Funcţii originale în Google Chrome

Discutii despre tot ce nu se incadreaza in celelalte categorii.

Moderators: Moderatori ajutatori, Moderatori

Post Reply
User avatar
Andrei.
Fost moderator
Fost moderator
Posts: 2828
Joined: 28 Jun 2009, 18:48
Detinator Steam: Da
Reputatie: Fost moderator
Nume anterior: crazyParazitu
Location: In jurul lumii
Has thanked: 402 times
Been thanked: 209 times

08 Mar 2010, 16:57

Chiar dacă este un produs Google, care de regulă atrage atenţia doar prin simpla asociere cu numele Google, browser-ul web Chrome nu a reuşit până acum să rupă gura târgului. Cel puţin nu în măsura în care se aşteptau cei de la Google.

Chiar şi aşa, Google Chrome este unul dintre cele mai bune browsere, alături de Firefox şi de Opera. Cu promovarea masivă de care se bucură pe unele dintre cele mai importante site-uri Google, Chrome câştigă, încet dar sigur, cotă de piaţă.

Spre deosebire de alte domenii, precum telefonia mobilă, producătorii de browsere nu patentează funcţii. Ba chiar "se inspiră" unul de la altul. Multe funcţii sunt preluate de la un browser la altul, fără a se lăsa cu procese şi ameninţări publice.

Fiind ultimul apărut pe piaţă, era normal ca Google Chrome să aibă, în mare parte, funcţii cunoscute utilizatorilor de la alte browsere. Însă Chrome are şi funcţii originale, funcţii care încep sau au început deja să apară şi în alte browsere.

Iată câteva exemple de funcţii originale în Google Chrome:


Sistemul de extensii

Google este primul browser ale cărui extensii sunt construite pe baza tehnologiilor web. Ca urmare, multe dintre extensiile de Google Chrome sunt pur şi simplu "bucăţi" de pagini web.

Image

O singură bară

Google Chrome a scos din peisaj bara de căutare. Acesta a integrat ambele funcţii - accesarea site-urilor şi căutarea - într-o singur bară.

De asemenea, bara de adrese din Google Chrome a venit şi cu funcţia "inline autocomplete". Când scrii primele litere din adresa unui site pe care intri în mod frecvent, Chrome îţi completează adresa direct în bară pentru ca tu să mai dai doar Enter după primele litere introduse. În celelalte browsere mai erai nevoit să navighezi cu săgeţile mai jos pentru selectarea adresei.

Mai mult spaţiu pentru site-uri

Google Chrome mai este apreciat pentru spaţiul mai mare pus la dispoziţia site-urilor. Bara de tab-uri este plasată pe Titlebar-ul ferestrei pentru economisirea spaţiului vertical.

Pe acelaşi principiu a fost creată şi bara de bookmark-uri. Folosind combinaţia de taste CTRL+B, o poţi afişa sau ascunde rapid.

Pin Tab

Pentru cei care ţin deschise aproape tot timpul anumite site-uri (Google Chrome, de exemplu) funcţia Pin Tab este foarte importantă. Dacă dai click dreapta pe un tab şi alegi funcţia Pin Tab, acesta va fi micşorat şi mutat automat în partea stângă a barei de tab-uri.
Image

Traducere automată

Mai nou, Google Chrome se oferă să traducă automat paginile web. În acest scop foloseşte Google Translate.

Din păcate, această funcţie are unele probleme. De exemplu, nu recunoaşte corect limba în care este scrisă o pagină. Este însă o funcţie experimentală care v-a fi îmbunătăţită pe viitor.
Sursa | Afiseaza codul
Go4IT.ro
REGULI GENERALE : Afișează regulile forumului
1. Utilizati corect limba romana (folositi cuvinte intregi, virgula, punctul si cratima). NU FOLOSITI limbaj de chat!
2. Raspundeti concret! Fara offtopic, fara mesaje scurte, inutile sau deja postate!
* offtopic = reprezinta devierea de la subiectul care se discuta
3. Folosirea cuvintelor sau inregistrarea cu nume obscene/jignitoare duce la restrictionarea accesului, stergerea contului, etc.
4. Este interzis orice atac la persoana. Discutati ideea, nu persoana !
5. Restrictii reclame :
a) Reclama este permisa in subiecte atat timp cat ele au legatura cu idea care se discuta.
b) In semnatura este permisa o singura reclama SIMPLA de tip TEXT cu dimensiunea fontului setat pe NORMAL
c) Reclama nu este permisa in campurile personale gen: Locatie, CS Status.
d) Nu aveti voie sa deschideti topicuri cu referire exacta la un site in scopul obtinerii de vizite, se considera reclama !
6. Nu folositi imagini in semnatura mai mari decat 500x120. Puteti folosi mai multe imagini care, toate sa nu depaseasca marimea impusa !
7. Folositi CAUTAREA si apoi intrebati pentru ceva daca nu exista pe forum! Numele topicurilor create trebuie sa reflecte continutul subiectului pe care se discuta. Nu vor fi permise topicuri de genul: help, ajutor pls, cum fac, etc
8. Este permisa continuarea unei discutii vechi de pe forum, chiar daca aceasta a fost deschisa cu cativa ani in urma. NU se permite insa dublu-post, triplu-post sau UP-uri.
* dublu-post / triplu - post = adaugarea unor mesaje unul dupa altul intr-o discutie a forumului de catre aceeasi persoana
* UP = adaugarea unor mesaje unul dupa altul cu scopul de a scoate in evidenta discutia respectiva
9. Orice fel de continut cu caracter erotic va fi sters, iar daca este necesar se vor aplica avertismente.
10. Nu este permisa promovarea firmelor de hosting in afara de http://www.eXtreamHost.com , fie ca este vorba de o reclama directa sau indirecta.
11. Nu este permisa postarea de continut ilegal: warez, carding (bine cunoscutele "metode" de furat domenii etc.) si alte practici "neortodoxe", se vor aplica avertismente sau ban, dupa caz si antecedente.

SANCTIONAM DRASTIC INCALCAREA ACESTOR REGULI SI ORICE ABUZ !


WARNINGS/Avertismente
3 Avertismente = BAN pe forum pentru o anumita perioada de timp, in functie de gravitatea regulilor incalcate!
1 Avertisment = 15 de zile

Mesaje private
Abuzul in orice fel de folosirea mesajelor private va duce la sanctionare. In concluzie, vi se va lua dreptul de a mai trimite mesaje.
Reclamatiile cat si penalizarile se regasesc aici: discutii-forum/reclamatii-mesaje-private-t335539.html

Suplimentar
1. In semnatura nu sunt permise linkuri catre jocuri (site-uri) gen bitefight, monstergame, etc.
2. La profilul Detinator server CS se permite reclama catre un server de Counter-Strike.
3. Orice insulta adusa asupra unui administrator se penalizeaza cu ban permanent. Orice insulta adusa asupra unui moderator se penalizeaza (in functie de gravitatea situatiei) de la avertisment pana la ban permanent.
4. Nu se permite ridicarea subiectelor cu mesaje gen "UP!" unul dupa altul, indiferent de timpul dintre raspunsuri.


Atentionari
1. Nu se permite schimbarea numelui pe forum
2. Nu aveti voie cu mai mult de 1 cont / persoana (vi se sterg toate mesajele si contul de utilizator de pe forum drept penalizare) - cei care abuzeaza si isi fac mai multe conturi, risca sa primeasca ban permanent

 

[regulia][/regulia]
RoyalServer 2
k1duu ^_^
Membru, skill 0
Membru, skill 0
Posts: 92
Joined: 22 Feb 2010, 15:01
Detinator Steam: Da
Reputatie: Ban 3 luni!
Ban permanent!
(Ban scos de 1 mai!)
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

08 Mar 2010, 17:57

Folosesc google chrome de 9 luni, eu cred ca este cel mai bun dintre toate browserele ... oricum au avansat mult.. la inceput aveau doar cateva functii, acum au multe.. dintre care 90 % folositoare :D
User avatar
Cypher
Membru, skill +1
Membru, skill +1
Posts: 457
Joined: 11 Dec 2007, 18:10
Detinator Steam: Da
CS Status: Activ(CSGO)
SteamID: style922
Location: Italy , Padova
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

08 Mar 2010, 18:27

L-am folosit cu Windows 7 64bit , si imi dadea crashuri constante , si m-am plictisit si l-am dezinstalat.Din punct de vedere al vitezei de incarcare a paginilor , se misca rapid.
Image
Image
Post Reply

Return to “Discutii generale”

  • Information