Tutorial Instalare si Compilare Pluginuri CSS

Tutoriale despre cum se instaleaza un server de Counter-Strike Source.

Moderators: Moderatori ajutatori, Moderatori, Echipa eXtreamCS.com

Post Reply
User avatar
C.Artur
Fost moderator
Fost moderator
Posts: 7386
Joined: 04 Oct 2013, 13:32
Detinator Steam: Da
Reputatie: Fost Super Moderator
Location: Cluj Napoca
Has thanked: 137 times
Been thanked: 99 times
Contact:

15 Dec 2013, 09:55

Instalare si compilare pluginuri Sourcemod pe Server Counter-Strike Source

Sourcemod este un plugin care poate fi personalizat cu ajutorul pluginurilor. Exista plugin-uri pentru administrare, pluginuri fun, pluginuri de efecte vizuale sau moduri construite sub forma unor pluginuri. Exact ca in cazul predecesorului sau Amx Mod X, Sourcemod este constituit dintr-o baza de plugin-uri care sunt incluse default in instalare, la care mai poti adauga tu altele custom


Cum se instaleaza plugin-urile Sourcemod

1. In primul rand descarci un plugin si il dezarhivezi in caz ca e arhivat. Vei observa ca este constituit din doua fisiere de baza: sursa (fisierul sp), care poate fi modificat si apoi compilat si pluginul in sine (fisierul smx). Pe langa acestea pluginul poate sa contina si alte fisiere (cfg,sunete,modele) in functie de ce anume vrea sa faca.

2. Fisierul sp il copiezi in SRCDS\cstrike\addons\sourcemod\scripting.

3. Fisierul smx il copiezi in SRCDS\cstrike\addons\sourcemod\plugins (unde SRCDS este directorul principal al serverului).

Sourcemod va activa automat orice plugin al carui smx este copiat in folderul plugins, deci nu mai trebuie editat nicaieri spre deosebire de Amx Mod X.

Daca pluginul are fisiere cfg, acestea trebuie copiate de obicei in sourcemod\configs.
Daca are sunete acestea vor fi copiate in cstrike\sound, iar daca are modele le copiezi in cstrike\models. Cel mai bine in aceste cazuri ar fi sa citesti instructiunile de instalare al fiecarui plugin in parte.

In cazul in care pluginul este simplu, compus doar din sp si smx, faci doar ce scrie la punctele 2 si 3 si e suficient.Dezactivarea pluginurilor Sourcemod


Pentru a dezactiva un plugin Sourcemod muti fisierul smx al pluginului in folder disabled din sourcemod\plugins.
Deci nu il copezi ... il muti ! Ckick dreapta pe smx, Cut si il pui in folderul disabled.


Compilarea pluginurilor Sourcemod

Daca vrei sa modifici ceva unplugin, un cvar de exemplu intri in SRCDS\cstrike\addons\sourcemod\scripting, ii cauti fisierul sp dupa care dai click pe el si cu click apast il tragi peste executabilul compile.exe care se afla acolo.

Se va descgude fereastra neagra a command prompterului si plugin-ul se va compila.. daca sp-ul este bun.

Daca vezi mesajul: Compilation time: 0.30 sec. atunci compilarea s-a efectuat cu succes si poti inchide fereastra neagra (apesi Enter).
Daca primesti vreo eroare la compilare (Error nu Warning), atunci compilarea a esuat si pluginul respectiv nu se poate folosi.

Dupa ce ai compilat sp-ul intri in folderul compiled din scripting si acolo vei gasi fisierul smx al pluginului. Il copiezi de acolo in sourcemod\plugins si schimbi harta daca serverul e pornit, pentru a fi vizibila modificarea.

ATENTIE !!!

Daca serverul este pronit iar tu instalezi un plugin nou, sau modifici ceva in unul deja instalat modificarea va avea efect doar dupa schimbarea hartii !Sursa: Click
Rapidserver
User avatar
MMDJ.
Membru, skill +1
Membru, skill +1
Posts: 336
Joined: 29 Aug 2014, 20:52
Detinator Steam: Nu
Reputatie: Membru Club eXtreamCS (4 luni)
Fond eXtream: 0
Location: Giurgiu
Contact:

29 Aug 2014, 21:09

De ajutor, multumim !
Post Reply

Return to “Tutoriale”

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest