Organizarea Jocurilor Olimpice la Bucureşti

Discutii despre tot ce nu se incadreaza in celelalte categorii.

Moderators: Moderatori ajutatori, Moderatori

Post Reply
User avatar
aSh
Membru eXtream
Membru eXtream
Posts: 5290
Joined: 23 Jan 2009, 21:37
Detinator Steam: Nu
Reputatie: Ban 3 luni .
(Ban scos de 1 mai!)
Has thanked: 193 times
Been thanked: 249 times

28 Aug 2010, 19:32

Oprescu: Organizarea Jocurilor Olimpice la Bucureşti este viabilă, putem depune candidatura
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, în urma discuţiei avute cu preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu, că ideea de a organiza Jocurile Olimpice în Bucureşti este viabilă şi că poate fi depusă candidatura.
Image
"Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român mi-a confirmat azi (joi, n.r.) că ideea de a organiza Jocurile Olimpice la Bucureşti este viabilă şi ne putem depune candidatura pentru aşa ceva. Prin dezvoltarea infrastructurii oraşului, prin promovarea sa ca punct turistic şi prin crearea de noi locuri de muncă nu facem altceva decât să dezvoltăm un oraş care merită să fie cunoscut în lumea largă şi pentru locurile frumoase pe care le putem construi, dar mai ales pentru valorile sportive care ne fac onoare", a spus Sorin Oprescu după întâlnirea cu preşedintele COSR(Comitetul Olimpic Sportiv Roman),Octavian Morariu.
Potrivit lui Oprescu, Jocurile Olimpice la Bucureşti reprezintă "un vis realizabil", edilul şef comparând această idee cu proiectul Stadionului "Lia Manoliu", despre realizarea căruia nimeni nu credea în urmă cu doi ani şi care acum este în fază de finalizare.
Totodată, Sorin Oprescu a precizat că îşi doreşte să ofere bucureştenilor o sală polivalentă, o arenă a Capitalei cu o capacitate de 15.000 de locuri. "Voi mai avea şi alte întâlniri cu preşedintele COSR, pentru că vreau să discut despre eventualitatea organizării unor evenimente sportive europene, chiar mondiale la Bucureşti", a mai spus Oprescu.
Primarul Capitalei declara, marţi, după ce a vizitat Stadionul "Lia Manoliu, că arena este finalizată 90%, fiind începute lucrări la instalaţii şi finisaje, iar din septembrie vor începe lucrările de montaj ale acoperişului şi cele de canalizare exterioară. "Cu siguranţă în cea de-a cincea sau a şasea lună a anului viitor vom avea deja un meci organizat pe acest stadion, iar până în anul 2012 alte trei mari evenimente vor fi organizate, astfel încât finala cupei Europa League să se desfăşoare în siguranţă", a spus Sorin Oprescu.
Stadionul "Lia Manoliu" va avea o capacitate de 55.000 de locuri pentru spectatori, din care 20.000 vor fi la tribuna întâi. Etajul unu va fi destinat lojelor pentru oaspeţii de onoare, iar etajul doi cuprinde inelul necesar circulaţiei pentru spectatorii care ajung la balconul stadionului, acesta urmând a avea o capacitate de 35.450 de locuri. Accesul pe Stadionul Lia Manoliu se va face simultan prin 94 căi de acces.
Valoarea totală a contractului pentru stadion este de aproximativ 500 de milioane de lei, din care, până la sfârşitul anului 2009 s-au plătit 203 milioane de lei, bugetul alocat de municipalitate în 2010 acestei investiţii fiind de 146 de milioane de lei.
d@nuTz
Membru, skill +2
Membru, skill +2
Posts: 695
Joined: 20 May 2008, 08:49
Detinator Steam: Da
CS Status: Always first.
Detinator server CS: CS.Ecila.Ro
SteamID: blacklife4cs
Reputatie: Membru Club eXtreamCS (o luna)
Location: Home
Has thanked: 63 times
Been thanked: 39 times

28 Aug 2010, 21:33

Sincer..nu cred ca vor reusi.. sau poate.. datorita performantelor gimastilor romani la aceste jocuri. Aici sansele sunt 50-50
PS : Parerea mea
Image
Post Reply

Return to “Discutii generale”

  • Information