Page 1 of 9

CUM PUTETI SA EVITATI O TEAPA. LISTA INTERMEDIARILOR

Posted: 16 Aug 2013, 10:39
by KronoS eXtream
Info 1: Verificați dacă userul cu care doriți să faceți o tranzacție se află pe lista utilizatorilor serioși sau neserioși ( http://www.extreamcs.com/forum/security ... 68698.html )

Info 2: Dacă nu găsiți utilizatorul în liste, folosiți funcția de căutare avansată ( http://www.extreamcs.com/forum/search.php ), selectând categoriile Anunțuri si Security Zone (click pe Anunțuri, apoi Ctrl + Click pe Security Zone).În campul "Căutare după cuvinte cheie" treceți numele utilizatorului, apoi, la a doua căutare, id-ul acestuia.Verificați fiecare topic în care apare numele sau id-ul persoanei.

Info 3: Căutați pe google numele utilizatorului și id-ul acestuia pentru a afla mai multe despre tranzacțiile efectuate de acesta. Pentru verificarea mai ușoara puteți trece cuvântul între "", iar dacă vreți doar pe extreamcs scrieți site:extreamcs.com "ce căutați voi".

Info 4: Dacă nu găsiți nimic legat de id și numele utilizatorului este bine să îl evitați.

Info 5: Cereți unui moderator informații despre utilizator (dacă are mai multe conturi).

Info 6: Verificați mesajele postate de utilizator pe forum. Acestea reflectă personalitatea lui.

Info 7: Apelați la un intermediar care să conducă tranzacția (doar cei trecuți pe listă se pot ocupa de asta, ei fiind repartizați pe grupe).

Info 8: Dacă cineva vă contactează altundeva decât pe forum vă rog să cereți un PM ca să vedeți dacă chiar deține acel utilizator sau nu. În cazul în care primiți un răspuns negativ, ii dați block pentru că este clar că vrea să dea țeapă și nu știe ce scuze să găsească.

Info 9: Intermediarii vă răspund cât de rapid posibil așa că nu ezitați să apelați la unul dintre ei, majoritatea primim notificări atunci când ni se dă un mesaj privat, mai ales că aveți atâtea modalitati de contact.

Intermediari plăți (acești intermediari pot ajuta la tranzacții cu plăți precum PayPal, bancar, paysafecard, samd):
Intermediari Steam (acești intermediari pot ajuta la tranzacții în legătură cu tot ce ține de Steam, nu apelați la ei dacă nu găsiți intermediari pentru plăți):
Informații legate de tranzacție

a) Când se găsește un cumpărator la un produs, vânzatorul are obligația să ia legatura cu unul dintre intermediarii de mai sus pentru a conduce tranzacție.
b) Atât cumpăratorul cât și vânzatorul trebuie să îl adauge pe intermediar în lista de messenger sau prin orice altă metodă de contact (această o decide intermediarul)
c) Vânzătorul trimite datele (în cazul vânzării unui cont)/produsul intermediarului.
d) Cumpăratorul trebuie să îi plătească vânzatorului contravaloarea produsului, apoi să confirme acest lucru intermediarului. Dacă și vânzatorul confirmă plata, intermediarul îi oferă cumpăratorului datele/produsul.
*Vânzătorul este obligat să-i trimită intermediarului datele/produsul pentru că tranzacția să aiba loc.

Info 8: Dacă utilizatorul este unul recent, este bine să nu oferiți primul.

Info 9: Fiți atenți la cei care pretind că sunt alte persoane. Acestia încearcă să creeze id-uri cât mai apropiate de cele adevărate (ex: alex_counter (original) | alex.counter (fals) | alex.extreamcs (fals)).

Re: Cum puteti evita o teapa

Posted: 16 Aug 2013, 10:45
by Ovidiu_
Poti lua teapa si de la un membru de 3 ani si de la unul de 1 zi , faza cu id-ul sa fim seriosi poti sa-ti faci un id nou in maxim 2 minute ...

Re: Cum puteti evita o teapa

Posted: 16 Aug 2013, 10:52
by KronoS eXtream
Ovidiu_ wrote:Poti lua teapa si de la un membru de 3 ani si de la unul de 1 zi , faza cu id-ul sa fim seriosi poti sa-ti faci un id nou in maxim 2 minute ...
Se lucreaza la topic.Daca aveti sugestii puteti sa le postati.

P.S: Am adaugat urmatorul pas ca raspuns la problema ridicata de tine
Daca nu gasiti nimic legat de id si numele utilizatorului este bine sa il evitati.

Re: Cum puteti evita o teapa

Posted: 16 Aug 2013, 10:53
by Edi
Sunt membrii 2007-2008 care dau tepe, sau unii care au fost seriosi si se intorc pe partea cealalta.

Re: Cum puteti evita o teapa

Posted: 16 Aug 2013, 10:54
by csvexx
daca voi lasati teparii sa isi faca veacu pe forum si nu i banati normal ca dau tepe.

Re: Cum puteti evita o teapa

Posted: 16 Aug 2013, 11:00
by KronoS eXtream
Edi wrote:Sunt membrii 2007-2008 care dau tepe, sau unii care au fost seriosi si se intorc pe partea cealalta.
In cazul asta nu avem ce sa facem.Putem sa alegem unul sau mai multi moderatori care sa fie intermediari in tranzactii :) O sa las mesaj si in sectiunea moderatorilor
csvexx wrote:daca voi lasati teparii sa isi faca veacu pe forum si nu i banati normal ca dau tepe.
In principiu vad ca sunt banati.Doar ca exista unii care au ip dinamic si nu avem ce sa facem in acest caz :|

Re: Cum puteti evita o teapa

Posted: 16 Aug 2013, 11:07
by SDB
Trebuie sa intelegeti ca sunt baietii in staff-ul asta care se chinuie sa faca ceva , dar pana la urma ce poti face cand un user cu vechime isi schimba nisa de activitate de la serios la tepar , cum putem premedita asta ? Aveti idei , va rog sa le lasati aici ?

Re: Cum puteti evita o teapa

Posted: 16 Aug 2013, 11:12
by Good.
Daca le scoate ban'ul pe bani nu faceti nimic , Enea de ce a fost debanat de 1000 de ori? Kronos , frumos gest , dar tot vor continua tepele pe extream , administratori trebuie sa faca ceva.

Re: Cum puteti evita o teapa

Posted: 16 Aug 2013, 11:27
by EmOk1d
O idee ar fi ca la categoria Anunturi doar cei cu 100 posturi sa poata vedea topicurile
Iar ca alta idee cine da teapa sa primeasca ban pe aceea categorie sa numai vada topicurile (asa este la o alta comunitate mare)

Re: Cum puteti evita o teapa

Posted: 16 Aug 2013, 11:28
by csvexx
http://www.extreamcs.com/forum/profil/xeLLo%20%3Bx/ presupun ca il poti bana si pe asta,e acelasi user u alexvlx si cam sunt multe dovezi ca a dat tepe.

Re: Cum puteti evita o teapa

Posted: 16 Aug 2013, 11:29
by Good.
EmOk1d - 100 de posturi iti fac in 2 minute , aici e vorba de o reputatie pusa de administratori , sa se ocupe cu adevarat si sa faca asta din placere nu pentru bani.

Re: Cum puteti evita o teapa

Posted: 16 Aug 2013, 11:34
by babe
EmOk1d wrote:O idee ar fi ca la categoria Anunturi doar cei cu 100 posturi sa poata vedea topicurile
Iar ca alta idee cine da teapa sa primeasca ban pe aceea categorie sa numai vada topicurile (asa este la o alta comunitate mare)
A cui a fost mai exact ideea asta? Vezi că cer drepturi de autor.
Ce rost are să banaţi un ţepar? Dacă îl laşi cu contu de ţepar ştie lumea cine e şi îl evită, dacă îşi face unu nou mai dă câteva ţepe până se prinde lumea cine e.
Nu puteţi scăpa de ţepari decât dacă ştergeţi categoriile de tot.