doi ani in urma, Esteban Borrero, vice presedinte al solutilor oferite de McKesson, o companie ce ofera servicii medicale si de IT in San Francisco, a pasat responsabilitatea propriului site web catre departamentul de comunicatii. „Pentru mine, a fost clar ca pentru aceasta dimensiune, departamentul de comunicatii se poate descurca cel mai bine,” declara acesta, adugand ca acestia sunt experti in comunicarea cu doctorii, farmacistii, distribuitorii si consumatorii care utilizeaza site-ul. Insa Borrero mentine o relatie de colaborare intre IT si comunicatiile de corporatie.

9. Fixati prioritatile

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta administratorii site-urilor web o reprezinta volumul cererilor pe care le primesc, referitoare la schimbarile de pe site. „Poti obine sfaturi de la oricine sau de la toata lumea, adauga Galasso.

Asa ca nu alerga dupa fiecare schimbare ceruta. Incearca sa descoperi scopul acesteia, si daca este dorinta majoritatii. In cadrul My1Stop, actionarii din departamentele de vanzari, marketing, IT si alte departamente se reunesc saptamanal pentru a prioritiza proiectele web, a declarat Gina Sullivan, director pentru dezvoltare software.

10. Previzionati viitorul

Un site web grozav nu e niciodata static. Insa identificarea aspectelor noi aparute si pe val precum si determinarea importantei acestora in concordana cu nevoile utilizatorilor necesita investitii. Coldwell Banker dezvolta un plan de a forma un parteneriat intre cativa angajat si partenerii de dezvoltare ai companiei pentru a genera idei care sa fie implementate ulterior. Timpul in care stau pe piata uneltele online variaza in prezent intre 3 si 18 luni, declara Young, sperand sa reduca acest interval cu 25-50 %.
RoyalServer
User avatar
Laur eXtream
Fondator eXtream
Fondator eXtream
Posts: 6286
Joined: 06 Apr 2007, 04:04
Detinator Steam: Da
CS Status: Inactiv..
Detinator server CS: cs.extream.ro
Reputatie: Fondator eXtream
Fond eXtream: 200
Location: eXtreamLocation
Has thanked: 186 times
Been thanked: 792 times
Contact:

09 Jun 2007, 15:41

Intotdeauna m-am bazat pe pratica si nu teorie...insa bun ca informatie utila, totusi :D
User avatar
Ox|g3N
Fost moderator
Fost moderator
Posts: 147
Joined: 07 Jun 2007, 22:55
Detinator Steam: Da
Location: ITALIA
Contact:

09 Jun 2007, 15:48

Sa stii ca, conteaza si teoria !
zRR
Membru, skill +1
Membru, skill +1
Posts: 376
Joined: 09 Aug 2007, 17:03
Detinator Steam: Da
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

28 Nov 2007, 21:17

Foarte bun GJ Oxigen

@ La@ur daca nu ai sti teorie nu ai sti sa faci practic deci te-ai bazat si pe teorie :)
User avatar
Laur eXtream
Fondator eXtream
Fondator eXtream
Posts: 6286
Joined: 06 Apr 2007, 04:04
Detinator Steam: Da
CS Status: Inactiv..
Detinator server CS: cs.extream.ro
Reputatie: Fondator eXtream
Fond eXtream: 200
Location: eXtreamLocation
Has thanked: 186 times
Been thanked: 792 times
Contact:

28 Nov 2007, 23:33

Okay totul pleaca de la teorie sa zicem...dar nu-mi place 'teoria palavragita' ci 'teoria esentiala' daca ma intelegi :-?
User avatar
ICo
Membru, skill +1
Membru, skill +1
Posts: 234
Joined: 11 Sep 2007, 20:24
Detinator Steam: Nu

30 Nov 2007, 11:41

Bravo Gj util..
ps:multe lucruri se fac doar teoretic dar practic nu, asa e pe la noi :P
Image
NewSiteSe cauta mdoeratori desingeri etk
Da un click si ajutama sa castig Fati si tu COnt se castiga Premii multeDoar aici click
Post Reply

Return to “Discutii generale”

  • Information