Internet RDS nu are destula viteza[rezolvat!]

Discutii despre tot ce nu se incadreaza in celelalte categorii.

Moderators: Moderatori ajutatori, Moderatori

User avatar
dRaGoNeLy^ ;x
Membru, skill +3
Membru, skill +3
Posts: 1433
Joined: 27 Jun 2014, 14:42
Detinator Steam: Da
CS Status: PR0 Than Y0U!
Detinator server CS: Nu.
SteamID: PM!
Reputatie: Castigator Membru Club eXtream @ Mos Nicolae (doua luni)
Fost Membru Club eXtreamCS (patru luni)
Fond eXtream: 0
Location: București
Has thanked: 23 times
Been thanked: 12 times
Contact:

15 Jan 2020, 00:51

Seară bună tuturor, am și eu o problemă să îi spun așa, pe 7 ianuarie, am vorbit cu cei de la RDS să îmi pună pachetul de 1000mbps, având 300mb, bun, m-am dus am făcut contractul, toate bune, și mi au spus că în maxim 24 de ore o să îmi fie pachetul activ. Trec 24 ore, nu s-a activat pachetul, nu s-a activat nici până în ziua de azi, am sunat la ei de 2 ori, pe 10 și pe 13, și le am spus că încă pachetul e de 300mb, prima dată mi s a spus că la 1000mb e normal să fie așa viteza de dwd (~294mb) și upload (~155mb) și i am intrebat cum ? PC-ul are placă de rețea gigabit, cablul este cat5e, routerul suportă gigabit, cablul pus de ei este cat5e (nu am fibră optică), iar a doua oară mi s-a spus să conectez Pc-ul "pe direct", cu cablul lor, am făcut asta, aveam lafel, 300mb dwd și 150mb upload ca la pachetul de 300mb, și apoi iarăși mi s-a spus că acestea sunt viteze bune, dar mie nu mi se pare normal, și am fost și la un prieten care are net de 1000mb/s și ghiciți ce, aveam 870mb/s dwd și 400mb/s upload, același pc. și de atunci de când am vorbit să mi se schimbe pachetul (7 ianuarie) routerul trece pe 100mbps uneori (speedtest 97mb dwd și 95 mb up) și până nu conectez "pe direct" la PC, nu isi revine, și routerul are abia 3 săptâmăni de când l-am luat din magazin. Și nu cred că ar fi o problemă cu locația, pentru că locuiesc aproape de centrul Bucureștiului.
Vă mulțumesc anticipat și o seară frumoasă.
Last edited by Ionut on 20 Jan 2020, 18:17, edited 2 times in total.
Reason: Rezolvat.
Image
User avatar
Time4ever
Utilizator neserios (tepar)
Utilizator neserios (tepar)
Posts: 2207
Joined: 24 Jul 2013, 00:30
Detinator Steam: Da
Reputatie: Membru Club eXtreamCS (1 luna)
Utilizator neserios (tepar)
Restrictie moderator
Location: Ibiza
Has thanked: 36 times
Been thanked: 244 times

15 Jan 2020, 00:55

e de la router si placa de retea, eu cu routerul am 97 download 94 upload, daca il bag direct in unitate, am 300 400mb

de cat e routerul?
Contact : only pm
User avatar
dRaGoNeLy^ ;x
Membru, skill +3
Membru, skill +3
Posts: 1433
Joined: 27 Jun 2014, 14:42
Detinator Steam: Da
CS Status: PR0 Than Y0U!
Detinator server CS: Nu.
SteamID: PM!
Reputatie: Castigator Membru Club eXtream @ Mos Nicolae (doua luni)
Fost Membru Club eXtreamCS (patru luni)
Fond eXtream: 0
Location: București
Has thanked: 23 times
Been thanked: 12 times
Contact:

15 Jan 2020, 01:11

Salut, routerul este un Tenda gigabit, dar nu prea are cum, că am fost special la un prieten care are net de 1000mb/s și prindea 800 cu 400 (am luat pc ul și routerul)
Image
@IONUTZ
Membru, skill +1
Membru, skill +1
Posts: 286
Joined: 17 Dec 2017, 23:11
Detinator Steam: Da
Fond eXtream: 0
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

15 Jan 2020, 06:38

dRaGoNeLy^ ;x wrote:
15 Jan 2020, 01:11
Salut, routerul este un Tenda gigabit, dar nu prea are cum, că am fost special la un prieten care are net de 1000mb/s și prindea 800 cu 400 (am luat pc ul și routerul)
Te duci la ei si le zici, simplu nu :((
User avatar
zigweed
Membru, skill +3
Membru, skill +3
Posts: 1084
Joined: 27 Oct 2015, 16:35
Detinator Steam: Da
SteamID: zshare
Reputatie: Fost Membru Club eXtreamCS ( o luna )
Fond eXtream: 0
Location: Bucuresti
Has thanked: 2 times
Been thanked: 13 times
Contact:

15 Jan 2020, 11:43

Ai fibra optica in casa cu dispozitiv ONT (un fel de router in care intra fibra optica) ?
Image
Last edited by zigweed on 15 Jan 2020, 22:47, edited 1 time in total.
Voucher reducere PC Garage: W1WRBVYR
Image
User avatar
alchem
Membru, skill +1
Membru, skill +1
Posts: 371
Joined: 26 Nov 2012, 22:49
Detinator Steam: Da
CS Status: Non timebo mala
Detinator server CS: Da
SteamID: noctemS
Reputatie: Fost Moderator
Location: Deva
Has thanked: 4 times
Been thanked: 72 times

15 Jan 2020, 15:04

Si la mine e aceeasi poveste, acum depinde de ce echipament ai, daca ai routerul stock de la ei ZTE (+ wi-fi) in care intra fibra trebuie sa-l treci pe modul bridge si pe urma sa conectezi routerul tau.

L.E: La cat5e probabil au convertorul de fibra undeva in panou, pe scara blocului sau depinde unde stai. Suna la ei spune-le ca nu atingi viteza pentru care platesti abonamentul, au sa faca niste speedtest-uri si o sa se rezolve, cel mai probabil este de vina echipamentul lor.
Where is your god ?
popflash.ro
ImageImage
User avatar
dRaGoNeLy^ ;x
Membru, skill +3
Membru, skill +3
Posts: 1433
Joined: 27 Jun 2014, 14:42
Detinator Steam: Da
CS Status: PR0 Than Y0U!
Detinator server CS: Nu.
SteamID: PM!
Reputatie: Castigator Membru Club eXtream @ Mos Nicolae (doua luni)
Fost Membru Club eXtreamCS (patru luni)
Fond eXtream: 0
Location: București
Has thanked: 23 times
Been thanked: 12 times
Contact:

15 Jan 2020, 15:55

zigweed wrote:
15 Jan 2020, 11:43
Ai fibra optica in casa cu dispozitiv GPON (un fel de router in care intra fibra optica) ?
Image
Nu am așa ceva, și nu am nici routerul acela de la ei. Am doar routerul meu unde intră cablul care mi l au dat (cat5e)
Image
User avatar
Massivescu
Utilizator neserios (tepar)
Utilizator neserios (tepar)
Posts: 1676
Joined: 04 Aug 2015, 23:57
Detinator Steam: Da
CS Status: dwaadw
Detinator server CS: dwadaw
SteamID: Massivescu
Reputatie: Utilizator neserios (tepar)
Fost Membru Club eXtreamCS (doua luni)
Fond eXtream: 0
Location: dwaad
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time
Contact:

15 Jan 2020, 17:15

dRaGoNeLy^ ;x wrote:
15 Jan 2020, 15:55
zigweed wrote:
15 Jan 2020, 11:43
Ai fibra optica in casa cu dispozitiv GPON (un fel de router in care intra fibra optica) ?
Image
Nu am așa ceva, și nu am nici routerul acela de la ei. Am doar routerul meu unde intră cablul care mi l au dat (cat5e)
Pai e de la routerul tau, dc nu ai acceptat routerul lor? ca ala prinde 1GB/s
Asa am si eu un router si cand l-am bagat prindea maxim 100mbps/s
EMiNEM
User avatar
dRaGoNeLy^ ;x
Membru, skill +3
Membru, skill +3
Posts: 1433
Joined: 27 Jun 2014, 14:42
Detinator Steam: Da
CS Status: PR0 Than Y0U!
Detinator server CS: Nu.
SteamID: PM!
Reputatie: Castigator Membru Club eXtream @ Mos Nicolae (doua luni)
Fost Membru Club eXtreamCS (patru luni)
Fond eXtream: 0
Location: București
Has thanked: 23 times
Been thanked: 12 times
Contact:

15 Jan 2020, 17:17

Abonamentul a fost facut in 2010-2011, si nu a fost facut de mine, a fost facut de catre parinti, si atunci era de 100.
Image
User avatar
Awakening
eXtream Mod
eXtream Mod
Posts: 3926
Joined: 06 Apr 2010, 10:01
Detinator Steam: Da
CS Status: Plictiseala
Detinator server CS: Adio cs
SteamID: eliara
Reputatie: eXtream Mod
Fost Manager VEST.eXtream.Ro
Membru Club eXtreamCS (6 luni)
Nume anterior: CRISTIAN
Location: Bucuresti
Has thanked: 151 times
Been thanked: 342 times

15 Jan 2020, 19:48

Routerul lor nu prea o sa il vezi oricum, eu am facut cerere pentru router la RDS de mai bine de 1 an, marea companie nu are pe stoc...
Legat de poza lui zigweed nu ii poate pune ONT daca are cablu direct prin rj45 si nu fibra.

RDS e foarte bun dar din pacate calitatea se opreste la suport, echipa lor de la telefon nu stie cum sa scape mai repede de tine. Daca le spui ca ai probleme cu netul te rezolva rapid cu un "la noi apare ca va merge, incercati un restart si va rog nu ne mai deranjati".

Cand am avut o problema similara au refuzat pur si simplu sa ma ajute din simplu fapt ca nu aveam router de la ei, cand am spus ca am cerut router dar nu au pe stoc a dat din umeri si a zis ca nu ma poate ajuta.

Am scos ONT din priza sa apara ca sunt offline si am spus ca a murit, e singura metoda sa ii convingi sa trimita pe cineva la tine acasa, cand vine poate ai noroc si e un baiat de treaba care te ajuta.

De asemenea poti incerca sa suni si sa le spui ca vrei sa treci pe fibra optica prin ONT, asta e un alt lucru care ii obliga sa vina la tine acasa, in special in Bucuresti unde se ofera conexiunea prin fibra cu ONT peste tot. Cand vine la tine sa monteze stai langa el si te asiguri ca e viteza cum treb.
User avatar
dRaGoNeLy^ ;x
Membru, skill +3
Membru, skill +3
Posts: 1433
Joined: 27 Jun 2014, 14:42
Detinator Steam: Da
CS Status: PR0 Than Y0U!
Detinator server CS: Nu.
SteamID: PM!
Reputatie: Castigator Membru Club eXtream @ Mos Nicolae (doua luni)
Fost Membru Club eXtreamCS (patru luni)
Fond eXtream: 0
Location: București
Has thanked: 23 times
Been thanked: 12 times
Contact:

15 Jan 2020, 22:01

Am fost astăzi la ei și mi au spus să trec pe fibră si maine o sa vina sa monteze, o să fac un speedtest cu ei de față să fie ok.
Image
User avatar
zigweed
Membru, skill +3
Membru, skill +3
Posts: 1084
Joined: 27 Oct 2015, 16:35
Detinator Steam: Da
SteamID: zshare
Reputatie: Fost Membru Club eXtreamCS ( o luna )
Fond eXtream: 0
Location: Bucuresti
Has thanked: 2 times
Been thanked: 13 times
Contact:

15 Jan 2020, 22:44

Trebuia sa-ti puna fibra optica de la bun inceput daca ti-ai facut abonamentul de 1 gbps.
ONT-ul va avea un WIFI de tot ***-ul, asa ca va trebui sa-ti folosesti router-ul tau in continuare. Vei iesi din portul 4 al ONT-ului in WAN-ul routerului tau, asa cum ti-a zis si @alchem mai sus. E singurul port rezervat pentru modul bridge. Dupa toate astea, nu uita sa dezactivezi wifi-ul de pe ONT.
Voucher reducere PC Garage: W1WRBVYR
Image
Post Reply

Return to “Discutii generale”

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot] and 25 guests