Ce este și cât durează propagarea DNS

Tutoriale pentru Counter-Strike aprobate de eXtream!

Moderators: Moderatori ajutatori, Moderatori, Echipa eXtreamCS.com

Post Reply
europadatacenter
Utilizator restrictionat
Utilizator restrictionat
Posts: 4
Joined: 09 Mar 2018, 20:24
Detinator Steam: Nu
CS Status: Citesc forumul eXtreamCS.com...!
Fond eXtream: 0
Contact:

14 Apr 2018, 17:53

Ai găsit numele de domeniu perfect pentru site-ul tău și ești gata pentru începerea afacerii online. Tocmai ai înregistrat un domeniu dar, când îl introduci în browser constați că nu este funcțional. Pentru funcționarea unui domeniu, ai nevoie de un serviciu de gazduire și de setarea unor DNS-uri. Propagarea unui domeniu, adică a DNS-urilor durează ceva timp, între 24 și 48 de ore, însă există situații când propgarea se face și mai repede, în doar câteva ore. Acest lucru funcționează cu un motiv.

Ce este propagarea unui domeniu

Propagarea unui domeniu, numită adesea și propagarea DNS, este procesul de update al fiecărui server web cu noile informații. O sumedenie de servere necesită acest update și există o perioadă de timp necesară de la momentul schimbării până în momentul în care toate serverele au preluat noua informație.

Cum funcționează serverele DNS

Serverele DNS au rolul de a translata adresele Ip in domenii web. În fapt, deși utilizatorii caută un website după denumirea domeniului web, în spate se află o adresă IP, o înșiruire de numere, care este mai greu de memorat și care arată de tipul 123.456.789.101.

Astfel, de fiecare dată când accesezi un domeniu web, un server DNS ia numele domeniului și procesează ip-ul. Este un proces care funcționează foarte repede, de aceea utilizatorul nu va resimți acest proces. Singura situație când se va resimți procesul DNS-urilor este acela când se modifică cu unele noi.

Ce se întâmplă în timpul unui proces de schimbare DNS

Atunci când schimbi furnizorul de găzduire, fiecare server DNS din lume trebuie să înregistreze respectivele informații înainte de a livra conținut în momentul în care este accesat domeniul. Diferența este că fiecare server va primi informații actualizate la momente diferite, din acest motiv este posibil ca din unele locații propagarea să fie mai rapidă decât din alte locații.

Deoarece modificările DNS sunt relativ rare, cele mai multe servere au stocate informațiile colectate dintr-o dată anterioară. De exemplu, dacă cineva a căutat domeniul tău săptămâna trecută și serverul DNS a reușit să traducă domeniul la o anumită adresă IP, atunci serverul va încerca să ducă implicit la același IP. Aflând că a a avut loc o schimbare DNS, trebuie să identifice noua locație a noului IP setat.

Factorii care țin de timpul de propagare a unor DNS-uri sunt: setările TTL (perioada de timp pentru care serverele DNS stochează informațiile), ISP (furnizorul de servicii de internet) și registrul numelui de domeniu.

Poate fi confuz, însă este doar o situație temporară. În scurt timp, toate serverele vor avea actualizat noul Ip setat. De menționat este, de asemenea, faptul că browserele web stochează adesea informațiile într-o memorie cache. Astfel, chiar și după o actualizare DNS, este posibil să vizualizezi tot vechiul conținut al site-ului, motiv pentru care va fi nevoie de golirea memoriei cache pentru afișarea actualizată a site-ului.

Când este completă propagarea DNS

Nu se poate stabili cu exactitate momentul în care propagarea DNS este complet finalizată, pentru că, dintr-o locație poate fi completă, în timp de dintr-o altă locație încă se procesează. De obicei, aceasta poate dura între 24-48 de ore din toate locațiile.
Post Reply

Return to “Tutoriale”

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 5 guests