Battlefield: Bad Company 2

Discutii despre tot ce nu se incadreaza in celelalte categorii.

Moderators: Moderatori ajutatori, Moderatori

Post Reply
User avatar
aLLin95
Membru, skill +3
Membru, skill +3
Posts: 1030
Joined: 11 Aug 2008, 21:46
Detinator Steam: Nu
Reputatie: Ban 3 luni!
Location: Galati
Has thanked: 72 times
Been thanked: 36 times

27 Oct 2010, 10:16

| Afiseaza codul
Cei patru componenti ai B Company, protagonistii celui mai recent FPS lansat de Electronic Arts si creat de DICE, nu sunt cu adevarat potriviti pentru viata de armata. Si totusi, desi nu par genul care sa stea toata ziua in poligon studiind efectul gravitatiei asupra traiectoriei glontelui care se indreapta spre capul unui inamic, cei patru reusesc sa supravietuiasca unor lupte pe viata si pe moarte care ar putea sa genereze probleme serioase, in viata reala, si celui mai capabil memebru al Special Air Service or al SEALS. Cei pentru nu par nici macar patrioti, in sensul clasic al cuvantului, fiind mai degraba interesati de profitul personal decat de propasirea Statelor Unite ale Americii. Si totusi ei sunt cei carora le pica in poala sarcina de a elimina amenintarea care vine de la deja traditionalul colonel rus cu o dorinta de razbunare si cu un plan nebunesc.

Altfel noul Bad Company extinde sistemul de distrugere a imprejurimilor folosit in primul joc si reuseste, in stilul deja clasic al DICE, sa ofere un mod multiplayer inteligent, bazat pe grupuri mici de jucatori care au capacitatea de a lupta impreuna, folosind abilitati care se comleteaza reciproc si cu un tempo nu foarte rapid.

Poveste

Battlefield: Bad Company 2 nu e chiar un sequel. Cele patru personaje nu au reusit sa puna mana pe aurul pe care il fugareau in primul joc si s-au reintors la viata de jos din armata. Lucrurile nu puteau sa ramana linistite pentru ei si, in timpul unui conflict generalizat cu Rusia, cei patru reusesc sa dea peste urmele, initial relativ slabe, ale unui plan diabolic. Sunt rapid recrutati in fortele speciale si trebuie sa descopere cum si de ce un anumit colonel rus planuieste sa foloseasca o arma secreta japoneza numita Aurora, care are potentialul de a ucide oameni doar cu sunetul pe care il face.

Gameplay

Totul poate sa fie distrus daca suficiente arme sunt folosite. Aici zace marea inovatie a lui Battlefield: Bad Company 2. E drept ca adesea luptele vor avea loc prin spatii unde cladirile sunt rare dar cand macelul se muta in spatiul urban eliminarea indirecta a inamicilor devine o adevarata placere. Cel care se ascunde in spatele zidului poate sa fie scos la lumina cu o grenada bine plasata si apoi ciurui cu gratie. Cel care sta in spatele unui gard poate sa fie eliminat fie cu un glonte in cap bine plasat fie cu un incarcator descarct in directie generala a corpului sau cu speranta ca unul dintre ele va trece si prin gard si prin om. Totul se invarta in jurul peisajului care poate sa fie distrus si DICE reuseste sa faca aceasta mecanica interesanta si amuzant in egala masura.

Unul dintre elementele dezamagitoare sunt cele trei personaje care insotesc jucatroul in single player. Problema nu e ca ei sunt prea slabi ci ca sunt prea capabili. Moartea nu e o problema pentru B Company, ai carei membrii se ridica de jos la cateva secunde dupa contacul cu o grenada sau dupa ce au trimit o rafala in fata de aproape. In afara de asta cei trei mai au si prostul obicei de a fii atat de eficienti incat adesea elimina o mare parte a inamicilor inainte ca jucatorul sa poate sa isi faca simtita prezenta.

Grafica si audio

Bad Company 2 arata foarte bine. Cei de la DICE au ales o paleta de culori relativ stearsa, care reuseste sa surprinda foarte bine modul in care lumea reala (pe cat de reala poate sa fie jungla sau Alaska pentru un mod care nu a ajuns acolo) arata cand e plina de oameni foarte furiosi care incearca sa se ucida unul pe celalalt. Folosirea surselor de lumina este foarte interesanta, cu umbrele adese mascand poteci sau inamici si reflexia luminii de pe zapada reusind adesea sa orbeasca un jucator neatent.

Muzica nu are acelasi impact. Armele suna bine, actorii isi fac corect treaba cand e vorba de replici dar nimic nu reuseste sa atraga si sa mentina cu adevarat atentia.

Multiplayer

Bad Company 2 nu e un joc pentru lupi singuratici. E foarte important pentru cel care vrea sa incerce multiplayer-ul sa aiba un grup stabil de prieteni cu care sa joace sau sa fie deschis la colaborarea cu strainii. Nu poti sa reusesti in nici unul dintre moduri (Rush sau Conquest) daca nu cooperezi cu cei din jurul tau. Medici sunt cruciali, clasa recon, care are cele mai bune capacitati pentru folosirea unei pusti cu luneta, este tolerata doar in masura in care contribuie la progresul celor multi si adesea moartea vine nu sub forma unui glonte fierbinte ci sub forma unei caramizi grele desprinse dintr-o cladire care cade dupa ce a fost lovita de un tanc.

Concluzie

Battlefield: Bad Company 2 este adevaratul standard in termeni de FPS, depasind cu mult Modern Warfare 2. Campania single player, chiar daca putin subdezvoltata, e mai inteligenta si mai realista, cu o mai mare implicare a personajelor si lupta mult mai interesante, legate de caracterul profund temporar al pozitiilor de tragere. 

Modurile de multiplayer sunt bine definite, mult mai bazate pe conlucrarea dintre jucatori, chiar daca exista mici probleme legate de servere. Singurul lucru care lipseste cu adevarat este un mod cooperativ, ceea ce e o surpriza avand in vedere ca patru jucatori umani ar fi putut sa joace fara mari probleme sau modificari povestea principala. 

Daca e un singur FPS pe care trebuie sa il alegeti din ultimele sase luni recomandarea mea e Battlefield: Bad Company 2, un shooter pentru jucatori cu ceva mai multa minte.

Image

Image

Image



Download
Neon lights a Nobel Prize
A leader speaks, that leader dies
You don't have to follow me
Only you can set you free
RoyalServer
User avatar
.TORJE'
Membru, skill 0
Membru, skill 0
Posts: 27
Joined: 26 Oct 2010, 19:52
Detinator Steam: Da
CS Status: Stau aşa cred! #
Detinator server CS: TORJE.ro
SteamID: TORJE_22
Location: Craiova
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times
Contact:

27 Oct 2010, 10:37

frumos , thx! :d
Image
Post Reply

Return to “Discutii generale”

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: Bing [Bot], Yandex [Bot] and 408 guests