Boli cu transmitere sexuală

Discutii despre tot ce nu se incadreaza in celelalte categorii.

Moderators: Moderatori ajutatori, Moderatori

Post Reply
.cyberg
Membru, skill 0
Membru, skill 0
Posts: 22
Joined: 12 Apr 2011, 22:01
Detinator Steam: Da
CS Status: Citesc forumul eXtreamCS.com...!
Been thanked: 1 time
Contact:

13 Apr 2011, 21:22

Boli cu transmitere sexuală, află mai multe despre ele !


▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼

Bolile cu transmitere sexuală sunt infecţii transmise prin contact sexual (normal, oral sau anal) dar care pot fi transmise şi prin alte modalităţi. Aceste mijloace de transmitere a acestor boli, în afara de contactul sexual, mai putem întâlni: contactul cu zona infectată, contactul cu obiecte infectate, sau de la mamă la fat, ş.a.m.d.

În ultimul an, infecţia cu HIV, care este de asemenea şi cea mai periculoasă infecţie alături de sifilis a provocat foarte multe epiedmii.Exprimările clinice ale bolilor cu transmitere sexuală, apar de obicei în regiunea genitala, dar pot fi evidenţiate şi în cavitatea bucală, pe tegument sau chiar la nivelul ochilor.
În zona genitală simptomele se manifestă prin secreţii neobişnuite, dureri în zona pelviană, arsuri, prurit, senzaţie de iritaţie, dureri în timpul actului sexual (dispareunie) sau la urinare (disurie). Prezenţa acestor simptome nu e obligatorie - unele dintre ele chiar dispărând de la sine, însă infecţia rămâne în organism.


▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼

● Bine-nţeles, riscul de a lua aceste boli este şi mai ridicat dacă în timpul actului sexual prezervativul nu este folosit.Prezervativul este luat ca un mijloc de protecţie prin care şansele de a lua o boală este foarte scăzut.

○ Primul pas în tratarea acestor boli este consultul medical la medicul de familie, iar dacă acesta consideră că dumneavoastră chiar aveţi o boală dobândită în urma unui act sexual vă v-a trimite la un specialist în boli dermato-venerice care vă va face analize şi va aplica tratamentul corespunzător.


▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼


● Şansa de a lua o boală printr-un contact sexual este mai mare la tineri decât la bătrâni. Până în 1999 în lume erau înregistrate 340 de milioane de noi cazuri de sifilis, gonoree, trichomoniaza. Majoritatea, cu vârste fragede ( între 15-35 de ani ).

○ Chiar şi acum, în anul 2011 foarte mulţi tineri ajung în fiecare zi la medici specialişti în boli dermato-venerice. În cluburile erotice, mi de tineri au parte de un act sexual, unde participă foarte mulţi bărbaţi şi o singură femeie, fără prezervativ. Aici este o mare problemă, în 40% dintre cazuri femeile ajung să aibă diferite boli care pot duce chiar la deces.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Am să vă prezint aici, câteva boli cu transmitere sexuală :[/b]


Sifilis :[/size]

Sifilisul apare în urmă infecţiei cu Treponema Pallidum. Poate fi primar, secundar, terţiar, poate avea forme congenitale şi alte forme foarte bine puse la punct :

* latent - fară simptome dar cu rezultale testelor pozitive
* forme de trecere între secundar şi terţiar,ş.a.

Primul simptom în cazul sifilisului primiar este aparaţie unei pete roşii care devine o eroziune, se adânceşte şi apoi o ulceraţie care doare doar în cazul traumătizării sau SUPRAinfectării.La femei pot fi afectate şi labia,vaginul şi perineul.



Gonoreea

Simptomele apar doar de la 2-3, chiar 4 zile de la actul sexual - senzaţii de usturime şi arsuri, umflarea uretrei, ş.a. Aceste simptome pot dispărea după 2 luni, dar dispariţia nu marchează sfârşitul bolii, ci croniciazarea ei. Complicaţiile ce apar sunt filmozele, prostaţie, stricturi uretrale, şi multe altele. Gonoreea se transmite prin contactul direct cu mucoasele sau lichidele infectate şi foarte rar prin folosirea în comun a obiectelor sanitare, prosoape, bureţi. Ea se poate trata cu antibiotice recomandate de medici.


SIDA

SIDA (Sindromul Imunodeficienţei Dobândite), este o afecţiune a sistemului imunitar, caracterizată prin infecţii oportuniste, neoplasme, disfuncţii neurologice şi o mare varietate de alte sindromuri. (Acronimul SIDA provine din limba franceză: Syndrome d'Immuno-Deficience Acquis. Pe plan mondial se mai foloseşte şi acronimul AIDS, provenit din limba engleză: Acquired Immune Deficiency Syndrome.)
Infecţia cu HIV este ireversibilă, se poate doar întârzia apariţia bolii prin administrare de medicamente. HIV reprezintă prescurtarea în limba engleză a Human Immunodeficiency Virus (Virusul Imunodeficienţei Umane - virusul HI). Boala SIDA, odată declanşată, evoluează continuu, putându-se întârzia doar şi trata medicamentos sau chirurgical o serie de boli apărute ca urmare a deficitului imun.
StefaN Stefan: SIDA este un sindrom care denumeşte totalitatea bolilor asociate infecţiei cu virusul HI (HIV), infecţie care duce la slăbirea, respectiv distrugera sistemulului imun. Aproape toate persoanele netratate infectate cu HIV vor dezvolta în cele din urmă SIDA.
SIDA afectează în special populaţia tânără, activă din punct de vedere sexual, însă se poate transmite şi de la mamă la copil (făt).
Virusul HI (HIV) se transmite prin sânge, spermă, lichid cefalo-rahidian (LCR) şi lapte matern.


SIDA : Riscul de infectare.

Riscul de infectare poate fi apreciat, din considerente etice medicale, doar prin statistici retroactive sau în baza unor studii de laborator. Se știe că riscul este direct dependent de următorii factori:
concentrația de viruși din produsul contaminat
contagiozitatea (virulența) virusului
transferul de celule infectate
starea generală a sistemului imun a celui expus
Valoarea statistică depinde și de calea de transmitere, riscul prin contact sexual repetat cu o persoană infectată fiind mai mic decât cel care îi urmează unei înțepături. Mai mare chiar este riscul de transmitere de la mama netratată la făt (cu cca. 40%) iar cel de contaminare prin transfuzii este chiar de 95%. De asemenea sunt cazuri în care o singură expunere a dus la infectare și sunt cazuri în care această infectare nu a avut loc chiar la expuneri repetate.
Statistica de mai jos a fost efectuată cu ajutorul studiilor epidemilogice și studiilor la care au participat cupluri afectate. Riscul individual poate fi însă de câteva ori mai mare.
O altă afecțiune venerică mărește riscul de contaminare de 5-10 ori, o concentrație mare de viruși de 10-30 de ori. Cei nou infectați au o concentrație mai mare de viruși în sânge pentru că corpul nu are în această perioadă anticorpi specifici care reduc concentrația virusului din sânge. Contactul sexual în timpul menstrei femeii este mai riscant pentru partener, bărbații circumciși au un risc mai scăzut.
Se poate aprecia astfel că riscul unei contaminări nu depinde de numărul de expuneri. Printr-o medicație adecvată se scade probabil numărul de viruși din sânge și secreții.
Statistica de mai jos se bazează pe studii clinice efectuate în fazele subclinice, de latență a persoanelor infectate, circa 3 luni după infectare și înaintea izbucniri boli.
Contactul sexual neprotejat cu un partener seropozitiv, comportă un risc de 0,05-0,15 % la femei și 0,03-5,6% (un studiu) la bărbați.
Infectarea prin practici sexuale orale: la bărbat (fellatio - penisul este luat în gură) riscul este mai mic dar nu poate fi exclus; la femei (cunnilingus - lingerea vulvei) și prin anilingus (stimularea anusului prin lingere, practică întâlnită în pornografie și la coprofili- o variantă a fetișismului) este considerat ca fiind extrem de redus.
În timpul contactului sexual anal se produc deseori mici ragade (zgârieturi) pe mucoasa anală. Pentru această practică riscul este de 0,82% la partenerul pasiv și 0,3% la parteneul activ (studiu efectuat la parteneri homosexuali).
Alte practici sexuale, fără contact direct cu secreții sau sânge infectat au un risc extrem de scăzut de infectare.
Infecția prin înțepăturile de ac depinde de situație. Riscul general este de 0,3% și crește în leziuni adânci (de 16 ori), urme vizibile de sânge pe ac sau acul a fost anterior într-o arteră sau venă (de 5 ori), concentrația crescută de viruși în sânge (de 6 ori). Riscul în cazul canulelor este mai ridicat decât la ace compacte (ac de seringă-canulă , ac de cusut-compact).
Riscul de contaminare prin folosirea în comun a acelor de seringă (practică întâlnită la toxicomani dependenți de heroină) scade o dată cu trecerea timpului dintre utilizările aceleiași seringi, ac de seringă, dar viruși din interiorul canulei pot rămâne mult timp virulenți, uneori chiar zile întregi. Fierberea acelor poate distruge virușii dacă se respectă timpul de sterilizare însă nu se poate efectua la acele uzuale din cauza amboului (capătului care se atașează seringii) care este din plastic. O dezinfecție prin alcool sau substanțe dezinfectante nu este suficientă, pentru că nu se poate pleca de la presupunerea că substanța dezinfectantă a ajuns și în lumenul (canula) acului.
În unele cazuri există posibilitatea profilaxiei postexpunere. Aceasta cuprinde măsuri generale: spălarea penisului după contact, stoarcerea locului înțepat și spălarea cu dezinfectante și măsuri specifice de administrare de medicamente antiretrovirale. În cazul existenței unei suspiciuni trebuie consultat imediat medicul pentru a evaluat riscul de contaminare și pentru a începe profilaxia antiretrovirală. Această profilaxie constă în principal din medicația antiretrovirală administrată pacientului HIV-pozitiv.


▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲

Sper că, măcar câteva persoane vor citi acest articol în întregime şi vor respecta munca ce au depus-o următorii :

Coordonatori : Ciurea Vlad ( .cyberg ) , Bălan Alexandru ( Colo ) ;
Redactori secundari : Ştefan Sandu ( bonz0r ) , Cojocaru Ştefan ( StefaN ) , Robert Florin ( godplay_robert )
Tehnoredactor : Ciurea Vlad ( .cyberg )

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Dacă vreţi să-l postaţi pe site-ul dumneavoastră, vă rugăm să postaţi sursa.
SURSĂ : © 2011 GODPLAY.




mulţumim,
echipa godplay.
RoyalServer 2
User avatar
sAnTaSTAR!
Membru, skill +3
Membru, skill +3
Posts: 1046
Joined: 26 Mar 2009, 16:48
Detinator Steam: Da
CS Status: sefulake ~
Reputatie: Ban 3 luni !
Ban 1 luna !
Location: little paris
Has thanked: 90 times
Been thanked: 48 times

13 Apr 2011, 22:08

ash e cel mai norocos... n`are cum sa isi transmita boala singur..
User avatar
Choco
Membru, skill 0
Membru, skill 0
Posts: 91
Joined: 09 Apr 2011, 10:18
Detinator Steam: Da
CS Status: Ma joc
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times
Contact:

13 Apr 2011, 22:14

daca te porti frumos cu toti, umblii in costumul 'natural' cu o frunza acolo jos o sa vezi ca nu iei nici o boala.
UNHleaSHD
Membru, skill +2
Membru, skill +2
Posts: 749
Joined: 29 Aug 2007, 11:06
Detinator Steam: Da
Reputatie: Ban 2 luni !
Ban 3 luni !
Has thanked: 2 times
Been thanked: 20 times

13 Apr 2011, 22:16

Nu se ia prin PC, nu stiu de ce te-ai obosit s-o scrii.
Te simti analfabet? Pazea!
User avatar
aSh
Membru eXtream
Membru eXtream
Posts: 5383
Joined: 23 Jan 2009, 21:37
Detinator Steam: Nu
Reputatie: Ban 3 luni .
(Ban scos de 1 mai!)
Has thanked: 204 times
Been thanked: 265 times

14 Apr 2011, 10:13

Stim ce avem de facut cadn avem cand avem deaface cu oameni care transmit boli sexuale este de a nu face nu avea relatie cu ei :D
Diabolique.dll
Membru, skill 0
Membru, skill 0
Posts: 83
Joined: 08 Apr 2011, 20:51
Detinator Steam: Da
Reputatie: Membru Club eXtreamCS (o luna)
Cont restrictionat (chasee-.- / NEVERSAYNEVER!)
Has thanked: 3 times
Been thanked: 18 times

14 Apr 2011, 10:55

E un topic fara sens 8-| , parerea mea.
User avatar
ivacast
Membru, skill +1
Membru, skill +1
Posts: 482
Joined: 23 Jan 2010, 11:18
Detinator Steam: Da
Has thanked: 21 times
Been thanked: 20 times

14 Apr 2011, 10:57

Diabolique.dll wrote:E un topic fara sens 8-| , parerea mea.
Normal,varsta....
Diabolique.dll
Membru, skill 0
Membru, skill 0
Posts: 83
Joined: 08 Apr 2011, 20:51
Detinator Steam: Da
Reputatie: Membru Club eXtreamCS (o luna)
Cont restrictionat (chasee-.- / NEVERSAYNEVER!)
Has thanked: 3 times
Been thanked: 18 times

14 Apr 2011, 11:00

Damn` , ce urasc oamenii astia care dau copy/paste de pe google pe forumul lor si pun aici pe eXtreamCS stiind ca extream-ul are foarte multi vizitatori pe zi ,hai sa isi faca si el un topic pe forumul lui , boli cu transmitere sexuala ca sa faca views.
User avatar
dau bine #
Membru, skill +1
Membru, skill +1
Posts: 393
Joined: 28 May 2010, 23:03
Detinator Steam: Da
CS Status: Citesc forumul eXtreamCS.com!
Has thanked: 62 times
Been thanked: 25 times
Contact:

14 Apr 2011, 11:03

ai postat asta pe un forum de cstrike.. clar!
Post Reply

Return to “Discutii generale”

  • Information